Bloggintresserade

torsdag 22 maj 2008

Dagens kraftansträngning

Torsdag morgon har faktiskt tagit tag i uppgift 4 en stund nu på morgonen. Egentligen vet jag i stort vad jag bör ha med i litteraturdelen. Det är bara det där att man måste sätta ner pennan för att det ska bli något. Nu har "anfallet gått över" men det blev en del och det känns bra.

När jag var klar kollade jag mailen (sånt orkar jag). Tack för tipset Ann, KRIS (kriminellas rätt i samhället) har också en hemsida någon kursare frågade om det gick att använda denna (det var inte vetenskapligt fick hon till svar), men det skulle säkert gå utmärkt med en intervju så det ska jag skriva till hur jag kunnat gå vidare med uppgiften tills nästa kurs.

Ja, du vi får väl se om det dyker upp någon på söndag, man vet ju aldrig. Men egentligen spelar det ingen större roll om det är den dagen eller någon annan. Ja Ann, det är skönt att få tillfälle att bara vara, inga förpliktelser, ingenting. Ert hus är ju underbart "redan" nu. Min farmor brukade säga efteråt är det ingen som ser hur lång tid det tog, bara hur resultat blev. Hon var klok min farmor (105 åringen). Vi är också glada för vårt hem, och det är härligt att nu börja göra vid en del när barnen har blivit stora. Det har ju inte varit en prioritet under deras uppväxt. Och det roliga är att se hur det bär frukt idag för de är så omtänksamma och skötsamma alla.

Du är allt välkommen, det hade varit jättekul :-)! Bullarna är ännu på planeringsstadiet... men jag har satt ut formarna på plåten:-D. Lucky vill ha sin runda nu så det får bli prioritet ett (två). Hinner bli ännu varmare, bra för jäsningen, innan vi är hemma igen. Du gör mig så glad med dina mail, om du bara visste.

Hemma efter turen har kört ihop degen till första jäsningen. Nytt recept har lite svårt att reda ut det då (sviter från stroken). Fick inte ihop det tyckte det stod mjöl två gånger men så kom Kalle (han är en ängel utan vingar). Men mamma sa han det står ju mjöl...!

Kolla mailen igen, roligt att höra av dig Eva-Katta. Ja fråga inte mig vad du ska hitta på till lunch. Min fantasi tryter. Vi ska ha kasslerlåda ikväll med ris, lök, vispad grädde med tomatpuré i, men det gillar ju inte du.

Tack för fotona Ann. Jättefint sovrum jag förstår om du vill ha det i repris (sådan kan jag också vara när jag gillar något). Samma pizza varje gång osv. Den där kattbädden är ju bara pricken över i om nu inte sänghimlen förståss... Kan undras sa flundran om det lilla bordet du har inte är på pricken exakt lika som det jag nyligen handlade på Lions. Ångrar att vi inte tog den där extra turen tidigare i våras på väg till Karlstad...


Så nu kan du komma Ann, bullarna är klara. Har inte smakat dem än, men de ser goda ut. Är det fler som är sugna så häng på vet jag, det hade bara varit trevligt. Dessutom handmade kaffe dagen till ära. Den nya kaffebryggaren pajade efter endast 2 veckor... och är nu på "lagning".







Ja, så fick jag då äntligen bjuda på mina bullar. Rätt som började Lucky skälla något kopiöst. Det var Jörgen som var här med en present till mig och Mats. Helt utan någonting kom han med en gasolgrill alltså kan man fatta? Den kommer att bli så fin när vi har gått över den förutsättningarna finns. Se bara:
Luktar grillat redan nu mm... tycker Lucky. Jörgen såg också jätteglad ut när han gick iväg med en påse bullar till sig och Christina. De ska bli gott med mjölk till sa han. Annars ingen strykande åtgång ännu... det är knappast som när ungarna var små. Då hann man knappt baka förrän de var slut.

Inga kommentarer: