Bloggintresserade

måndag 21 februari 2011

GESÄLLVISAN

... Ja så var det lov och det får man lov till att spendera som man vill.

Någon sport lär det inte bli tal om här. Känner mig rätt risig, tror att Kalle har lyckats smitta mig Ute snöar det småspik, men nu har det fortsatt i lite mer än 4 timmar, så det ser ut som om det tänker lägga sig.

Precis som gesällen härunder ...

Måndag gör jag ingenting

Tisdag ser jag mig omkring

Onsdag går jag ut och vankar

Torsdag sitter jag i tankar

Fredag gör jag vad jag vill

Lördag stundar helgen tillKanske fler än jag som minns Häréns, Hellsings och Brodins VÅRA VISOR utgiven redan 1958. Jo, nu började jag ju inte skolan i rappet men vi använde den fortfarande på lågstadiet då jag började.

Tack för tipset Pella ;-)

Hur hade jag kunnat missat den?... vilken miss :-)


9 kommentarer:

Ulla sa...

Visst känns den igen. Den som lyder råd är vis så ta och tralla med och ha en riktigt vilsam vecka. Jag har min kvar för hos oss är det vecka 9 som gäller.

Tina sa...

Minns inte den visan, men den passar bra in på min vecka ;o))

Randiga Tråden sa...

Underbar, visst minns jag den. Nej det blev ingen mässa i helgen, får ta igen det senare.

Möllebacken sa...

Gillar den i den versionen som keno gör den http://www.youtube.com/watch?v=20D3uX1PSpk , fast blå tåget har också spelat in den.
Tråkigt att du inte mår bra, dessutom nu när det är lov.
Ska du på trädgårdsmässan i Malmö?
Krya på dig vännen.
Kramen / Pella

Gudrun sa...

Minns, ja.
Hoppas det har slutat snöa. Här är det också snöigt och kallt, burr.
Tänk nu har vi haft vinter länge, inte konstigt att man är trött på den.
På tal om kubben, visst är det farligt, jag vandrar till frysen varje dag. Fast jag har ställt motionscykeln framför tv:n. :)
Ha en fin kväll.
Kram

Bestemor Drillo sa...

Pass nu godt på deg og bli ikke syk!!
Verset du har lagt har vi her også og jeg tror det er det jeg lever etter nå om dagen!
Jeg er så inderlig lei av vinteren, men det hjelper ikke en får ta det som det kommer!
Klem fra meg!

Ölandsvindar sa...

Den visan brukar jag gnola på då och då! Trodde att pensionärstiden skulle bli sådan men tji fick jag. Ta kål på bacillerna nu!
Kram
Kerstin

Maya sa...

finns massor bra filmer, och som du sa är det en smaksak... jag är ju nästan allätare när det gäller film, och ganska kräsen tror jag för jag sett så många ...hihi.
Önskar dig en bra dag från en snöig Maya (va nyss och hämtade ved och jag va lika vit som marken när jag kom in)
Kram

Ingelapingela sa...

Där ser man visst sitter de där barnvisorna. Kan undras vad de sjunger på lågstadiet idag... nu är det ju ett tag sedan jag jobbade där. Visst var även bilderna läckra och det var liksom halva grejen då vi sjöng och fröken blåste liv i sin tramporgel ;-)

Tack för tipset Pella. Den har jag missat och det var ju klart en miss. Du vet jag brukar nog stänga öronen då det är reklamdags.

Vad gäller snön Gudrun. Det håller på ännu. Andra dagen... igår snöade det som jag sa småspik och var knappast lönt... det tar det igen idag... Ja nu är det helt vitt igen Maya. Håller med dig Bestemor nu kan det vara nokk.

Motionscykeln framför tv:n är ju inbjudande. Själva tog vi in den i lilla rummet och lyssnar på transistorn. Tyvärr funkar det inte att motionera i nuläget.

Sånär som på halsont och rethosta som känns i ryggen, mår jag nog rätt hyfsat (peppar,peppar). Kål på bacillerna är nog lättare sagt än gjort. Det får nog ha sin gång... fast en liten Wirre är ju inte fel ;-)