Bloggintresserade

lördag 26 december 2009

Lördag

... och så var det en annandag... smyger runt gör jag och Mats, för flickorna sover. Hörde att de inte var hemma från 3 inatt och att de kom hem tillsammans med taxibrorsa.

Fann din julhälsning och önskan om God fortsättning från dig Runo med familj! DETSAMMA! Har tänkt på dig en del fick ett mejl strax före jul av en Lars (släkting till oss och kanske samme man som du har varit i kontakt med? Planerar undersöka saken bättre framöver.)

Vad gäller vädret:
Ann: "Gråvit morgon med ny snö som kommit inatt har vi. Igår eftermiddag och kväll isregn och regn och faktiskt så att vägen nästan blev svart igen, men ack så moddig och hal".

Skulle tro att vi har cirka lika här. Nästan ingen snö kvar, mest där Mats har skottat upp högar samt lite mer i norrläget.

"... I matbutik igår förmiddag efter vitpeppar med kvarn (till lutfiskmiddagen á lá juldagen)...
__________

... stanna maken och klämde och inspekterade den bleka kopian av orginaljulklappen från er som låg på hylla och sa att de var inte likadana :-) nu skall vi bara komma ihåg att testa den mer riktigt :-) Tusen tack igen!"

Utsedd till årets julklapp: "Yantramattan passar alla som vill må bättre! Om du stressar, sover dåligt, har låg energi, muskelspänningar, stelhet, huvudvärk, tillfällig smärta i rygg och nacke eller behöver bättre och djupare vila, då kan Yantramattan vara något för dig".

En av mina arbetskamrater har en sådan och har berättat att hon brukar längta hem och lägga sig en stund efter jobb och att hon tar tillfället i akt att samtidigt läsa en bok. Kan det vara lika bra som hon säger? Vi får vällan se!
__________

För att flickorna skulle få sova lite längre ifred så gick vi andra en lång runda med Charlie. Om nyaste villaområden i Åhus nerom och utmed havet och hem igen.




Mängder av tång hade blåst iland och väldigt långgrunt med stora sandbankar ute i vattnet. Rätt skönt väder, inte så kallt och inte heller så halt.
__________

Jodå vi har varit inom Kristianstad en vända men bara för att följa flickorna till rean och så för att byta Mats joggingbyxor till annan storlek. En väldigt tröttig dag och nu kommer mellandagarna.
__________

En underbar julkoncert på TV

Här ett av inslagen:




__________

Lek och spelkväll i Paradiset. Uppvärmning med en jultävling i ASTRONOMI från Lärarnas tidning. Kul med gemensamma krafter tror vi att vi fixade samtliga frågor.

1608 en glasögonmakare i Europa lyckades göra ett slags spionglasögon för militära ändamål. Vilket land kom han ifrån?

G. Galilei vidareutvecklade denna, den kan beskådas i den stad där han dog. vilken?
Han dömdes för kätteri, vilket straff fick han?

Vilka berömda ord yttrade han efter att ha tvingats erkänna jorden som orörlig medelpunkt i universum?

På 1500-talet blev en polsk astronom den förste son vann gehör för teorin att jorden kretsade runt solen? Vem?

Dansk som föddes i Skåne och vårt bidrag till astronomihistorien?

Carolina Herschel upptäckte 1781 en planet vilken?

Galilei betraktade vår galax Vintergatan. Vad heter vår närmsta större galax?

2009 har vi kunnat betrakta ett naturfenomen i rymden. Vad?

Himlakropp... Så kraftig gravitation att det har spekulerats om det är möjligt att rea genom tid och rum?

Första delen i en triologi i fem delar där det bla visar sig att människan inte härstammar från apan?

Vilket byggnadsverk representerar solen?

Inga kommentarer: