Bloggintresserade

söndag 20 december 2009

Söndag, 4:de advent och julestök

... morgon och jag håller egentligen på att slå in de julklappar som Mats och jag pysslade med under gårdagens kväll fast just nu befinner jag mig här :-) på bloggen... Visst jag har tagit kort, men dem kan jag ju inte visa förrän efter julafton, .

Olivia har äntligen gått på sin låda i natt. Skönt! Hårdnackat har hon vägrat att stanna inne, mitt i nassen har hon behövt gå ut... men det går ju inte i denna kylan... jag vill inte att hon blir en uteliggare. Så, det här var välkommet!Ann, Mats och jag undrar: Varför har ni så lite snö i Småland?

Ann: "Igår gick vi en nästan förebyggande promenad i solskenet med snön glittrande... vackert. Julbordet igår kväll var gott, inte överdådigt utan mer light version och omväxling förnöjer :-) Fick för mig prognosen för idag var mulen, än stämmer det, vi har -9,7C nu och vindstilla och fåglarna har vaknat och flyger kring fågelbord.

... Ni är väl snälla och håller er inomhus på hemmaplan idag???
 
http://www.kvp.se/nyheter/1.1820209/vagverket-varnar-trafikanter-i-skane

Här pågår städning för fullt. Samtliga mattor har varit ute och genomgått snöborstning. Snabeldraken har gått varm golven torkats. Gudars skymning med dessa hundhår... Finlir kvar före kaffe och lussebulle.

Ingen bilkörning alltså... men däremot stackars vår Karl-Mikael har jobbat i natt fram tills 4 på morgonen. Säkert många som väljer taxi istället för att köra själva i sådant här väder. Har inte träffat honom än idag, men kan ju föreställa mig vad han har att berätta. Hela julen jobbar den stackaren... börjar 18 på julafton och sedan väntar samtliga av de andra nätterna också. Tycker det skulle vara för tröstlöst men någon måste ju jobba.
__________

Anna-Karin: "God jul ifrån Småland".


Vadnudå... på östkusten var det minsann mer snö. Fast det stämmer igår då snöade det ju oavbrutet här och stora flingor men inte i Helsingborg berättade vår Per-Olof.

__________

Apropås Eva-Katrines inlägg nedan missa inte denna webbsida:
http://www.ernstbillgren.se/
__________

Hannas förkläde klart, återstår nu kockmössan! Bild kommer här då den är klar:Hittade en bra sida där det finns mönster och annat, bla så passande, en bagarmössa:
http://www.husqvarnaviking.com/se/507_8622.htm

Roade mig med att typ klä på min älskade gamla Bella dock kläderna.


__________

Granen nu inne och ljusprydd, men vi sparar resten av kläderna på granen till er tjejer på lilljulafton ;) Och ja, pyntet ligger i bananlådorna...

Något så gott som fläskpannkaka med lingonsylt till kvällen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Haha jag vill se en bild på klapparna :)

4: advent idag

När fjärde ljuset brinner,
vi hämtar julegran
och alla barnen räknar
dan före dan före doppare

:)

Glömde berätta att jag såg Ernst Billgren här om dagen. En mycket duktig konstnär. Man ser lite små kändisar ibland här i storstaden. Haha i höstan fick man ju se Anna Anka :) haha.

God Jul puss och kram eva

Birgitta sa...

Hej! Vad roligt att du varit och hälsat på hos mej, så jag kunde hitta dej. Har tittat mej omkring lite och kommer snart hit igen. Har klickat in mej som följare.
Ha det gott.
Kramis Birgitta

Anonym sa...

Va fin granen blev:)

Tittade du på grinchen igår i valet av låt?

Jag har den skivan och har lyssnat supermycket på den låten idag. Därför var det komiskt att du la upp den här:)

Hoppas att ni har en mysig kväll! Puss och kram eva