Bloggintresserade

måndag 28 februari 2011

SPORTLOV

Ibland är det svårt att fatta hur fort tiden passerar. Snabbt som bara den blev
det vecka 9 årets sportlov är passé och det är nu åter skola här i Kristianstad. Trots en del smolk i form av sjuka har veckan även bjudit på en del solglimtar.
Jag fick en award från Pella en uppmuntran till bloggare som har mindre än 100 följare. Så skoj och dina ord Pella värmde verkligen. Visserligen var det svårt att välja ut andra, och dessutom ville inte Blogger samarbeta så min tanke var att nämna fler bloggar som jag hade i mina tankar men det är inte allt som blir som man har tänkt. Nu kan jag välkomna Tina som sällat sig till mina andra följare.

Eva-Katrine och jag har besökt bokrean på Kristianstads bokhandel så nu väntar fyra böcker på mig att bli lästa efter jag har avslutat Längtans Ö. Det är;

Irene Sabatinis Pojken på andra sidan från 2009. Handlingen "... utspelar sig i Zimbabwe och följer två människoöden från de hoppfulla åren vid Mugabes maktövertagande fram till dagens kaos. Det är en gripande kärlekshistoria om att förändras, älska och förbli hel i en värld som håller på att falla sönder".

Tusen ord för allt av Conny Palmkvist kom ut 2009. "Johan är åttiosju år gammal. Varje dag besöker han sin fru Natasja på sjukhemmet i ett utdraget och smärtsamt farväl... I samma hus som Johan bor elvaårige Isaak... I skolan har han svårt att koncentrera sig och han är oftast ensam... Johan och Isaak finner varandra... Mellan dem växer fram en stark gemenskap och en förståelse för varandras ensamhet..."

Den förspillda vakan av Nadeem Aslam är en stor och omskakande roman från Afghanistan.Katedralen vid havet är skriven av Ildefonso Falcones 2006. Den utspelar sig i ett medeltida Barcelona.

I veckan firade vi en halvt om halvt jämn födelsedag och då det blev helg så strålade vi samman i Åhus och hade räkfrossa (bättre upp än den innan i veckan). Kalle blev återigen uppvaktad, den här gången hade Anna-Karin tänkt till och ordnat en kul "På spåret" tävling som successivt ledde honom till Berlin. Dit åker vi i samlad trupp hela familjen frampå vårkanten. Så kul ska det bli!


Här ska vi bo:

2 kommentarer:

Lyckoslanten sa...

När sportlovet är slut för en del tar det över för andra! Böckerna där har jag aldrig hört talas om och jag önskar att jag gav mig mera tid att plöja igenom böcker även under vinterhalvåret! Ser fint ut där ni ska få bo vad det lider! Ha det gott nu i veckan! ♥

bettysbeundran sa...

Du har gjort ett bra val av böcker. Katedralen vid havet är jättebra. Till den var det lätt att få "innre bilder" till som att jag var på platsen.