Bloggintresserade

fredag 1 januari 2010

GRATTIS... Charlie fyller idag 1 år! Klart vi har sjungit och hurrat för honom! Vi vill ju att han ska känna igen högtiderna och själv vara inbegripen. Sen var ju han mest intresserad av efterföljande leverpastej, men vaddå!Vi hämtade honom en kylig marsdag förra året... Förväntansfulla begav Mats och jag oss den långa vägen till Kalmar och Alice kull för att hämta hem "Kragen" till Åhus. Bilden till höger mamma Alice.

Vi ångrar oss inte för en minut... och jag betvivlar inte att han trivs hos oss.

... Tänk att det inte har blivit av ännu att vi har sammanstrålat Louise... men om inte förr så tänker vi oss ut på en utfärd framåt våren. En hundbur har vi eventuellt på gång till bilen; så att komforten för honom ska bli lite bättre. Charlie älskar att följa med och det går bra att åka bil sånär som på just att han tar större plats än Lucky.

Det här året kan vi blicka tillbaka på hans upptäcktsfärd med perspektivet "Första gången". I sina spår har han spritt massor av värme o glädje ...mängder av skratt, samhörighet, pussar, kärlek och naturupplevelser.

Några få gråa hår, då det blev rent tosigt... men egentligen är det ju bara så det blir då man själv inte har varit tillräckligt tydlig före... Hans bitande och tuggande är ju till viss del en instinkt och de skor och dragkedjor som har gått hädan under hans barndom får vi väl mer se som personliga misslyckanden. Ja det var ju Maria då du fick tålösa skor... det hade du väl knappat räknat med då du tog dina fina Eccoskor för att gå bort till Perssons?

Förresten glömde Mats glasögon... det var väl ändå det värsta, som Mats sa. Men det var ju ett praktexempel... där kom Mats hem från jobb och la sig för att kela med Charlie på golvet. Tog av sig glasögonen vek ihop dem ordentligt och la dem på golvet bakom sig för att de inte skulle få sig en törn. Inte särdeles lyckat att hitta Charlie senare tuggande på dem...

Förskolan är avslutad för hans del nu är han inte längre någon bebis utan en stilig unghund som ska börja riktiga skolan nu till våren.

Ett har vi konstaterat, han har ett stabilt psyke, blir inte överdrivet hispig när saker och ting inte är som vanligt. Vi kan ju bara se tillbaka på en förhållandevis lugn nyårsafton trots oroliga omständigheter...

http://hem-tradgard-design.blogspot.com/2008/08/bladras-border-collie-golden-retriever.html#links
__________

Ann: "Godmorgon denna sida nyår! Dagen gryr med -10,4 C och himlen ser ut att klarna och fåglarna har vaknat och flockas vid fågelbordet. God fortsättning på det nya året!

... (11.18) Glömde- kan du tänka dig, så mycket rimfrost att vi inte kan flagga, linan fastfrusen i toppen av flaggstången idag :-)

... (14.03) Hallå, är nån där? Vi är här, hemkomna efter en promenad på sjöns is i övervägande soligt väder om -10 C gott!

Jan Hedhs citronbröd på manitobamjöl gräddas i ugnen, luktar mums! Ha en bra afternoon!"
Ja du ser lite handikappat att inte ha sin dator... men bättre sent än aldrig. Låter underbart med promenad i solsken. Ingen sol här idag!
... men en vända till havet ska det bli... det är ju dessutom lillpågens dag idag.
Brasan sprakar i spisen och pannbiff på G på andra spisen.Inbillad lukt av bröd ända ner hit!!! Om det blir gott (och det blir det säkert) ser vi fram emot receptet.

http://www.finax.com/se/display/recept-tips/Citronbrod.aspx

__________

(16.00) Nyss hemkomna från tur på stranden... bitande kallt trots detta räknade vi till mer än 25 pers, med och utan hund bara vid skjutfältet.20 minuter tills "Trollkarlen från OZ", den tänker vi uppliva gamla minnen vid i eftermiddag.

Här en variant med Pernilla Wahlgren som Dorothy:


__________

Mycket hund i kvarteret sa Mats efter möte med grannen som precis skaffat en blandras mellan golden och labrador.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vovvelivoff!!

(grattis på hundspråk)

Ann :-)

Anonym sa...

Grattis min älskade fina charlie. Min lilla pojke har blivit 1 år :)

Det firas med bravur hoppas jag :)
Leverpastej.

Puss eva

Gunilla sa...

Vad är det för ras?Riktigt fin hund.
Tack för din hälsning jag önskar dig och de dina en riktig god fortsättning på det nya året.

Kramen/Gunilla

Anonym sa...

Receptet finns på http://www.finax.com/se/display/recept-tips/Citronbrod.aspx

fast jag gjorde det enklare för mig, hade inte fördeg och bortgörning... kortade till en limpa och en deg med 5 dl manitoba + 2 dl fint rågmjöl istället, en riven citron, vatten, salt och olja :-)

Luktar så gott! Skall bli gott till en kopp thé ikväll :-)

promenader på landet sa...

Vilken liten goding, grattis!!! Önskar dig ett riktigt gott nytt år! Kram Maria