Bloggintresserade

fredag 23 maj 2008

Fredag

Ett sista ryck på jobbet den här veckan för min del. Ett härligt väder...idag med. Har glömt mina läsglas hemma. Undrar hur det ska gå. Kan inte läsa något utan dem. På datorn fungerar det om man förstorar texten. Skulle kopiera en text direkt när jag kom på morgonen...sönder, kalla på reparatör stod det. Ok, tänkte jag får läsa den högt för eleverna i stället och så får vi diskutera den sedan... Snyggt jobbat Ingela...

Tack Maggan för lånet av läsglas. Väldigt starka känner mig lite yr efter förmiddagen men absolut bättre än utan. Hoppas att du får en mysig och avkopplande helg. Man kan ju alltid hoppas på att vädret håller i sig kanske blir det grillat med tanke på grillen? Vi glömde ju diskutera vad vi skulle ha ikväll och det brukar vi ju på fredagen. Ja prova gärna baka Susannabullarna en dag Ann. Garanterat en höjdare! Har observerat ditt mail med mattips. Ska ta mig en rejäl titt när jag kommer hem med mina riktiga ögon. Vi hörs! Har nu dragit ut det och planerar prova marinaden en dag. Kunde ju delat med mig här men vet inte om det kanske är hemligt?!

Tog bussen hem idag och glömde att det inte var Täppetbussen. Så jag satt där i lugn och ro och läste, när jag tittade upp hade bussen tagit en annan runda. Bara att hoppa och ta till apostlahästarna. Absolut bra för stegräknaren! Nyss hemkommen och pratade precis med Mats. Fick då reda på att vi får fint beök av vår son (Per-Olof) ikväll. Härligt! Om jag inte har fel för mig jobbar däremot Kalle. Numera verkar det näst intill aldrig som vi är samlade alla. Men å andra sidan har man bättre chans att njuta fullt ut av var och en på det här viset. Mats skulle stanna till på ortens nyöppnade chark "Jontes" och köpa något lämpligt att grilla. Vi får alltså se vad det blir. Nu vet jag...marinerade fläskkotletter med nypotatis (premiären)! Så gott!




Trist utan bilder här har jag arrangerat med gammelfarmor Karins porslin och bestick. Karin föddes 1878 och skulle idag alltså ha varit 130 år.



Per-Olof ringde skulle ut i kväll kommer imorgon istället. Mats och jag SMS:ade vad han missat och önskade en trevlig kväll. Fick för oss att skicka det till alla barnen, tänkte att det kunde vara trevligt om de hörde av sig. Det tog inte många minuter innan Anna ringde. Hon satt på jobbet ännu och hungrig (vårt SMS var inte snällt). Hon önskade att hon var hemma i Åhus sa hon. Eva och Berra SMS:ade. Lät gott tyckte de, Eva hade ringt tidigare när jag inte hört hon hade klarat tentan hon inte kände sig säker på ...olika omständigheter läst för lite (2p från VG). Jag måste vara smart sa hon. Per ville att vi skulle spara mat ... eller grilla imorgon igen. Kalle fick vi riktigt dåligt samvete för, för han satt i taxibilen, skrev "tack detsamma". Vilken historia.


Det här får lite bli gammelfarmor Karins dag (dagen före mors dag). Det här är resterna av ett lakan som Karin har virkat spetsar till och namnat. Initialerna KO står för Karin Olsson. Alltså din farfar Nils syster Runo!





Jasså maken gillar kakor Ann och du bakar helst mjuka kakor...du kan ju alltid prova att fresta honom med Mazarintårta. Den är sagolikt god...jag tror säkert att han smälter!

100 g mjukt smör eller margarin
½ dl strösocker
½ ägg
2 1/3 vetemjöl
Rör matfett, tillsätt ägg och mjöl arbeta raskt ihop degen. Lägg den kallt i 1 timme.

Fyllning; 1 1/4 dl sötmandel
1 ½ ägg
1 ½ dl strösocker
60 g smör eller margarin.

Smält matfett och låt svalna. Skålla och skala mandeln. Mal. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt lite i sänder Blanda ner malda mandeln. Klä formen med mördegen. Häll i fyllningen. Sätt kakan på nedersta falsen. Grädda i ca. 30 minuter i 175 grader. KLART!

Förresten skönt att höra att fler kan läsa fel... men iblande blir det mindre lyckat för resultatet .
Allt kan hända antingen blir det för tjockt eller för tunt. Lagom är bäst, och anstränger man sig vill man klart att det ska bli bra.

Bestämmer oss för att krypa till kojs redan före 10. Kanske om vi orkar ser vi på en dvd. Imorgon tänker vi vara flitiga...

1 kommentar:

maggan sa...

Hej Ingela...det är inte lätt när man glömmer sina ögon hemma. Men det är ju fredag, man är trött efter en hel vecka, det är jag ialla fall. Skönt med helg. Det var ju tur att jag hade ett par extra som du kunde låna, hoppas du ser bra med dom. Dina bullar ser väldigt goda ut, tror faktiskt att jag ska baka dom en dag.
Kram maggan