Bloggintresserade

måndag 14 februari 2011

FÖRRÄTT

HEJ, det får bli en rask summé av helgen då Eva-Katrine:

Först en bild på de vackra tulpaner jag fick av Mats idag på alla hjärtans dag.
Mats å sin sida är nu lycklig ägare till ett par tröjor med sina idoler Rolling stones. Den ena har han redan invigt ;-)
Smörgåstårtan är på plats...
... och nu ligger jag i stargroparna för att inta förrätten med Anders Mortensen på Åhus bibliotek. Ämnet? Agneta Pleijel. Idag ska vi få nycklarna till hjälp vid läsningen av de båda böckerna. Mortensen hade med hjälp av Pleijels egen bild gjort ett schemata över hennes anfäder.
Hemkommen och: Vilket trevligt arrangemang!
Där Mortensen inledde med frågan;
Vad är det som gör böcker riktigt starka?
... Fick åhörarna att tänka till. Och det är ju en mening så god som någon.
Om man föreställer sig författaren som bärande på en rymd av upplevelser inom sig... hur döda anförvanter har viljan att författaren ska berätta deras berättelse.
En svindlande tanke! Man skulle kunna uttrycka det att författaren är en levande kontakt och att det förflutna vill något. Det blir som en bild av minnet.
Författarens uppdrag är att få berättelsen meningsfull och det beror av hur denne förmår dela med sig... Samtidigt som författaren skriver för att själv vilja förstå.
Jag tänker att: Det som händer i skärningspunkten... det är det som är svindlande, det är här de stora livsfrågorna döljer sig. Eller snarare kanske visar sig.
Det blev verkligen "småplock" främst ur hennes författarskap men även andras, och nu ser då jag fram emot gång 2 där de två böckerna ska på tapeten. Jag har ju läst dem, men känner absolut aptit på fler böcker ur hennes författarskap.

Helgen har varit relativt vilsam. Har i det närmaste läst ut Ranalids Kniven i hjärtat.

På lördagen var vi dessutom en vända på Lions Loppis, Mats kom hem stolt ägare till en transistorradio, som han antingen tänker ha ute i trädgården till sommaren... eller kanske på sitt nya kontor på Malmbergs i Yngsjö. Nu är det bara lite mer än en månad tills han ska tillträda sin nya tjänst.


Ja därefter var vi en vända utom Pulken för att kolla på tranorna som enligt dagens Blad hade anlänt. Men om de var där så hade de gömt sig väl.


På söndagen tog vi en härlig långpromenad. Det var kallt... men ändå hyfsat varmt i solen. Himlen ljuvligt blå som ni ser.


Alla 5 bokhyllesektionerna är nu städade från grunden. Böckerna ordnade i alfabetisk ordning. Även städrummet fick sig en omgång och nu har jag inventerat vad som finns och inte finns.

11 kommentarer:

Gunilla sa...

Vilka fina bilder du visar det ser ut som att solen värmer lite.

Och att du har städat bokhyllorna vilket jobb. Jag har inga bokhyllor numera .När vi flyttade så försvann dom och vi gjorde en stor utrensninga av böcker som vi inte behövde och troligtvis inte skulle läsa igen.
Jag har några trädgårdsböcker och vävböcker som jag kikar i.
Lånar böcker på biblan istället som jag läser.

Du påminde mig om Rolling Stones t-shirt, jag har sett det på reklamen och hade bestämt att jag skulle köpa till barnbarnen. Hoppas att det finns kvar för vi har 6 mil in till stan.

Önskar dig en riktigt fin fortsättning på veckan
Gunilla

Gudrun sa...

Hej Ingela!
För något år sedan rensade jag bokhyllor och kastade massor.
Önskar dig en fin dag med massor av energi och inspiration. En riktigt stor kram till dig.

Ölandsvindar sa...

Vissa böcker bär man med sig hela livet och andra försvinner ur minnet i samma ögonblick som man lämnar tillbaks dem på bibblan. Satt på TV:n en stund i går eftermiddag för att koppla av en stund och träffade då Scarlet o`Hara med sina bahytter och böljande kjolar. Måste nog läsa om Borta med vinden.
Kram
Kerstin

Maria sa...

Jag är imponerad av din städning av bokhyllorna! När man har gjort ett sådant storjobb brukar man känna sig väldigt nöjd, och det tror jag att du gör. Härligt att få titta lite på ditt landskap - våren dröjer visst i Skåne också? Här snöade det i stort sett hela dagen igår. Men den som väntar på något gott.... Kram!

Maya sa...

Vilka vackra bilder!
Låter som en härlig dag i kärlekens tecken!
Jag blev mindre glad när jag kom hem idag!
Som här sser ut *suck*
dags för kaffe här... och kanske ett par sidor i min bok :)
Kram

Anonym sa...

Åhh va fina blommor du fick =) Själv köpte jag en bukett till mig själv och visade hur mycket jag tycker om mig själv, haha =)

Roligt att du har börjat en kurs, hur ofta är den?

Puss och kram eva

Anna Vattenkanna sa...

Vad kul att du tittade in hos mig i min trädgård. Grinden står alltid på glänt så det är bara att titta in närhelst andan faller på ;-)

Kram Anna Vattenkanna

Möllebacken sa...

Hallå.
Tittar in supersnabbt och fick två hälsningar av dig hos mig, så 2/3 funkade :)
Ska gå och lägga mig då jag har vistats mestadels ute idag och är förkyld. Nej inte kul i denna kylan och vinden. Är ledig i morgon så jag kikar in igen då. Godnatt!
Kramen Pella

Ingelapingela sa...

Hej på er! Har förstått att det är många som har rensat sina bokhyllor. Själv älskar jag böcker och hade haft mycket svårt att göra mig av med några. Det närmsta städning i Paradiset är därför att städa bort damm bland böckerna några gånger om året. Visst känns det fräscht och man känner sig duktig då det är klart. Vi har byggt in en hel fönstervägg med hyllor och plats för musikmaskiner och LP skivor vid fönstret. Fortsätter sedan med hyllor på andra väggen så det bilas en hörna. Där har vi nu möblerat en en mys och läshörna med en femtiotalsfåtölj med fotpall. Borta med vinden har jag aldrig läst, kanske man borde, men det har fallit mig in att jag måste rappa på för att hinna sätta tänderna i de godbitar jag vill. Själv gillar jag ju också bibliotek, det har väl knappast undgått någon. Var ju där senast igår ;-) Kursen? 3 ggr (1 ggr i månaden).
Tilla Anna vattenkanna (vilket skönt namn): Tittar in igen då jag har vägarna förbi. Vi ses!

Elle sa...

Mina böcker ligger fortfarande i kartonger på vinden, längre har jag inte hunnit.
Men en vacker dag kanske...
För tillfället har jag inte mycket tid över till att läsa. Men en vacker dag kanske...*ler*

Ha en skön kväll!
Kram Elle

Maya sa...

Tack ♥