Bloggintresserade

söndag 23 januari 2011

ÄNTLIGEN

... har det blivit så pass att man kan släppas ut på grönbete. Ja ni kan själva se hur härligt vi hade hela familjen på våra sköna öppna fält strax utanför byn.
Man får väl säga tack vare militärerna har marken i princip fått stå orörd för människan exploatering.

Det här året, om jag inte har fel, lär det vara dags för ett nytt stort scoutläger i Rinkaby. Vår nabo!


Inte mycket snö kvar här som ni ser inte;

Solen känns nära, värmer upp och hjälper till att få dän den lilla snö som finns kvar. Jorden är ju som närmst solen i februari månad, men skulle ju då tänka mig att vår vinkel inte är den mest gynnsamma för värmen att nå hit. Det hindrar ju inte att det kändes fritt och avslappande just här!

Charlie hade ett schåå att hålla ihop oss, om än den lilla flocken. Tänk att de inte kan hålla sig på ett och samma ställe. Det hade underlättat.
På eftermiddagen var jag och Mats en sväng till Ikea i Älmhult. Vi var på jakt efter ett par lådhurtsar och kom hem med lite annat smått som ett par orchidéer som i alla fall jag inte kunde motstå. Så nu blommar det åter snudd på överdådigt i vårt Orchidéfönster.
Idag tar vi det fysiskt med ro för Charlie hade svårt att gå igårkväll... och hur kunde vi vara så oförståndiga att släppa ut honom så här fritt med tanke på att vi misstänker att han kan ha mickelmackel med sina höftleder? Vi har ju pratat med veterinären som tänker röntga honom vid nästa kloklippning. Det får tyvärr bli mer stillsamma promenader framöver. Inte lätt med border blod...

8 kommentarer:

Anonym sa...

fina vackra charlie, va lycklig han är =) Klart att vi får fixa vad som är fel med hans höfter för min prins ska kunna springa fritt.

Jag drömde om charlie för någon antt sedan, det var jättehemskt, han låg och grät. Han var helt tyst ni låg och sov men det rann tårar från hans ögon =( min lilla gubbe....

Kram eva

Kamomilla sa...

Hej på dig! Tack så jättemycket för din söta hälsning hos mig! :)
Ha en skön söndagskväll!
Kamomilla

Bestemor Drillo sa...

Tenk at dere har så lite snø!!
Charlie fryder seg der han springer, men vi får håpe han ikke har noe feil i hoftene!
Ha en nydelig kveld!
Klem fra bestemor!

Ulla sa...

Det ser ju nästan ut som vår. Är det något våren gör hos mig så är det att den lyser med sin frånvaro. Det är tur att det finns doktorer både för tvåbenta och fyrbenta. Hoppas att det inte är något allvarligt.

Gunilla sa...

Ja nog är Sverige långt alltid.
Men jag hoppas att våren ger sig tillkänna hos mig ochså.
Det dröjer nog ett par månader till innan vi har det så bart som hos er.
Ha en riktigt fin fortsättning på helgen och en bra start på veckan.
Kram/Gunilla

Glädjekällan sa...

Ja du har så rätt. Rensar för fullt i skåpen :-)
Hos dig ser det verkligen ut som om våren är här. Härligt!
Ha det gott
Birgitta

Ölandsvindar sa...

JAg blev också med en ny orkide igår men det var ett skott som min väninna hade tagit och planterat i ny kruka till mig.Hoppas att det inte är något bestående fel på Charlies höfter. Han kan ju ha sträckt sig. Jag håller tummarna.
Kram, kram
Kerstin

Maria sa...

Åh, så härligt att så mycket snö har försvunnit hos er! Jag längtar efter våren så otroligt mycket nu. Men det är bara att vänta - tids nog smälter snön här också. Ha en bra vecka! Kram!