Bloggintresserade

onsdag 30 december 2009

ONSDAG och avsked

GODMORGON och tidig...

Fråga mig inte vad som har hänt med gårdagens inlägg... rumphugget är det iallafall. Kollar man på redigering så finns försvunnen text där... hmmm...
__________

A (7.44): -8,8C och stjärnklart denna morgon!

Matsalsbordet fullt med diskade servisdelar, hade mamma å kusiner m fl här på långt eftermiddagskaffe igår. Ikväll bjudna till svåger, imorgon bjudna till svägerska och lördag bjudna till makens kusin så vi skall till staden idag för lite ärende som bl a liten gåva till värdpar.

Hoppas du får ordning på bloggen igen! Svejson!"
__________

Idag har det passerat ett år sedan vi tvingades ta farväl av vår älskade LUCKY. Så vi har tänt ett ljus för honom uppe i backen härutanför. Det ser kallt och kargt ut på platsen. Det är inte klokt vad tiden går och hur man i perspektivet noterar hur sorgen byter skepnad efterhand. Just idag känns det smärtsamt nära... men det är ett sår efter honom, visserligen inte längre konstant öppet. Idag är vi riktigt nära honom.

__________
Nu har vi lämnat Eva-Katrine på Hässleholms central. Via Gbg går hennes resa till Karlstad för att fira in nya året tillsammans med pojkvännen.

Under bilfärden dit så ljusnade det mer och mer och man kunde se att himlen mestadels var blå med rosa inslag i horisonten.

Allmänt tågförseningar. Efteråt fick vi reda på att det var ett gäng ute och sprang på spåren och att polisen var på väg. Ja, där satt vi i bilen då en bil från Slöinge åkeri passerade. "Kommer vi inte idag så kommer vi imorgon", sa Mats :-D

Lämnade E-K då det tåg som hon skulle med strax väntades in.



Vilken underbar soluppgång. Ja det var en bedövande syn nästan som om jorden stod i brand:



Vindkraftverk utanför Kristianstad... kollar man riktigt noga så ser man att på marken ligger ett tunt snötäcke... och så hemma igen i Åhus.



Det skulle visa sig att vi både hann köra de 5 milen tillbaka hem till Åhus och bege oss ut med Charlie till Skjutfältet innan E-K var ombord på sitt tåg. Detta för att Charlie skulle känna att det hände något roligt... trots att hans älskling begett sig av.



Första biten blev vi tvungna att hålla Charlie kopplad för Kristianstads bruks spårade idag på fälten. Riktigt ivrig var han och Mats passade på att fånga en bild inte bara på lilla GUBBEN utan även på PIPPI.



En väldigt söt Bordervalp fick vi se som en av ledarna för Bruksgänget hade med sig. Det var en valp på lite mer än 4 månader. Den var en norsk variant oj så vacker! Charlie tyckte hon, var en av de finaste Border hon hade sett väldigt lik hennes förra.



Ja vi befinner oss ju på ett skjutfält så en och en annan handgranat får man räkna med. Vacker frostnupen mossa...


Havet istäckt på sina ställen.





Oh vad jag älskar naturen och främst då havet, det är då sannerligen vårt Paradis på jorden.

Så nu har jag då dessutom fått mig några goda skratt hos Ljusets Krigarinna i "Fiffilura lite" Haha... Livet får inte bli så allvarligt att man inte kan skratta åt det mellan tårarna, medveten om att bakom kan också ligga något annat. Tagit del av din varma kärleksförklaring Monika till din mamma. Fått inbjudan från Maria och Nisse,

... tips från Carin vår granne om total utförsäljning i tygaffären här i Åhus... sista dagen idag. Något svårt att handla då det kom så plötsligt på men ändå dit en vända kom hem med en kasse fynd en lång delbar dragkedja, en till jeans (tillsammans 20 kr), 5 meter vitt kantband (12.50), 14 trådrullar i blandade färger, ett sagolikt tyg 3 meter långt i viskos (45 kr, får se vad det blir av det), en stuv (50 kr) , två gardinomtag med tofs allt för 217 kronor.




Noterade i det närmaste fullmåne, kanske är det därför det har varit si så där med sömnen den senaste ugen. Kände omslag i vädret på gång under kvällspromenaden. Bet rejält i kinderna.

En del bilder vänta på att föras över till bloggen men den stationära datorn mer än kärvar. Kan undras vad som är fel. Får bli reparation... så länge får jag låna Mats bärbara.

Det blev en lång resa för lilla E-K kanske kommer det en kommentar här framöver från henne själv.

E-K: "Galet mycket snö här... helt sjukt...
Laxå station. 20 minus. Jag dör."



Så här ser det ut nu (hockey dockey):

2 kommentarer:

Anonym sa...

Älskade fina Lucky, det var en underbar hund.

Nu är jag hemma hos diana och thomas. Helt slut, sängen efter lite mat blir det.

Lilla älskade charlie, det vara tur att han fick leka lite vid havet. Skar i mitt hjärta att lämna honom och er. Saknar er och Åhus...

Puss och kram eva

Ingela sa...

... och vilken pärs... blev väl närmare 10 timmar på resande fot. Måste ha varit hemskt att stå där ute i kylan och vänta... Fotot du skickade kommer på bloggen så småningom likaså från hockey.

Kram mamma