Bloggintresserade

söndag 6 december 2009

2:a Advent

... svårt med sömnen i natt igen, till trots att jag var lagom mör då vi stupade isäng igår.

Sitter nu här vid skrivbordet och försöker fånga ögonblicket, insvept i en varm och go filt... tillsammans med Olivia, som fortfarande sussar gott i sin nya säng. Hon verkar tycka att den är så gosig att hon inte vill lämna den. Och visst ser det rofyllt ut? Jag drar filten tätt intill mig samtidigt som jag njuter hennes lugn på en halv meters avstånd.




Olivia är så mjuk i pälsen nu. Hon har bytt till vinterpäls och den riktigt glänser med svagt röda inslag. Hon har också lagt på hullet och gjort sig redo för att ta sig en upptäcktstur ut i kylan utan att behöva frysa.

Jag, sitter omgiven av mörkret och insuper tystnaden... En tystnad som egentligen inte är någon absolut tystnad, sus från ventilationen endast avbruten av mina slag på tangenterna samt kluckande läten från Olivia då och då... hon verkar gona in sig. Ett besynnerligt ljud, nästan så jag misstänker att det är en form av snarkningar.

Håller koll på mörkret och strax före 10 i sju går det att skönja konturer på mittemotgrannens höga träd. Det börjar röra sig i mjukissängen skulle tro att Olivias mage börjar ge sig till känna... en kopp kaffe hade strax suttit fint... men först ska Charlie hämta in tidningen :-)

Ljuvliga helg snart begynner dagen.

A: "Grå morgon denna andra advent. Svärföräldrarnas hus bebott av hyresgästerna! Roligt att höra att ni åt gott igår, och uppskattade ostpatén med makalösa nobissåsen :-)
__________

Ha ha, en nylonstrumpa var inte vad jag menade, förslår inte långt med kattklor inte våra katters iallafall :-) Ta en avlagd strumpa, gärna herrsocka och lägg i matsked torkad kattmynta slå knut på strumpskaftet och voilá kattleksak fixad med inbyggt mys :-)"

Funkar jättebra med nylonstrumpa virad i massor av varv och så kattmynta innerst. Hon har jättekul med den hon slänger den högt upp i luften Den är ju lätt som en fjäder :-)
__________

Nästan som hotellfrukost... Nya frallor, gott pålägg bla. Arbogas skivbara Eva-Katrine.







... och gott luktar det!









__________

En liten stunds surfande... gjorde åter ett besök på Kinnas blogg
http://kinnasblogg.blogspot.com/
samt
http://kinnasblogg.blogspot.com/2009/04/fira-i-mormors-skafferi-med.html

Här rekommenderar jag er att göra ett besök framför allt du Ann som är så intresserad av matlagning. Vilka spännande recept. Vem blir inte frestad av "Hildas kanelstuvade morötter" serverat med salt fläsk... jag blir!

---

Nu har jag hittat adresserna till ännu ett par matnyttiga bloggar
http://bloggen.fi/stumppen/

samt

www.christiansrecept.blogspot.com
---

Du hade ju funnit en frestande brödlänk Maya för ett litet tag sedan där finns frestande bilder och en och annan


video att titta på! http://www.paindemartin.blogspot.com/

Då vi var uppe i Småland i veckan hade du en vetesurdeg (alltså inte standard på råg varianten med yoghurt) på gång... Hur funkar det A? http://paindemartin.blogspot.com/2008/11/vetesurdeg-p-tre-dagar.html

Manitoba å vetesurdeg var gott"

Vi får ju DN i brevlådan för tillfället tack vare E-K och i dagens Kulturdel får man tips på bokklappar, däribland "Surdegsbröd-recept och tips från en hemmabagare" av Martin Johansson !!!
__________

En rätt slapp dag har det varit för vår del. Framåt kväll en vända nerom byn för att känna stämningen när byn har julskyltats.



Rätt tunt med folk utom utmed Köpmannagatan där "barnjippona" samlats. Karuseller, hoppgrejor, godis och tombolor. Lussekatterna slut på bageriet då vi var på väg hem så det blev en annorlunda julskyltning.



Däremot var vi nere hos Tre konstnärer vid torget Bjernevi, Flygare och den tredje vad var det nu han hette...?

De sålde även sådana här sk. supskedar från Åhus Absolut. Det är sådana som de även har vid provsmakning på fabriken får säljas endast i en begränsad upplaga.


Just idag berättades i DN om ett planerat Absolut hotell i Åhus "... det ska rymma 60rum, barer och krogar. Byggnadsnämnden lär ha gett klartecken men i Kristianstadbladet kunde man häromdagen läsa att det har ännu inte Åhus Absolut ?


På hemmaplan tände vi brasan och mysade till det. Pyttipanna, av resterna sedan gårdagen, stekt ägg och rödbetor mums!



Förra året gjorde vi en gratäng "JULSKINKA I NY FORM" det hade jag glömt, men den var sagolikt god och det mindes Eva-Katrine som tyckte att vi skulle göra en sådan till årets julbord. Jag började leta på bloggen och här kan man då hitta det mesta, nu har receptet fått en egen etikett här till höger.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tittut! Vi fick gratinerad fisk med oliver å ris på tallriken idag, nu gräddar jag vetesurdegsbröd i ugnen och vi skall blada i bilagor och tidningar från horisontalt läge i soffan :-) Ikväll vankas lussekatt å glögg :-) Skål på er!

Ann

Ingela sa...

Hallo skrev precis vetesurdeg i bloggen då hade du skickat din kommentar samtidigt :-D

Anonym sa...

Va mysigt med barsan tänd. Riktigt vinter mys.

Olivia ser verkligen ut att njuta i sin nya säng. Söt är hon :)

Va mörkt det var när ni var på julskyltningen :) Har berra kommit nu? Hoppas ni tycker att filmen är bra.

Puss och kram

Ingela sa...

Hallo! Vi har kollat en annan film för P-O skulle kolla på flickan med Milla sen.

Javisst är det mysigt och ja, det var mörkare julskylning än vanligt. Jag vet inte, men gatlyktorna slocknade, skulle det vara så ? Onödigt sa Mats! kram mamma