Bloggintresserade

tisdag 8 februari 2011

NÄMEN OJ

Lugnet före stormen, det får stå som kontrast till nattens oväder.Jag säger bara vilken natt! Nog för att jag brukar vakna ibland på nätterna men knappast en gång i timmen. Och vad det tog i och blåste; ja rent ut sagt för kung och fosterland. Vad liten man känner sig då man inte kan påverka något. (Ett litet vindkraftverk på tomten där man kunde lagra el till ex. för att driva pumpen i dammen året om, det kanske vore något att tänka på. Men fast förankrat!)

Än värre var det för sonen som körde taxi nonstop hela natten i detta oväder. Telefon från kunder stup i kvarten som behövde skjutsas än hit och än dit. Nu ska han köra i natt igen så jag håller tummarna för att det inte blir ett lika jobbigt pass. Charlie och jag var precis ute på middagsrundan och kollade på förödelsen. En hel del bråte som hade yrt runt, men inga större skador vad jag kunde se. Ett par enorma tallar hade blåst omkull utmed vår runda men, som tur var inte emot några hus. Sånär som på det hus som låg på gräsmattan hos grannen. Man vi får hoppas på att de nya hyresgästerna ännu inte hade flyttat in (bäst att tala om att det var en holk). Annars mest småskador som söndriga staket. Det känns som om den här stormen skulle kunna jämföras med Gudrun, men det begriper egentligen inte jag. Och bäst att också understryka att jag syftar på stormen Gudrun ;-)

Innan jag åkte hem hann jag inom museet och konsthallen för att se den nya utställningen. Där visar Gert Germeraad från Holland; "Hem ljuva hem" nästan hela mars ut. Snacka om att den gör intryck genom sina talande och verklighetstrogna ansiktsuttryck.




Skräck, resignation, en bedräglig bild av tillvaron målas upp som ännu en kontrast i dessa med ordspråk broderade väggprydnader. Har ni möjlighet är detta en klart sevärd utställning. Ansiktena är så naturtrogna att man nästan skulle vilja ta på dem för att känna att de inte är verkliga. Förresten gäller den känslan konst i allmänhet.

I det här fallet gäller förhållandet endast för konstnären;

Citat: "...G. berättar sin och de avbildades historia. En historia som handlar om tillhörighet och utanförskap, trygghet och hot, sårbarhet ochstyrka, förflutet och nutid. Och ytterst om att betrakta och gestalta."

Nu var det dags att skynda till bussen, men först ett foto i min backspegel över konsthallens och museets innergård. Till vänster i bild forna posten och om jag inte har fel en gång del av kungens Christian IV:s residens.

6 kommentarer:

Elle sa...

Är väl dags att erkänna nu...att stormen kommer från oss i Tyskland...råkade väl skicka den vidare - i fel riktning?
Fast jag kan glädja dig med att det nog blir varmt vårväder efter det! Här iallafall.
Hoppas kan man ju. Huvudsaken är väl att stormen försvinner.

För att svara på din fråga, så bor jag i västra tyskland, rätt nära Köln.

Ha en fin dag!
Kram Elle

Gudrun sa...

Usch för sådana blåsväder och stormar.
Här har det blåst en del idag men det går inte att jämföra med er vind.
Verkligen verklighetstrogna figurer.
Ha en fin kväll.
Kram

Maya sa...

Ja det va ingen rolig natt!
Jag vaknade med en gång i timmen, medan Chris sov sött ..*Ler*
Han vaknar nog inte om de släpper en bomb :)
Hoppas vi får sova gott inatt... jag och Postcard killers ska snart i säng, började på den i går :))
Spännande!
Kram

Ölandsvindar sa...

Vi blev inte så hårt drabbade. Det som kan blåsa omkull har väl redan gjort det. Ölandsbron var avstängd för trafik och många blev utan el men vi klarade oss.NU blir det en fin dag innan snön börjar falla så idag hoppar vi över alla innesysslor. Vackra skulpturer!
Kram
Kerstin

Anonym sa...

Ojdå var det sånn storm i Skåne, jag hänger inte med här uppe i Stockholm. Hur var vädret i natt då? Vart har turen gått för dig och charlie idag? Blev det eko?

Hur många varv har du gjort på mina skor idag? =) Jag har inte läst många sidor, vad ska jag göra för att kunna fokusera? =) bläääää....men lektionerna är intressant, det blir nog hårdplugg i helgen....brukar kunna vara effektiv när jag väl bestämt mig....

Puss och kram eva

Ingelapingela sa...

Hej på er! Vi tackar för vårvädret Elle hellre än stormar Gudrun. Visst är människorna verklighetstrogna och det måste vara något visst med att skapa med sina händer. Det måtte väl du också veta ;-)

Till dig Eva-Katrine kanske du ska prova att göra som jag tipsade dig. Dela upp det du har kvar lägg på ett par sidor vid varje dos så har du igen det till slutet. Om du läser ska jag virka efter luren. Belöna dig själv då du har gjort det du ska... Dn stora belöningen efter att du har klarat det är ju en färdigbakad examen!