Bloggintresserade

lördag 1 januari 2011

HIPP HIPP HURRA

... det är ingen vanlig dag... det är Charlies födelsedag. Han föddes på nyårsdagen för 2 år sedan. Som en parantes måste det ha varit en traumatisk upplevelse för hans mamma... där kulmen blev en kull med valpar.Själv klarade han ståhejet rätt hyfsat igår. Han fick aldrig följa med ut runt tolvslaget, istället byttes jag och Mats åt att vara inne hos djuren. Jag tror att han tyckte det var jobbigast att vi inte var samlade (där gör vallen sig gällande). Han gnydde inte utan snarare sa till på skarpen emellanåt. Vår teori är att han på "vis och sätt" har ett starkare psyke än vår älskade Lucky hade. Charlie verkade helt enkelt mer förbaskad på smällarna och försvarde oss på det sätt han kände.

Katten Olivia var lugnare än på många år vilket förmodligen bekräftar att hennes hörsel har blivit så pass mycket sämre på äldre dagar. Säkert påverkades hon också av Luckys rädsla och kände sig tryggare med Charlie...? Ja relationer ni vet som jag är så intresserad av...


Eva-Katrine och jag gick en runda nerom havet vid midnatt och sedan tillbaka mitt i ett hav av Raketer. Själva skulle vi aldrig drömma om att skjuta iväg några. Visst är det vackert, men det kan aldrig uppväga den skada man åsamkar vilda och tama djur.

http://hem-tradgard-design.blogspot.com/2008/08/bladras-border-collie-golden-retriever.html


4 kommentarer:

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Jag håller helt med, stackars djuren!! Vi bor i ett vanligt villakvarter, och när jag var ute i går natt så såg jag harar springa som galningar till höger o vänster för att komma undan... man blir bedrövad.

Ha ett skönt nytt år, 2011, Ingela och tack för dina visiter hos mig det gångna! Må det bli det bästa trädgårdsåret nånsin:-)
Varmkram H.

Petit Eyekiss sa...

God fortsättning på 2011 Ingela. Här var det snöstorm just runt 12 snåret, så vi såg inte så mycket raketer, men dom hördes.Stackars alla djur, jag vet att mina katter sprang ner i källaren, och då bodde vi ändå ganska ensligt.Synd om alla djur i storstads områderna. Sen börjar dom ju skjuta redan på em.
Det kommer mer snö nu, och det blåser, så det blir en inne dag idag!
Kram
Elisabeth

Bestemor Drillo sa...

Ja det er fint å se på, men så traumatisk for våre firbente venner som ikke forstår alt gnellet som plutselig starter!
Heldigvis var Casper helt avbalansert og sto for det meste med labbene på rekkverket og tittet opp på alt som for på kryss og tvers over hele himmelen! Det er bedre med stillhet og ettertanke en slik kveld synes jeg, men så er jo jeg en gammel kjedelig kjerring ! Håper det nye året blir som du ønsker Ingela! Klem fra bestemor!

Ingelapingela sa...

Snöstorm ja... det verkar som om ni fick det tidigare än vi Bettan men då Mats och jag hade krypit till kojs då tog det rejält i vår enorma tall ute vid stugan. Tur att vi fick den rensad rätt bra för ett par år sedan. Men den är så hög att det finns en del risigt kvar även i toppen.

Ja, jag ser också fram emot ett härligt trädgårdsår. En hel del fröer väntar på att sås, se alla nysatta lökar dyka upp ur jorden, ta skott och föröka pelargoniorna, ta ut bouganvillean och agaven på grönbete efter vinterförvaring. Resten av stugan ska kläs om och vi bara måste fixa det murkna staketet på framsidan. Så att det finns att donas med råder inga tvivel om. Men det är kärt jobb och på tal om det så väntar första avsnittet av Bygglov i kväll.

Visst har man anledning att känna sig som en gnällspik oftare. Men om sanningen ska fram har jag aldrig uppskattat det här med smällare. Jag har gärna gått mina egna vägar, också uppskattat eftertanke på promenaderna i skog och mark. Så dels är det nog en läggningsfråga och något som "förfinas"/kommer med åldern.