Bloggintresserade

lördag 10 maj 2008

Pingst

Idag är det pingsthelg. Det behöver man nästan påpeka för sig själv nu när annandag pingst försvunnit som helgdag i almanackan. Pingsten blir så lätt annars utslätad, en helg lik alla andra. Pingsten förknippas vanligen med bröllop, blommor, utflykter i den vackra naturen. Men som vi alla vet har det även ett annat budskap. För troende har helgen en än viktigare innebörd.
Judarna firar Shavout till minnet av när Gud gav de tio budorden på Sinais berg. Under Pingsten, en stor helg förr, vallfärdade judar till Jerusalem. Man talar om hur den helige Ande blev utgjuten i Jerusalem och många j. från olika länder och som befann sig i Jerusalem började tala med varandra trots att de förut talade många olika språk.

IDAG: "Vilken härlig dag..." spelade de på dagens melodikryss samtidigt som jag låg och rensade Kirskål i rabatten. Tänkte på dig Maria du som annars inte missar ett endaste avsnitt av Melodikrysset. Ni är väl påväg nu? Hoppas att ni får det mysigt så hörs vi sen. Det är väl snart dags med en utfärd tycker ni inte?! Vi får helt enkelt fira pingsten lite senare.

Mats håller på att så lite smått i landet idag, och jag tänker att han tycker att det är ganska kul. Det blir ju liksom mer spännande att följa grödorna genom alla stadierna. Han kommer säkert att hålla koll på de första antydan till grönt. Nyss tog vi en liten middagsfika vid det nyoljade möblemanget. Det blev som nytt med ny behandling och när vi hade dragit åt skruvarna. Härligt att höra era röster Anna-Karin och Per-Olof. Säker på att ni får en underbar dag Anna-Karin därute på landet. Se nu till att öva tills vi ska ut på vår ridtur på islandshästarna! Eva-Katrine ringde lite senare och berättade glad i hågen att hon tagit bussen till Borås och att du nu skulle hämta henne ut till Madde och deras hem. Glad även för hennes skull. Per-Olof vi ses kanske i helgen efter att du har varit och njutit av HIF i Trelleborg. Du är sannerligen bättre på att besöka oss än vi er! Måste skärpa oss! Vi hör bombis av oss då Runo, så får vi se om det är möjligt att arrangera något.

Gräset har kommit igång riktigt, redan dags för andra klippningen. Ser ut som om det kan bli något mer än mossa, ska bli intressant att se. Hur går det för ert Ann ni skulle ju iväg och ordna med gödning...

Tack mor för Sms. Ja, visst är det en förmån att ha möjlighet att lägga mycket tid i trädgården. Det är väldigt avstressande och det syns ju så påtagligt när man gör något där. Synd bara att det är svårt att vara både inne och ute samtidigt. Då måste man skruva ner på kraven, allt kan inte vara perfekt för då blir ingenting roligt. Jag antar att det är det som betyder att vara här och nu mina vänner.

Har varit en runda på byn för att tippa och bara för att konstatera att både loppis och byggaffären redan hade stängt. Passade på att ta en tur till torget. Mängder av parkerade bilar, säkert bröllop i kyrkan. Tyvärr hade vi inte förmånen att se något brudpar. Ceremonin hade nog precis börjat. Det börjar bli några år sedan Mats och jag gifte oss -83 (25år), är det klokt? Riktigt så länge sedan känns det inte. Men fint är det för om jag inte har fel är det silver...
Vad sägs om grillade kycklingspett och potatisgratäng? Det ska vi ha i kväll

Joakims kör vann välförtjänt i min mening körslaget vilken kör Team cans den går med all säkerhet en strålande framtid till mötes http://www.tv4.se/2.5506 "O Fortuna" med dessa distinkta starka toner som fortplantar sig genom min kropp och formligen skär sig in. Ger ett bestående intryck.

Inga kommentarer: