Bloggintresserade

måndag 31 januari 2011

SÅ GLAD
I helgen när våra ungdomar var hemma i helgen så hade Anna vår dotra en överraskning till mig. Detta utsökta hårsmycke är från Thailand och idag så har jag varit fin i skolan ska ni tro!!!!
... och som om det inte var nog på glädjeyran så kom hon med Pandoras ask.
Ja, det är fantastiskt vackert ni kan nog se det även om bilden blev något ljus.

Här i Pandoras egen Webshop kan ni se snarlika smycken

Det artade sig lite till en smyckedag idag så lika bra att jag fortsätter lite till då. Förra gången jag var på biblioteket hade jag lånat en bok med smycken. Bläddrade i den och fann en snarlik till min egen.

Tyckte att den här sigillringen liknade den lillfingerring som vår guldsmed här i Åhus har gjort till mig. Tänker fotografera den kanske under morgondagen så får ni se.
En sigillring eller en ordensring har man oftast på höger långfinger. Det sägs också att man ska ha yrkes- och examens- och ordensringar på långfingret medan man bör ha en familjering på sitt ringfinger, och släktringar på pekfingret.
Att fjärde fingret som från början lär ha varit fingret utan namn fick heta ringfingret beror vad som sägs, på att det är här man bär sina trolovnings- och vigselringar.Då jag hade varit anställd i kommunen i 25 år så fick jag välja en gåva för en viss summa pengar i utvalda butiker. Jag valde då en Vikingatumring som liknar den här till vänster.

3 kommentarer:

Njut i din trädgård sa...

Gulligt av din dotter! Jätte fint!

Ulla sa...

Det har du fått föt att du är värd det förstås. Det är bare oh njut som Stenmark (nästan) sa.

Maria sa...

Så mycket fint! Förstår att du blev glad över smyckena från Thailand. Man känner sig liksom utvald när man får något så fint. Kul med lite "historik" om ringar.
Kram!