Bloggintresserade

torsdag 31 december 2009

NYÅRSAFTON på tu man hand

... sol, -8 grader och is på dammen. Nyhetsmorgon på tv och frukosten på plats.

A: "-18C och sjunkande i gryningen denna sista morgon av 00-talet! Förresten, man säger ju 1900-talet (nittonhundratalet) samt 80-talet (åttiotalet) men hur säger man 00-talet...? :-)"

Ja du, tjugohundra tio tror jag men jag vet inte... skickar s. pinnen vidare...

"... Idag blir det michellinställ (=termobyxor m.m.m.) och kl 11 samlas vi i år nere vid sjön här, går tipspromenad, grillar korv och dricker varmt kaffe, slår åkarbrasor och leker lite lekar och har vinstutdelning, i år deltar makens syskon med respektive inte bara 'min' släkt ser det ut som :-)"

Låter så vansinnigt kul hoppas vi får se någon bild sen!

"... Ikväll bjudna till svägerskan på nyårssupé, stor risk vi blir tre par som sitter och gäspar och kämpar hårt att hålla oss uppe till tolvslaget tror jag :-D
Ha en fin dag!"

I år ska Mats och jag "fira" på hemmaplan ensamma med Charlie. Det är självvalt. Vi får ju se hur han reagerar sin första nyårsafton. Han är ju betydligt tuffare än Lucky som var desperat vid dessa tillfällen, och försökte gräva sig ner i källaren på gästtoaletten trots betongplatta. Ändå var vi där i mörkret en halvtimme före och en efter 12 slaget. Duka fint ska vi, äta gott och ta hand om varandra! Men det är plågsamt för alla djur oavsett och Olivia får inte gå ut idag.

... Tänk... att det är ett helt år sen finponken lämnade er... t o m jag saknar honom faktiskt brukar titta på bloggbilderna... Tur ni har lillmannen att lägga Luckypussarna på!"
__________

Sitter nu och filurar med Mats bärbara i bakgrunden som fick bli förgrund ett tag fantastiskt finstämda toner just nu. Får väl se om jag finner reprisen senare! I andra filminslaget får vi morgongästernas diskussion tillsammans med skönsång inför det Nya året av Gentlemännen:


__________

Johnny: " Hej ville bara tacka för en trevlig julafton :) och skicka en bild på den lilla pappersrullen vi fått, katterna tycker väldigt mycket om den!Ja det ser verkligen så ut! Vill du och får en stund över kan du ju klä om den med kanske lite olika material... Fast kissarna har kanske lika kul så här.

"... Anna-Karin tackar så mycket för "banan" pianot!"
Nä nu blev vi konfunderade och absolut nyfikna :-D... så nu vet jag för Anna-Karin berättade att det var en dröm hon hade haft. Lovade att erätta för er andra en annan dag. Häftigt! Samt skicka ett foto på kvällens dukning.

... och du härligt att ha er här! Vad ska ni hitta på för kul ikväll? Blev det kompisar på hemmaplan?
__________


Eva- Katrine vek vita tomteskor till Diana och Thomas nyårsbord... Fint och effektfullt är det!

På menyn i Paradiset:

Förrätt: Varmrökt lax på salladsbädd och grovbröd toppat med en kvist dill samt ägg och räkor på grovt.¨Varmrätt: Gorgonzolafylld fläskfilé lindat i bacon stekt på järn serverat till potatiskryss med bearnaise och ett glas rött.Dessert: Ägglikörglass med skogsbär, kaffe och konjak.Allt fantastiskt gott och huvudrätten kommer vi absout att göra igen den fick 10 av 10 möjliga poäng. Så saftigt och smakfullt kött.
__________

A: -18C och sjunkande i gryningen denna sista morgon av 00-talet! Förresten, man säger ju 1900-talet (nittonhundratalet) samt 80-talet (åttiotalet) men hur säger man 00-talet...? :-)

Idag blir det michellinställ (=termobyxor m.m.m.) och kl 11 samlas vi i år nere vid sjön här, går tipspromenad, grillar korv och dricker varmt kaffe, slår åkarbrasor och leker lite lekar och har vinstutdelning, i år deltar makens syskon med respektive inte bara 'min' släkt ser det ut som :-)(18.30) Vi var nyss i kontakt med Per-Olof han och kompisarna satt på en PUB i Glasgow just nu!
__________

Efter maten en promenad men Charlie ville hem så fort som möjligt. På det hela taget har djuren här hos oss klarat nyår hyfsat. Visst Olivia kröp under sängarna en stund föe tolv och Charlie stundtals rätt orolig men låg mest och vaktade på sin älsklingsboll.


__________

Fyrverkerierenas fram och baksida:


Förresten nu är bilderna på plats i tidigare inlägg!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Gott nytt år / Erik & Hector

Anonym sa...

Gott nytt år mamsen :) Hoppas att ni får en superdag idag och att min älskling klarar kvällen.

Glöm nu inte att ge pappa en puss vid tolvslaget. Bringar tur inför hela året. Och sen några bra nyårslöften :)

Puss & Kram Eva

Ingelapingela sa...

Hej på er! Ha nu så jättekul på festen. Någon kan väl ta ett foto på er båda... hade varit kul att se.

Vi har förberett festsmörgåsar, dukat med vit duk, finporslin för två :-) Klart jag ska komma ihåg att pussa på pappa!

Kan hälsa från Anna-Karin precis påväg hem ifrån affären... fest på hemmaplan för 4 pers... planer på smarrig supé och festdukning. Sa att hon skulle skicka över ett foto då det var klart!

Kalle har begett sig av med sina kompisar. De har en kock i gänget som skulle laga mat hemma hos P-O och bjuda på. Lät spännande! Sen skulle de gå någonstans där det var kavajtvång... Kalle problem hoppades på att brorsan hade någon som passade honom.

Kram och Gott nytt år!

Anonym sa...

Hoppas att berra hade en kavaj. Håller tummarna. Hans gråa från studenten passade inte?

Ja vi får se om någon kan ta ett foto. Har du fått mms idag? jag dukade deras bord med tomteskor :) vita. Hoppas att du fick det :)

Saknar er jättemycket hoppas att middagen blir perfekt. Glöm inte grevinnan och betjänten ikväll :)

Puss och kram

Anonym sa...

Hej, nej inte (tjugohundra)tiotalet, utan 00-talet vi nu avverkat :-) alltså 2000 till 2009... vad säger du, noll-talet eller nollnolltalet... eller ?

:-)

Anonym sa...

Hej Gott Nytt år på er alla.

Jag kommer nog att säga tjugohundratio tror jag. Ligger bäst i "fatet"


Masse

Anonym sa...

Vilket fint dukat bord ni hade och maten såg ju helt underbart god ut ...:) mums...

Vår mat var också god :) Hummer till förrätt, kyckling till huvudrätt och sorbet till efterrätt. Men mätt var man :) haha

Hörs sen... Gott nytt år! Eva