Bloggintresserade

måndag 24 januari 2011

KÄRLEKENS FRUKT


... dagens citat i Kristianstadbladet i lördags;


Kärleken är en frukt som kan skördas vid alla årstider och som alltid finns inom räckhåll för alla.


Så lär Moder Theresa ha sagt. Hon föddes 1910 i Skopje och dog 1997 i Calcutta. Under 1970-talet blev hon internationellt känd som Kristen humanist och gjorde stora insatser för de fattiga i Indien. 1979 fick hon Nobels fredspris.

Bilden är lånad från boken; "Forma mönster". Metoden är stilisering "Enligt ordboken betyder stilisera bla förenkla, schematisera, återge grunddragen av."

Nu har jag precis avslutat Agneta Pleijels "Drottningens kirurg". På ett ställe frågar Liten Nella vad kärlek är, vilken färg den har, hur den smakar och var den bor... kärleken bor i himlen får hon till svar, men själv vet hon bättre för den bor på Ö. Långgatan...

Nu har Liten svaren själv.

Citat; "Kärlekens färg är som solens, den glänser som gull. Kärlekens smak är äpplen och granatäpplen. Kärleken är vännen som inte sviker. Kärleken söker inte sitt. Kärleken har mjuka händer och varma läppar. Kärleken är stum men talar ändå. Om du så känner dig som en hemlös i världen är kärleken ditt hem. Aldrig vill du vara borta från kärleken. Om du mister den river tigrar och lejon ditt bröst kärleken är det största och det värsta." (s. 147)

6 kommentarer:

Ulla sa...

Stilesering av själva livet är nog kärlek och det goda den medför.

Bea sa...

Hon hade kloka tankar Moder Teresa och lämnade många fina citat efter sig att begrundas!
Kram /Bea

Maya sa...

Vilket underbart citat!

Ingelapingela sa...

Godnatt mina vänner nu tänker jag knyta mig. Ligger nog mycket i det du skriver Ulla. Kärlek utan krussiduller bra så där rätt och slätt, men samtidigt det finaste som finns :-))

Maria sa...

Fint citat! Alla behöver ju kärlek, men tyvärr är det nog många som inte har så gott om den "varan". Man får hoppas att man i det lilla kan sprida lite kärlek och värme omkring sig. Kram!

Bestemor Drillo sa...

Er det ikke flott at man kan høste (skørda) til alle årstider! Mor Theresa gjorde jo nettopp det !
Når man planter og sår kjærlighet så kommer det an på hvor mye gjødning man har brukt for å få tilbake en god innhøstning !!
Ha en god uke med masse kjærlighet!
Klem fra bestemor!