Bloggintresserade

tisdag 11 januari 2011

TILLBAKA

På väg in i gamla gängor och har träffat jobbargänget och elever efter ett, då jag ser tillbaka, vilsamt jullov. Tänk vad tiden går; man skiljs åt ena året och träffas igen nästa.

Det som mer har hänt är att mycket snö har kommit... men som också i samband med värmen har smält bort. Samtidigt har det gett plats för isgator som nästan är stört omöjliga att forcera. Vi halkar rundor och man hör dagligen och läser i tidningen om fall och frakturskador. Ingen kan nog ropa hej förrän man är över bäcken.
På jobbet; Den enda som blickat ut genom detta fönstret de senaste veckorna är denna orchidé, och som om ni frågar mig har en härlig utsikt.Jobba jobba joobba ;-))


Lampor kan man göra av lite allt möjligt som ni ser. Här har kreativa Lisa varit i farten


Igår då jag steg av bussen i Åhus mötte ett ljuvligt sound. Fåglarna har vaknat till liv... ett steg närmre våren. Och nu har Mats och jag kommit ett steg längre i resplanerna. Det blir Toscana den här gången och kanske bokar vi under dagen en tripp mitt i sommaren. KLART! Vi flyger till Florens där väntar hyrbil och så vänder vi näsan söderut till centrala Toscana och staden Sienna där vi bor i 6 nätter. Här utgår vi ifrån med våra dagsturer. JIPPI!

Ja. som ni kanske har märkt har det inte blivit något bloggande av för min del den här helgen... knappt ens kommentarer på andras... DÅLIGT jag vet, men jag har läst!


Varför har det nu blivit så? Jo jag håller på för fullt att lära Photo story genom att gå igenom fjolårets Tysklandsbilder. Min tanke är att bilderna ska varvas med musik och intalat. Nöjer mig inte med mindre än att kolla runt efter en del fakta i anslutning ;-) Tar en evinnerlig tid, men kul är det!

http://www.microsoft.com/windowsxp/using/digitalphotography/photostory/default.mspx
Idag känns det lite som fredag för, för mig är det ledig dag imorgon. Vad jag ska använda fridagen till det vet jag inte riktigt än... mer än att jag tänker baka en ny sats av det vansinnigt goda GI brödet direkt på morgonen. En liten biltur lär det väl också bli, men vädret får avgöra då vi inte måste ut jag och min kompis Charlie

Här finner vi brödreceptet;

http://hem-tradgard-design.blogspot.com/2011/01/svejs-men-inte-i-lingonskogen-som-i.html

8 kommentarer:

Maria sa...

Toscana låter underbart! Nu har du verkligen något att se fram emot mitt i snö och is. Hoppas att den nya terminen ska innehålla mycket trevligt av diverse slag. Kram!

Ölandsvindar sa...

Man riktigt letar efter varje vårtecken nu och visst börjar fåglarna låta lite smått. Härligt!
Kram
Kerstin

Anonym sa...

Ja så ni har bestämt att boka vad underbart, när åker ni?

Härligt med fåglarna- här är ingen vacker sång ännu från fåglarna =(

Saknar dig.
Kram eva

Käranån sa...

Här får vi vänta 2 månader ännu innan vi kan tala om att vi har vår! Härligt att få planera och boka resa!!

Ulla sa...

Åh, det låter underbart. Vi var där för ja...... tiden går fort men inte på såna ställen. Photostoryn är det något vi får se?

Anonym sa...

Mums va gott med mer bröd, jag testade att rosta det imorse och sen lite philadelphia ost på, supergott var det =) Tack mamma du är bäst.

Jag du får ta det lugnt idag, mysa med charlie eftersom du ska klara av svärdet & spiran ikväll, så bra =)

Anonym sa...

http://www.youtube.com/watch?v=A7G3xTI92QU lite roligt att titta på idag =)

Hanna sa...

Hej Ingela!
Vad härligt det låter med Toscana-resan!
Och vilka otroligt häftiga lampor!!
Jag blev riktigt inspirerad att vara lite kreativ här hemma...
/Hanna