Bloggintresserade

måndag 4 januari 2010

MÅNDAG
... tidigt... kallt... ja, men ändå varmare ute idag... känns, och termometern visar -5 grader.


Dags för Mats att bege sig av till jobbet, själv tänker jag suga musten ur ytterligare ett par dagar. Bestämt mig för mjukstart med att iallafall komma upp och igång på morgonen.

Ha ha han skulle visst inte börjat förrän imorgon men det gick bra att byta dag.(det man har gjort det har man gjort :)

__________

Kortet ovan taget vid vårt besök på Solhaga häromdagen.

__________


Ann: "-3,3 C minsann :-) Maken åkte till jobbet men tillbaka då granne som har vatten från vår brunn ringt om att deras ledning frusit i kopplingen i friggeboden nere vid sjön... typiskt nog har nya strömmen dit inte fixats av svågern för att värma med elelementen utan maken kom hem med en liten gasolbrännare och gick ner för att tina rören.... hua".


Typiskt att detta ska hända, och man tänker några några valda ord (kanske uttalar dem högt)... "tyvärr" kan man ju inte skylla på någon (... som med vårt garagetak). Bara att bita i det sura äpplet tyvärr!

__________

Idag ämnar jag gå igenom och sortera i min garderob med början nu.


" ... Ha så kul i garderoben :-)"


Ja, tänk bara vad man hittar... det är som julafton att hitta något som fallit i glömska ;-)

En del omöjliga grunkor och en del trikåtröjor har åkt åtsidan till att klippa remsor av nu tänkt till retrovirkade mattor, korgar och varför inte grytlappar Lotte?
__________

... Vilken fin hundbur ni fått till Charlie, skönt att han inte är elefant därbak längre med tanke på er säkerhet också".

Nu hade vi ju en bur tidigare också men för liten för att han skulle kunna röra sig ordentligt... Lucky var betydligt mindre och gillade inte att åka bil. Men den här är som ny, kostade 2000 genom Blocket (men nya är betydligt dyrare).


Nejmen vad synd, nu har jag hittat recept på en födelsedagstårta till hund... får väl bli i helgen då.


Värm ugnen till 180 grader. Blanda 500gr köttfärs. 1 uppvispat ägg, 1 dl crème fraishe, 50 gr passerade morötter (barnmat) och 2 msk vatten. Forma till limpa och lägg den i en smord ugnseldfast form. Grädda kakan i cirka 40 minuter. Lägg upp på ett fat och låt den valna. Dekorera med potatismos.
__________


"... Glad att du gillade fiberoptikljuset, lite kul med färgerna jag håller med :-) ".


Så nu har oranga faran varit ute och luftats. Hu vale vad kallt att cykla idag. En vända om KENZA så klart för att överlämna installeringsskivan till datorn.

Hos Lotte i tygaffären vilka fynd idag med. Hade ju varit toppen med rullar att förvara tygerna på. Absolut jättekul att förvara dem så där inbjudande i hyllan... tills det är riktigt bestämt vad det ska bli av det :-! Här ska sys och allt synligt material inspirerar i Kreativa rummet.

__________

Efter en fyra timmars sväng är himlen jämngrå. Det har åter börjat snöa och nedbörden faller allt tätare. Ja, Charlie och jag har ju oxå promenerat en runda, så nu är jag trött både i kroppa och knoppa.

Förbi en vacker grind och raka vägen fram...

I väntan på bättre tider...
Det man har gjort det har man gjort brukade ju farmor säga... På den här tomten låg massor av sparade högar (men det gör det förvisso på vår oxå men av byggmaterial). Tänkte på det Lotte är ju inte alltid samma sak som att inte skjuta upp till morgondagen det man kan göra idag, eller?

Vi har en idé pappa och jag ungar. Vad säger ni om stora holkbyggardagen i mars någonting? Då träffas vi har idéer med till fräsiga fågelvillor... äter gott och så on?

http://www.cubre.se/barnholk.htm

http://snf.joodit.com/file.jsp?pa=1037

http://home.swipnet.se/~w-28339/holkar1.htm

http://www.naturskolan.lund.se/gronasko/rapport/2001/uddaholkar.htm

http://www.boxwatch.co.uk/my-site1%28root%20folder%29/HowItWorks.html

http://www.alanaecology.com/acatalog/Nest_Box_Camera_Starter_Kits.html

__________

... och du Ann; jag har också fått på stegräknaren... har du Eva-Katrine?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Började pappa också idag? Jag trodde att han skulle vara ledig i några dagar till. Va synd. Jag är helt slut. Förkyld och inte många timmars sömn. Får sova gott i natt istället :) haha.

Hoppas att du får en mysig dag idag. Du ska kanske titta på någon bra film?

Puss och kram eva

Anonym sa...

lite kul med färgerna jag håller med DIG :-) ".

Gunilla sa...

Det är ju inte kul när vattenledningar fryser. Men det fixade sig.
Städa garderoben. Nja det skulle jag gjort för längesedan. Lite utrensning vore inte dumt.

Ha en riktigt fin fortsättning på det nya året.
Kramen/Gunilla

Ingelapingela sa...

Ja nu trodde han ju det men det var inte förrän imorgon så nu var det lika bra att köra på och vara ledig imorgon istället ;)