Bloggintresserade

tisdag 1 december 2009

Avresetisdag

... Godmorgon mina vänner! Månfas, resfeber eller annat? Vet ej, bara att jag hade svårt att sova på sennatten. Rent svart ute, vått på trädäcket, men det regnade ju rätt bra (för ovanligheters skull) igår kväll.

Våra husdjur har spisat, vi har morgonbadat och kaffehurran kommit på. Strax dags för Charlie att hämta in tidningen och hans morgontur. Så mycket som möjligt som är som vanligt här på morgonen. Kalle hemma skönt!

En rätt lång men omväxlande bilfärd väntade genom knappt 1/3 av Sverige. Upplevelsen startade med en MÅNE som då inte gick av för hackor. Jag bara njöt Tror att den var större och mer lysande än jag någonsin sett!!! Så fantastisk syn det kändes som om den snuddade jorden. Ja, inte konstigt om dess dragningskraft kändes mäktig under natten!

Det kommer mera...

Då vi startade resan tidigt på morgonen visade termometern på +4 gr. Temperaturen gick stadigt neråt på vägen upp. I Markaryd var det +1 gr.
Då vi kom till Traryd gjorde vi stora ögon för där föll snö, visserligen nålfint, men det låg ett om än tunt vitt täcke på marken och piggade upp omgivningen med den täta mörka barrträden. Om jag inte minns fel så sken solen i Jönköping. En lastbil med julgranar färdades emot norr och jag kom att tänka på Lotta på Bråkmakaregatan... hon som kan allting och fixade julgran det året då pappan inte lyckades.

I Jönköping hade molnen skingrats och mörk molning himmel förbytts i BLÅ. En bit till närmre bestämt i Nyköpng sken solen.

Antar att SMHI skulle ha uttryckt det ungefär så här : "halvklart till mulet".

I bilen hade Mats kommenterat att det var ca ett år sedan jag toppade mitt hår sist, kanske dax? Varflr inte här i Strängnäs nu när jag har all tid i världen. Så det blev det första jag gjorde i på plats då jag fick syn på drop in tider på en papperslapp hos frisören. Det blev en fin upplevelse. Rena toppar och konkreta instruktioner för framtiden: Ny toppning var tredje månad (endast 1 cm) och gjorde hon Hollywoodlockar på köpet bara för att hon ville det och jag fick känna mig så fin resten av kvällen.

Så fortsatte jag till djuraffären för att köpa den där aktivitetsbollen till Charlie. Fick massor av beröm för min kappa som är en sk. kyrkkappa från 60-talet. Ägaren blev så impad av priset som jag gett på Röda korset och sa att den skulle de lätt ha kunnat ta 2000 för idag. Kändes som rena klippet, först frissan sen ytterkläder.

Efter en dusch, en liten lur på hotellrummet och då Mats kommit hem från jobbet, gjort sig klar tog vi kvällspromenaden i kväll utan Charlie.

Det fick bli den där grekiska resturangen Eva-Karine och Souvlaki tillagad på kolbädd, klyftpotatis och tsasiki. GÖTT!





Fint att byta miljö för ett tag. Men vi insåg att våra sängar och det som vi är vana vid inte kan mäta sig med hur vi har det hemma. Skulle vara frukosten då!

Vaknade åtskilliga gånger under natten men ok det är ju fullmåne!

Inga kommentarer: