Bloggintresserade

fredag 14 januari 2011

FLINGOR

Kan det bli ljuvligare än att ha kommit hem en fredag, som nu jag, efter en extra lång arbetsvecka? Jag betvivlar det.


Det är mycket med snö denna vinter så i år slog det in som sägs i Bondepraktikan att "om Anders slaskar, så braskar julen".


Bondepraktikan måste ha varit ett lika nödvändigt som fantastiskt redskap för de som brukade jorden förr när inte SMHI och annat fanns.

Mer om Praktikan kan man läsa på: http://www.prager.nu/bonde.html


Liksom många andra är jag trött på att ta snöbilder. Associerade vidare och rotade så runt lite bland fjolårets skörd... utöver snöflingor, morgonflingor, tvålflingor, flingsalt och så från körsbärsblommor. Fastnade då för en bild av när vårt bigaråträd står i blom. Det är så vackert, men det gäller att njuta kvickt. Snart så ligger blombladen som snöflingor på hela gräsmattan. Förra året blev det, skulle jag tro, den minsta skörden av bär på många år. Kanske berodde det på att det blev dåligt pollinerat på våren. Vågar man hoppas på några pollinerare efter den här vintern?

Ett tidigare inlägg DELA ELLER HELA där jag funderar över körsbär
http://hem-tradgard-design.blogspot.com/2010/05/blog-post_24.html

Någon undrar var jag har tagit vägen den senaste veckan... och visst är det som så att ibland så blir man tvungen att prioritera. Och visserligen är egentligen bloggen inget jag vill bortprioritera, men som du säger Ulla vad ska man göra då jobbet inkräktar på fritiden. Härligt ändå att kunna gå in och läsa andras inlägg och plötsligt finns tiden och inspirationen där igen. I vart fall så blir det en form av andrum och input från andra och inte bara jobb.

4 kommentarer:

Anelias hantverk sa...

Tack för Bondepraktikan! Min mor hade alltid såna uttryck och då tänkte jag att man borde skriva ner dom men nu finns de i tryckt form i alla fall.
Ha en fin helg!

Petit Eyekiss sa...

Go freda´kväll Ingela!
Håller med dig, jag är också trött på snön.Bra mycket ljuvligare med bigaråblommor.
Förra året blev det inga blåbär heller, trots att det var så mycket kart.Det har inte hänt under de 11 år som jag har varit med ute på landet, att man inte fått ihop åtminstonde ett par liter.
Här sys det så de ryker (nästan) om symaskinen.Kvällen blir framför tv´n och Lets´dance. Vi får se På spåret och Skavlan när det går i repris
Kram
Bettan

Ulla sa...

Julen borta och första arbetsveckan till ända. Var tar tiden vägen, jobbet sätter käppar i julen för viktiga fritidsintressen som blogg, väv, stickning och diverse annat smått och gott. Jag vill bli en glad pensionär men inte äldre, hur nu detta ska gå till. På söndag ska vi på Disney on ice med vår lilla Ellen och det ser vi fram emot alla tre. Trevlig helg!

Bea sa...

Hej!
Ja, bondepraktikan är trevlig läsning! Men om den håller än ...tja..!
Flingor är jag också trött på och tittar hellre i arkivet på flingor från det utblommade äppelträdet och din fina bild!
Ha en fin helg! /bea