Bloggintresserade

fredag 30 maj 2008

Rainman del 2

Fredag solen skiner från en klarblå himmel har nyligen kommit hem från den stora staden. En lång härlig helg ligger framför mig. Tänker ta en promenad med Lucky, hem och bada honom och sedan byta lakan nu innan Mats kommer hem. Vi ska göra det enkelt för oss ikväll bestämde vi. Det får bli pizza från en av Åhus fem pizzerior.

Har mycket riktigt sett färdigt på Rainman och vill gärna återkomma mer till filmen framöver. Skulle ju tro att de flesta av er andra liksom jag har sett filmen åtminstone en gång. Annars gör det! Med tanke på mina intresseområden där forskning om hjärnan är ett kunde jag så klart inte låta bli att kolla lite närmare på vad man har sett angående detta funktionshinder. Endast 50-100 personer enligt forskare slår världen med häpnad genom sin häpnadsväckande specialbegåvning. Savant syndrom eller autistisk savant innebär att ha någon form av mentalt funktionshinder i kombination med extra ordinära mentala förmågor. Dessa återfinns i följande kategorier; abnorm kalenderkalkylering, minnes-, matematisk-, mekanisk-, musik- och artistisk begåvning. Det sägs att konstnären Michelangelo troligen hade autism troligen då Savant Syndrom. Tillståndet som uppmärksammades redan på 1700-talet har förbryllat hjärnforskare. Det händer att efter en hjärnskada börjar individen utveckla Savant syndrom och det har väckt frågan om det hos oss alla vilar "en slumrande Rainman"!

Mor ringde precis och berättade att hon pratat med dig Christin. Jag vet inte om du läser min blogg men jag har för mig att jag har skickat adressen. I alla fall känns det bra att höra att du har det fint over there. Har också hört att även du håller på för fullt med ombyggnad. Måste kännas härligt för dig att få hem Benjamin framöver. Hälsa honom och gratulera till stipendiet,

Inga kommentarer: