Bloggintresserade

lördag 1 januari 2011

UNDER BALKONGEN

... är det halt.

För ett par dagar sedan var Mats och jag inne på Norr i Kristianstad hos låsmeden och beställde nya lås och handtag till våra ytterdörrar. Tänkte att du kanske var intresserad av att se en gatuvy härifrån Brittmari. Den läckra gatumusikanten som spelar för en dam i ett fönster på ett rätt nybyggt hus...Något längre ner på Östra Storgatan ligger den gamla Norretullskolan och på andra sidan Norra kasern (regementsstallarna) med Norreport (en av stans fyra portar där man en gång på kung Christians tid tog sig in i staden).

Nyss hemkomna ifrån en ispromenad till byn och Coop. Det är nyårsdagen och med det snaraste vankas taco i pita i Paradiset. Men snacka om isgator på väg till affären! Årets första dag skiner solen och det är plusgrader!!! Inte konstigt att det smälter och det käns som om vi har annat att vänta framöver. Snön som ännu ligger massivt på taken är starkt på glid lite varstans. Mats har varit uppe på vårt platta garagetak och skottat nu på morgonen. Absolut kanon att gilla snöskottning dessa dagar ;-)


Eva-Katrine piggnat till, och ikväll ska vi två se Narnia 3 D (för första gången) på Bromöllas Filmpalats. Skam att säga så lyckades jag nog dela med mig till henne av min förkylning!

6 kommentarer:

Ulla sa...

Vilken härlig utsmyckning du visar! Tänk att vara så givmild så att det tom gäller förkylningar. Undrar vad du får i gengäld. Imorgon bär det av hemåt för oss och till mycket snö tror jag. Idag tog vi nästan en vårpromenad när vi traskade iväg för att hejdåa till nästa gång. Inte mycket snö kvar på Nordjylland utan det var grönt och sol.

Randiga Tråden sa...

Tack Ingela, alltid lika roligt att se dina bilder. Brittmari

Ölandsvindar sa...

Vilken fin och kreativ herre och dam. Roligt med "vanliga" mäniskor, som t ex Margareta Krook utanför Dramaten i Stockholm.
Nu ska vi ut! Solen skiner!
Kram
Kerstin

Tanya A. sa...

Lovely shots,sweet New year.
The street looks so fresh and polished.

Fokus mot framtiden sa...

Önskar dig en fin första vecka på det nya året. :)

Ingelapingela sa...

Vårpromenad, grön och sol låter sjukt underbart. Mats och jag gick och pratade om det häromkvällen för att sen konstatera att vi nog får hålla det på drömplanet än så länge.

Har varit lite dålig på att ta bilder på sistone men försöker ändå ibland att tänka på igenkänningsfaktorn Brittmari.

Utsmyckningar gör mycket för stadsbilden och just den här med gatumusikanten på norr den är väl häftig. Jag har ett svagt minne av att jag noterade Margareta Krook utanför dramaten på vår väg till Skansen i våras.

Önskar även er en fin vecka och håller tummarna för att ni slipper vinterförkylningarna.