Bloggintresserade

måndag 21 december 2009

Dan, före dan, före dan, före dopparedan

GODMORGON!

Ann: "-12C och aningen mer snö kom natten till söndag och nu natten till måndag. Ser att ni hållt er tryggt inomhus och att du möblerat bloggen, den var bred och gul igår nu blå :-)"

Ja har roat mig under ett par dagar med att försöka förändra utseendet på bloggen. I förrgårskväll var den som du skrev bred och gul. Var egentligen mest ute efter det breda. Kände mig liksom begränsad inom ramarna. Det var ju också något som Eva-Katrine framfört tidigare. Visst, gillar den gula färgen men den känns för stickig nu i vit vinter. Bytte därför redan på morgonen igår till ljusgrå. Inte riktigt nöjd skulle önskat den där behagliga gulbeige färgen men den fanns inte vad jag kunde se i sortimentet.

Nog om formen den är ju dock bara en form och säger inget om innehållet. Kul att upptäcka två nya läsare och som satt sig som följare. Välkomna! ... ja det rör sig ju gott om anonyma i spacet redan tidigare, men mer anonymt så att säga.

Ann:
 
http://www.expressen.tv/noje/1.1819227/se-nya-parodin-pa-anna-anka

Vitt och juligt utanför fönstret. Idag bär det av en stund till Hässleholm och faster Gunborg. Tänkte att vi skulle gå ut på en bit mat... på tre man hand. Får se vad det blir. Mats har serverats julbord i år på Betongens krog i Hlm och på mitt jobb åt vi jultallrik i skolans kök. En fråga, vad serverades ni på ert otraditionella julbord Ann?






Har ju några projekt även på hemmaplan som ska fixas... men bara roliga sådana som att klä ljuskronan ovanför köksön på med stora julduken. Det är här julbordet ska serveras. Sedan jord i krukan för att fullborda lilla planteringen på gästtoa. Sy den klippta kockmössan. Baka någon småkaka... men alls ingen jäkt och stress. Vilket oerhört bra förslag E-K med knytis. Ska bli kul att se hur det klaffar och hur det kommer att se ut vårt julbord i år. Lite svårt bara sa Mats igår till sin syster att släppa på kontrollen efter så många år. Säkert nyttigt och som Camilla sa så kul att få vara med och stöka och bjuda!



Ha nu så kul på julfesten idag E-K, återstår en halv arbetsdag imorgon sedan bär det av. Charlie och vi längtar. Kör försiktigt säger vi till er och till Johnny och Anna-Karin som också ska köra till Skåne imorgon.







Klockan har hunnit bli 17 och vi kom precis hem. Efter en god pratstund hemma i köket i lägenheten där jag växte upp tog vi oss till Far & son ett matställe bredvid brandstationen. Plommonspäckad karré, rödkål kokt potatis och gräddsås. En runda till gula postlådan vi Kvantum där råkade vi oväntat men trevligt Rullebackarna. De hade köpt ny bil, en golf.

Bilfärden hem tog tid, dimbankarna låg täta då vi närmade oss Kristianstad, efter ett snabbt besök i handelsträdgården Solhaga väntade en bilfärd i 40 km, en sträcka i total dimma. Vi hade tur som låg som tredje bil, den förste kan inte ha haft lätt.






Dekorerat på gästtoan.










Ann: Brrr!

Om jag avläser rätt så har ni nu - 21,4 grader. Bäst att hålla sig inne.

Pratade precis med Gunborg i telefon nu -10 grader i Hässleholm. Här visar termometern på -12 grader och Mats har precis rullat in ved i vår mellanstation (vedlåren i uterummet). En härlig brasa sprakar i kaminen.



På bordet: En vit azelea och Mats och min första gemensamma julsak en liten tomte.








Tomten är inköpt i en speceriaffär på Långebro i Kristianstad. En affär som inte har funnits på många herrans år. Under står året 1977. Oj vad tiden går.



Blomma på telefonbordet blev otraditionellt en blå Paula.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Anna-karin & johnny åkte hem igår :)

Ja jag hoppas verkligen att det blir superroligt idag.

Han är så fin på de fotot...jag dör.

Lycka till med kockmössan och allt julstök idag.

Eller just det ja Gunborg. Hälsa henne god jul från mig.

Puss och kram eva

Ingela sa...

Sällan man lyckas fånga honom så stilla vår lille DAMPhund. Igårkväll hade han sällan skådade ryck! Oj vad vi skrattade jag och Mats.

Jaha, jasså de skulle ner en vända om Malmö innan de tog sig upp till Åhus. Det förstår man ju att det kan vara skönt att komma hem till sin egen säng någon natt. Kanske har de oxå haft kattvakt till Chris Martin och Mini de här dagarna?

Absolut det ska jag göra! Hälsa alltså.

Puss och kram mamma

Anonym sa...

Jag vet faktiskt inte om de haft kattvakt. Men de var ju tvugna att åka hem. Anna-karin jobbar ju till lunch på onsdag. Tufft! Så vi ska hämta henne i stan på kvällen där tror jag. är det dåligt väder är det nog bäst att pappa kör. Tror inte han vill att jag ska köra bilen då.

så kan du och jag klä granen.

Åhh vi får titta lite på sune i jul. Spela massa spel. Äta supergott.

Vet du vad jag funderar på att göra för julgodis. Skumtomtar doppade i choklad. Sen har man dem i kylen lite så det stelnar :) Gott va?

Anna-karin ska göra knäcken. Men det visste du kanske redan? Hon sa det igår.

Min lilla damp hund. Han ska jag hem och mysa med.

Puss och kram

Ingela sa...

Låter bara toppen!

Det viktigaste är att vi är tillsammans och kan pussas under misteln!