Bloggintresserade

måndag 7 februari 2011

KONTRASTER

Hej på er!

Det har varit en härlig, men på ett sätt intensiv vecka. Jag vill ju så klart suga musten ur tiden som bjuds där vi kan njuta varandra. Från att ha haft mer eller mindre fullt upp och liv i luckan blev det tomt och tyst. Det är kontraster det! Nu är jag trött och en liten middagslur efter Charliepromenad i gråväder och lunchrester med fiskgryta kommer att sitta finemang.


Från fiskgrytan halkade jag i texten ut till guldfiskarna i dammen, de var jag ute och hälsade på denna eftermiddag. De låg också så stilla och tyst vid bottnen där i skydd av några växter. Vackert! Man ser grannens höga tallar spegla sig i vattenytan.

Gårdagen bjöd på en del sol. Fint som du så poetiskt uttrycker dig Pella: ”… att få gå i skogen och omfamnas av träden och tystnaden. ” Håller med dig Pernilla det är skönt att ta till sig!

I New York lär det ha kommit ½ meter snö i förra veckan mer än på 100 år enligt Olssons ost. Tänk att det är snö även i Grekland nu Ingabritt. Visserligen var det i bergen, men ändå… och idag skriver du att det är vår hos er.
Även här i södra Sverige Kerstin är det så att ”… vinterställena krymper raskt!”

Den där filmen Gränsen är jag nyfiken på Ulla. Själv tycker jag också att det blir mer sevärt då filmerna är verklighetsbaserade, har ett tydligt budskap och är från olika kulturer. Fascinerande med kontrasterna där mänsklig svaghet och styrka utgör en del. Kändes alldeles säkert befriande och välgörande att pusta ut i söndagsfilmen.


Väv… så sugen jag blir... En dag tänker jag ta lite bilder från min, och så tänker jag be dig att kolla om du ser vad som felar. Jag vill så gärna få igång den. Kul utryck du myntar Ulla i; ”Vi skrivs eller hur?”

4 kommentarer:

Bea sa...

Fina reflexioner!
Ha en fortsatt fin dag!
Kram /Bea

Ulla sa...

Skicka ett foto så kommer det support!

Bestemor Drillo sa...

Et herligt og tankeverdt innlegg fra deg i dag Ingela!
Vi omgir oss med kontraster, men det er det som krydrer tilværelsen!
Ha en god uke! Klem fra bestemor!

Ölandsvindar sa...

Här simmar också fiskarna nära ytan nu och jag letade om info på nätet om när det är dags att börja mata dem.Verkar vara när vattentemperaturen närmar sig 10 grader så de får klara sig ett tag till.
Kram
Kerstin