Bloggintresserade

söndag 20 februari 2011

ANDETAG


... vaken i tidig timme. Dröjer kvar i skydd av värmen. Varm... varmare... varmast... Ligger i mörkret och lyssnar på andetagen bredvid mig. Lugna och rytmiska... jag spänner mina sinnen och uppfattar hur lätt de verkar fånga syremolekylerna... Kanske är det så att de svävar högre upp mot taket... eller borde jag ha sagt rymden... Smakar åter på ordet ANDETAG... Varför säger vi så?... För att ett ord ska ha en mening, borde man då inte tänka mer på vad man säger? Det intalar jag mig, men låter inte ett endaste ord undslippa mina läppar. Har ni tänkt på att så fort ordet uttalas och får en mottagare så sänks ljudet. Ord kan kännas lätta, tunga, glada, ledsna osv. Borde man då inte veta bättre vad man säger?

Ett ord så tätt förknippat med liv (att fånga andan) och död (att ge upp den). Från första andetaget till sista. Visst är det ett vackert ord... I det ligger så mycket av överlevnad, minnen, att andas i samma luft. ANDEDRÄKT... klädd i anden... Vilka härliga tankar Kerstin. TACK för att du öppnade mina ögon genom att ge din vinkel...

... Samtidigt noterar jag hur även Charlie ligger och tittar ut i mörkret. Vad tittar han på? Det välkända?... känner han sig innesluten i andetagen, omfamnad... i det trygga... välkända... Är det inte så vi alla vill ha det?

KENTS underbara låt men i en annan version för att nu orden ska framträda tydligare...


Här kan man läsa mer om du vill om andning;
http://paranormal.se/topic/andning.html
Bilden överst är en illustration i den fina boken "Naturens hemligheter" av Mari Friend

8 kommentarer:

Möllebacken sa...

Härlig känsla att vakna med. Hoppas att din dag blir fin. Själv ska jag fixa mat till sambons hundläger som han har i helgen.
Ha en fin söndag.
Kramen / Pella

Bea sa...

Vilka fina morgon reflexioner :)

Ha en fin dag!
Kram /Bea

Ölandsvindar sa...

Andetag...ett så vackert ord! Låter som ett sammanhang med alla kära som lämnat oss. Vi tar tag i andarna som lever vidare genom oss.För varje gång vi fyller våra lungor med syrerik luft bär vi oss själva och dem vidare.
Kram, kram
Kerstin

Ulla sa...

Idag andas jag Skåneluft. Solen skiner och vi tar nog en promenad i Pildammsparken(granne). Det är helt ok att vara äldre idag och njuta av gårdagen en gång till i tankarna. Vi hade en dag fylld av upplevelser från början till slut. Go söndag och tack lyckönskningar! <3 <3 <3

Maria sa...

Du är en riktig poet! Har du aldrig funderat på att dela med dig av dina tankar i bokform? Det kunde bli till glädje för många. God söndag!

Petit Eyekiss sa...

God söndageftermiddag Ingela!
Så fint du skriver om andetag.
Tänk att oftast så reflekterar man över det , bara när man är förkyld och det inte går att andas så bra. annars tar vi varje andetag för givet....
Har haft lite turbulens denna vecka eftersom vi fick reda på att det blir stambyte här hos oss. Vi som har alldeles nytt badrum med en massa finesser. Dom försvinner och vill vi ha som vi har det nu får vi betala en gång till.
Jag blir så deppad av sånt, och tänker på hur det ska gå att vara utan vatten och toa i 6-8 veckor.
ska göra ett litet inlägg nu Ingela,så du inte blir orolig.
kram
Bettan

Bestemor Drillo sa...

Andetag ! Det lyder så mye mere innholdsrikt enn det Norske; åndedrett, men herlige refleksjoner som får en til å tenke ! For eks.
tenk hvor mange ganger vårt hjerte slår i løpet av livet og hvor mye hjernen rommer av informasjon!!
Vår skaper har virkelig gjort en god jobb!!!!!
Ha en fin søndagskveld! Klem!

Anelias hantverk sa...

Så fint inlägg du har gjort...till eftertanke om ande, andetag!
Ha det gott!