Bloggintresserade

tisdag 1 februari 2011

TÅRAR

... dagens citat i Kristianstadsbladet på temat bitterljuvt:"Den högsta glädjen ligger så nära smärtan att den liksom smärtan har sina tårar."

Alexandre Dumas d. y.


Så sinnligt... Den ska jag suga på idag... och jag delar mer än gärna med mig.Det handlar om livet, det som ger liv: En frukt av något... en sinnesrörelse där impulserna satts i svallning... förnuftet avkopplat, eller är det tvärs om (?)... tillstånd där man inte längre kan avgöra vad som är vad...

... man målar med ljumma toner, stryker med penseln över strängarna... ser hur klangen fortplantar sig över duken...

"Paren av motsatser bygger upp tillvaron. Värmen har kylan. Ljuset har mörkret. Människan har den andre. Om inte motsatserna fanns upphörde livets rörelser. Och tiden. Men motsatserna är inte alltid där man tror. I mörkret bor ett säreget ljus. I det ena huset bor det andra. I entydigheten finns bara döden" (En vinter i Stockholm, s.70)

Javisst är det härligt att skratta så till den milda grad!!! Pleijer berättade om modern, hur hon vaknar ur musiken "... till en plats där hon inte vill vistas. Ansiktet:slutet mörkt... hörde henne gråta genom väggen, helt stilla, en gråt som ett regn... Hon skrattade också... hennes stora skratt drog dem med sig... De skrattade i kapp. De skrattade som om de var tokiga. Åt vad som helst" (En vinter i Stockholm, s. 109).

7 kommentarer:

Glädjekällan sa...

Sinnligt, ja!
Förundras över människorna som kommit på alla dessa vackra och underfundiga citat. Kreativa tänkare.
Ha det gott
Birgitta

Ulla sa...

Ja, så är det nog. Ikväll ska jag ägna mig åt glädje även om den inte är av samma dignitet. Jag ska se Kören och Gareth. Vilket härligt program,hans entusiasm och alla sjungande ungdomar som han inspirerar till stordåd.

Ölandsvindar sa...

Åh, jag ska också se kören ikväll. Vilket härligt program. Visst är det nära mellan skratt och tårar. Att skratta så att tårarna rinner är nyttigt för överlevnaden.
Kram, kram
Kerstin

Tina sa...

Det citatet ska jag oxå suga på ;o))

Elle sa...

Här fanns det en hel del karameller att suga på!
Ser bland annat att vi har ett gemensamt "intresse" - orkidéer.

Kloka ord finns det gott om. Det där citatet stämmer nog lika bra som påståendet att gränsen mellan intelligens och idioti inte är stor.

Ha en fin dag!
Kram Elle

Petit Eyekiss sa...

Så fint !Det behöver jag idag. Har sedan i fredags varit sjuk. Fem dagar med ont i halsen snuva och hosta. I natt detfeberfrossa. Det blir bara korta stunder jag är uppe idag.Helt orkeslös...
Kramar Bettan

Ingelapingela sa...

Härligt att vara behövd! Lika härligt omvänt!

Karameller att suga, favoritblommor till njutning; färg-form-doft, toner att uppfyllas av...

Absolut sinnligt... Omtumlande... Levande!

BITTERLJUVT... JA!

Till dig Bettan krya på dig!!!