Bloggintresserade

tisdag 13 maj 2008

Sundsgården

Lång härlig dag på kompetensutveckling på Sundsgårdens folkhögskola. Åkte hemifrån kl 7 imorse och kom hem kl 18. Späckat, lärorikt och inbjudande program i en underbar miljö. Rum efter rum med utsikt över sundet var som ett pärlband av tavlor den ena vackrare än den andra. Återsåg ett par "gamla" elever där och är nu benägen att rekommendera fler att söka sig dit. Är man över 18 år är det ett naturligt steg att successivt komma ifrån sina föräldrar för att bli mer självständig. Det är en tid när många har jobbigt på många sätt så var sköts detta på bästa sätt om inte i en så vacker och härlig miljö. Vi fick information om deras utbildningsutbud för personer med afasi, dyslexi, allmänna inlärningssvårigheter vidare musik och teaterprogram samt 55+program. Antagligen får jag framöver tips på litteratur som du och jag Inger kan finna angelägen. Hör av mig!

Teatereleverna på linjen för elever med asperger visade upp en tänkvärd pjäs för oss där tankarna fladdrade förbi "som katten runt het gröt". Även om tankarna rörde sig runt samma händelser lyckas inte eleverna själva kanalisera dem så att de blir utvecklande. Det som händer är att även bagateller får alltför stora proportioner, och fantasier växer. Det är först när personen får sina egna upplevelser speglade hos andra (får ett svar) som denne känner sig trygg.

Eftermiddagen var elevernas på dyslexilinjen. Egna erfarenheter, informationsfilm, visning av datorhjälpmedel samt andra läromedel. Sammanfattningsvis en underbar och varierad dag.

Tack för mail Ann jag började sakna dina trevliga texter som så ofta leder till att man drar på munnen och när jag inte hörde något undrade jag hur det var fatt. Men tänkte med min egen referensram att det kunde vara mellandagar. Efter regn kommer solsken! Önskar dig och de dina en eller snarare många soliga dagar.

Inga kommentarer: