Bloggintresserade

onsdag 16 december 2009

Onsdag och That´s what friends are for



Väljer att lägga mina kommentarer på gårdagens inlägg som ett nytt inlägg (hur fick jag till det):

Hej Monika, kul att se dig igen! Jag är ju följare på din blogg och har märkt en downperiod även där. Du bekräftade min känsla.

För egen del brottas jag mest med tanken på sådant jag borde ha gjort (med gamla mått mätt och det jag infacto orkar idag). Nu stödjer jag mig på vad min läkare sa... tänk nu på att du orkar hälften av vad andra människor orkar och det gäller allt både arbete-fritid. Men jag lever och är tacksam för det. Svårt när det känns mer inåt än ibland syns utåt. Där är ett oerhört dilemma att dölja för sig själv och andra för vem vill verka svag (inte jag iallafall). Dessutom märker man ju att om man ger efter blir det inte bättre. Då är det ju inte heller så konstigt om andra också överskattar en! Det blir mer en självuppfyllande profetia. Så är man inne i en ond cirkel som man bara kan ta sig i kragen för att ta sig ur med hjälp av andra eller som du som också upplever starkt stöd i din tro.



Du känner mig Eva-Katrine, tack! Är inne i en sådan period då jag har så lätt att se det mörka (vilket jag iofs tror händer de flesta ibland). Där tror jag att bloggandet kan vara en del att hålla lågan brinnande. De flesta vill inte läsa elände på internet, för det riskerar dra ner ytterligare (men det är vad jag tänker). Däremot sådant som är mer allmängiltiga händelser eller frågor kan vara korn som väcker en tanke hos någon annan. Att peka på det som finns och understryka värdet... ovärderligt!

I eftermiddag jultallrik på jobb. Ska bli kul och gott!

På fredag har jag förmånen tillsammans med övriga på vår enhet att få uppleva detta fantastiska julevenemang på Kristianstads teater. Vilken förmån att få jobba mitt ibland alla dessa kreativa människor både vad gäller elever och personal.

Vi i personalen har tre arbetsdagar i nästa vecka med möjlighet att ta ut komp. på onsdag. Pappa har semester hela nästa vecka och då gör det inte så mycket att vi jobbar länge innan ferie.

Ann i Småland: "-6,6 C och så ljust ute, tänk vad lite snö kan göra!"

I Paradiset är det 0 grader och de snöflingor som föll igår är nu borta, men det ska komma mer snö före helgen. Vi får väl se.

Linjen mellan Småland och Skåne fungerar igen och jag har fått dina mejl dock mobiliserar jag eventuella krafter tills vidare här. Jag har ju lite att styra med på fritiden mer än vanligt också ;)

Olivia älskar sin säng E-K, faktiskt ligger hon där i detta nu.

Ann: "... den här fick mig att le"

Bakteriefri tandborste - med UV-ljus
http://www.expressen.se/halsa/1.1814132/bakteriefri-tandborste-med-uv-ljus





Ann: "... men så konstigt, det var ju granen i tornet jag skickade nedan....
 
inte tandborste..."
http://www.aftonbladet.se/hemtradgard/article6292301.ab

3 kommentarer:

Anonym sa...

Men skriv för din egna skull, du behöver ju verkligen det. Och du älskar att skriva. Därför ska du skriva....Jag försöker verkligen läsa så ofta jag kan. Får göra det på jobbet, för hemma har ju alltid erik sin dator. Men snart ska jag få en ny :)

Gott med jultallrik, hoppas verkligen att det smakar bra. Nej men inte ska ni väl jobba på lilljuleafton? Det låter ju sjukt.

Jag är sjuk idag. Funderar på att gå hem. Förkyld, feber & frossa. Mår inte alls bra. Men det är så svårt att säga till att man inte mår bra tycker jag. För då känns de som de tror att man inte är en kämpe.

Puss & kram eva

Ingela sa...

Lilla du om du inte är bra ska du inte vara på jobb. Ja jag vet ofta hade jag bitit ihop själv, men bra gick det? Du lilla kloka tjej, du är kapabel att avgöra det själv utan att behöva andra ifrågasättande!

Anonym sa...

Va söt du är mamma:) Ja sa det nu att jag går nog snart hem. Nej du ska alltid nu gå hem om du känner dig dålig, det visade ju sig inte vara bra att bita ihop ju.

Jag tar åt mig av låten du la upp. Du skulle lägga upp den versionen när jag och Tore sjöng den på en eskonsert. Jag tror jag ska hem och titta på lite konserter i jul och drömma mig tillbaka :)