Bloggintresserade

måndag 28 februari 2011

SJÄL

Jag har en liten fråga jag undrar om en sak ;
  • Var bor din själ?

  • ... och var tänker du att den tar vägen då du dör?

Ingen kan ju veta med säkerhet. Men troligtvis är det något som vi alla funderar över någon gång i livet. Så har även jag gjort, och hur mina tankebanor har gått återkommer jag till imorgon. Jag har också slängt ut frågan till en del andra... men först ger jag fler chansen att tänka till... ;-)


4 kommentarer:

Tina sa...

Jag ÄR min själ. Min kropp är mitt nuvarande hem. Och när mitt hem förgås så flyttar jag någon annanstans...

Flummigt...?? ;o))

Möllebacken sa...

Själen bor i min kropp som är ett skydd för den i detta livet och den kommer att vandra vidare, fast många gånger tror jag att min själ kommer att stanna och vaka över min son.
Han undrar vad en själ är och hur den ser ut. Hmmmm... hur förklarar man det för en femåring?!
Detta inlägget är helt i min smak. Nääää! Nu tror jag minsann att vi får ta och träffas snart!!!
Kram Pella

Bestemor Drillo sa...

Ja si det du Ingela ! Jeg tror min sjel er mine tanker og gjerninger og når kroppen forgår lever jeg videre i tankene til de som står meg nær !
Jeg funderer som du på dette, men det er ingen som kan fortelle meg hvordan alt blir! Det får vi nok ikke vite mens vi er her; Derfor må enhver finne sin egen vei! TROR JEG
Klem fra meg !

Ölandsvindar sa...

Vi är så snabba på att dra slutsatser och veta bäst. "När kroppen dör finns det inget kvar". Men naturfolken har fortfarande sinnen och egenskaper kvar som vi har tappat. De kan uppfatta kvardröjande energier eller vad det nu ska kallas, det som vi lämnar efter oss.Klart att vi har en själ som fortsätter i någon form när kroppen lägger av.Jag har upplevt för mycket för att bara avfärda det.
Kram, kram
Kerstin