Bloggintresserade

tisdag 22 december 2009

Dan före dan före dopparedagen

GODMORGON på er därute i vinterlandskapet. Vår termometer har nu åter stigit och visar på -3 grader. Hur gick detta till?

Ann (Småland): "Mulen morgon har vi med -12,6C och inatt var det hela -19,3C, brrr. Stackars djuren ute".

Ja, det är beklämmande och tyvärr inte heller mycket man kan göra... mer än att hjälpa dem till en plats utan djup snö och med mat. Tänker på det du berättade om rådjuret som gick ner sig på svag is och på det du berättade om "...rådjurshonan som för många år sen gick hos oss där vi då bodde och hos grannen, med sin bock en förskräckligt kall vinter... en dag hittade grannen henne under sitt båttält, ihjälfrusen.... svag hade hon dött och det tog ett tag innan bocken gav sig iväg... att det tycker jag är så hemskt än idag, såg hennes fina ansikte och blicken... innan M och grannen fick upp henne på snöskyffel och sen grävde ner henne..."

(Nop, vi hade -16C igår em ute/out och +21,4C inne när jag mms:a dig :-D)"

Mats och jag hade en del svårigheter att avläsa er väderstation... tur att det var + inne, sa Mats. Himlen nu rent mörk i Åhus så det stämmer säkert att det ska komma mer snö... och nu på eftermiddagen vid halv 3 så snöar det för fullt... små små flingor men tätt!
__________








Lucia påväg in i kyrkan som Mats pappa Bertil snickrade till oss en jul blir tvungen att vända på den för att se att året var 1985.











Idag? Några klappar återstår så det får väl bli en runda inom staden.

__________
 
Ann: "... Vilken söt kottetomte du har på bild, han ser ut att ha en historia, berätta!"

Tyvärr vet jag inte så mycket mer om honom än att han ser godmodig och lite finurlig ut samt att han steg in i Mats hem året 1974. Så kul då man kan läsa lite kuriosa under om än det bara är ett datum. Om man tror att man ska komma ihåg så är det sällan så. Det skulle man tänka lite mera på. Tomten fanns i Mats mamma Lailas ägo och står nu i Paradiset.
__________
 
"... Vårt julbord ihelgen? Njo, de skrev 'ett urval av julbordets klassiker' och det var det få men goda rätter men även otippade rätter, t ex cheesekake med apelsinkolasås (?????).... alla längtade till ris á lá Malta och gröt men icke. Det var odukat, kallt, snurrigt och dammsugarn kom fram och vi alla sex var rörande överens om att vi aldrig glömmer det julbordet :-D Men vi gick iallafall inte hem hungriga :-)"
__________

Hemma igen efter att ha varit inne i Kristianstad och handlat våra sista klappar. Känns skönt, vi missade den värsta kommersen, slapp uppleva panikfyllda blickar... det har jag så svårt för som själv så lätt stressar upp mig.

Njöt av fin skyltning



I bakgrunden skymtar vi genom fönstrets spegling Södertorg.

Så klart var jag inom i Nimt min absoluta favoritbutik. Massor av kreativa alster



Klicka på bilden så kan du läsa skön text!






__________

Var med om något riktigt märkligt... vi hade planerat att jag skulle ta bussen hem i förväg för att det endast skulle bli ett par timmar själv för Charlie... men eftersom det gick rätt smidigt så passerade jag istället rese i riktning emot parkerad bil och emot Röda korsets butik förbi Södertorg.

Då var det full utryckning med ambulanser och poliser i riktning emot Domus... och jag vet att jag rös, undrade vad som hade hänt och i mitt stilla sinne tänkte hur skört livet kan vara. Lite mer än en halvtimme senare då vi färdades i riktning emot Åhus, kom en polisbil emot oss med tjutande sirener... och nu vet jag vad som hade hänt det står i Aftonbladet. Tänker på dem som var där och tänker hur nära det var att jag var en av dem. Den där tatueringen som jag har planer på att göra med en skyddsängel vore verkligen befogad.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6331870.ab

http://www.nsk.se/article/20091222/KRISTIANSTAD/912229977/0/OPINION/*/fem-skadade-i-bussolycka
__________

Nej men så bra:





Snacka om att älska sin säng Uppe på skrivbordet rår hon sig själv. I detta väder är hon inne mest hela tiden och går nu tom. på sin låda.

3 kommentarer:

Anonym sa...

vilken fin tomte ni har, en riktig kotte :)

Vad händer idag? Jag är trött och jobbar för fullt. Julbordet var mysigt och gott igår. Längtar dock efter pappas köttbullar :)

Ikväll ses vi :)

Puss

Ingela sa...

Absolut vi ses ikväll! Lova nu att ni tar det lugnt här snöar en del nu...

Köttbullarna i säkert förvar i frysen :-)

Anonym sa...

Mums :)

Nu ska jag snart bege mig ifrån jobbet :)

Så ringer jag när jag vet hur vi ligger till tidsmässigt :)

Puss & kram (säg inget till Charlie)