Bloggintresserade

måndag 5 maj 2008

Fönsterputsning?

Gjorde slag i saken och införskaffade ett eget ex. av Hans Holmbergs Kristianstadsskildring "Stad öppna dig!" En mycket bra bok som jag gärna ville läsa i lugn och ro och sedan ville skulle stå i bokhyllan för att man skulle kunna gå tillbaka till den. Så, jag lämnade tillbaka det andra exemplaret på biblioteket.

Så var det också dags att ladda månadskortet på bussen mellan Åhus och Kristianstad idag. Blev tvungen att låna ut några kronor till en elev tidigare på dagen och när jag så själv stod i kassan visade det sig att jag fattades en krona (priset hade gått upp till 497 kronor). Lite kallsvettig 5 minuter tills bussen skulle gå...jag frågade hur jag skulle göra om det gick bra ändå. NEJ sa försäljaren, det måste stämma i kassan. Då var det en flicka som stod bakom mig som sa Du kan få en krona av mig! Ja, vad säger det om mig, om mannen i kassan och framför allt om flickan tänker ni?

Nyss hemkommen och undrar; kanske är en måndagseftermiddag som gjord för fönsterputsning? Men då är det bäst att jag skyndar mig innan anfallet går över. Kalle ledig idag har hunnit både tvätta och börjat städa i sin stuga. Han har varit så flitig och Lucky har mått när han har kunnat gå ut och in som han har velat hela dagen.

Annars är här rätt tomt nu när flickorna har åkt. Hoppas allt på resan gick bra Eva-Katrine nu har du väl snart slutat skolan också för dagen. Du lät trött när vi pratades vid imorse, tycker jag. Men vem var inte trött på morgonen idag? Som tur är går det lite över fram på dagen. Mats ser fram emot att spela fotboll med korpen ikväll inne i idrottshallen. Jönsson ringde och tingade honom igår kväll. Jag vet ju att springa efter en boll är ju det sätt som han tycker är roligast att röra sig på. Kanske följer jag med in det är rätt kul att titta på "grabbarna".

Så nu blev det ändå en del fönster putsade kanske om jag tar morgondagens eftermiddag till hjälp blir det klart före onsdag. Det hade vatt fint lika fint som fönsterna blir fina. Jag tycker gräset är långt sa Kalle, jag berättade då att klipparen fortfarande var på lagning. Rätt som, kom han hem med klipparen så nu är här fint! Och inte nog med det när vi kom hem hade han fått vatten i dammen och fontänen på plats. Oh, så grant! Det fick vi ha en grillad korv på.



Inga kommentarer: