Bloggintresserade

lördag 23 januari 2010

Vacker LÖRDAG


Ann i Småland (8.33) : "-11C och pastellvacker morgon, hur har du det?".

Pastellvacker morgon har du kanske förevigat den? Det låter bara så vackert, annars får man sluta ögonen och försöka frammana en bild på näthinnan. Kanske ska det bli sol?


Det har det blivit här i Paradiset.


Ann bakom kameran


**********

"... Igår såg vi hela Let's Dance för ovanlighetens skull, och min favve är kvar i tävlingen, din ock? "

Ja du jag lyckades också hålla mig vaken vid Let´s dance. Men sov däremot hela 2 timmar på em. tom. under Ghost Whisper som annars är ett av mina favoritprogram.

Jag vet inte om jag riktigt har någon favorit ännu, det är lite som idol också att eftersom tiden går utkristillasiseras nya förmågor. Man lär ju olika fort! Men, det är kul att titta på istället för att gå på aktiv dans kan man sitta/ligga i vardagsrummet och kolla på andra ;)


**********

"... Iskristall på dig!"


Älskar dina uttryck, detta tolkar jag i det här sammanhanget som något vackert och skört!

**********
Denna morgon har jag kompletterat och skrivit något av en filmrecension till Schindlers list härunder. En film som jag verkligen rekommenderar.

Hunnit komma igång så vida pass att frukosten är på plats. Morgontv med Lasse angående HAITI denna morgon. Det finns ju inga ord som beskriver detta oerhörda men härligt att se hur hela världen engagerar sig på olika sätt!

Inte särskilt svårt att i tanken anknyta till gravyren på Schindlers ring.

**********


Åter hemma efter att ha uträttat några ärenden. Handlat lite smått och gott. Det är ju lördag. Idag vankas köttfärslimpa sås och pära.

The World's Largest Citrus Fruit
Till efterrätt otippat Honey Pomelo eller kinesisk grapefrukt! SpännandeMUMSFILIBABBA! En citrusfrukt och som sådan smakar den också. Lite trögare att skala, rätt segt vitt men viktigt tycker jag att få dän det redigt för det har en aning besk smak. Lite likt grapefrukt men inte så beskt. Saftig och läskande. Vi serverade det till kvällsskaffet efter en nybakad bulle som mer hälsosamt lördagsgodis. Inspirerad av dig Lena :-! Jag delade av halva frukten och ett par klyftor tillsammans i smala slisar en klick visp smaksatt med vaniljsocker...

**********

... Hämtat ut biljetter till Whitney Huston koncerten som jag och töserna ska på i juni. YES!

... Fixat en docka till ena hårddisken från gammal dator. Den ska vi kunna stationera vid tvn samt en ljud och bildfångare så vi kan överföra gamla kasettband från då ni barn var små samt filmer från videokameran! Kul! Sen fick jag en diskettkasett av butiksinnehavaren för att kunna kolla in gamla disketter och sortera bland dem.


... Det ska bli spännande där lär vara en hel del mer eller mindre glömda bilder. Bla från Europatripp och jag inte minns fel! Från det ena till det tredje; Visst kan man bli knäpp på teknikutvecklingen där gamla skatter blir i det närmaste värdelösa?

**********

En vända till skjutfältet för att pulsa i snön en stund i solskenet. Charlie var som tosig han älskar svalkan av snö. Rusar, gärna ner där snön är riktigt djup. Lägger sig ner och rullar rundor. Kommer nog några bilder


Charlie vid skyttevärnen
**********

... men först ska jag städa en liten stund till. Rasten är slut!

**********
Bull och brödbak på gång. Gamle trotjänaren från 1980 jobbar för fullt. Den enda defekten är att toppen inte sluter till riktigt så man måste trycka lite lätt ovanifrån medan maskinen gör resten :-)
No comments...

Ann: " Massa sol idag. Mumsat på kyckling på burk med hemmafritt o Lohmanders bea o sallad o somna i soffan :-). Mer mat vankas ikväll då smakar vi ´grillad tilapia i pita med kräftstjärttsatsiki´, lär somna rund å go ;) Kväll"

Vilka "gorméer"!!!

5 kommentarer:

Fånga dagen sa...

Oj vilken goding till vovve du har, härligt att släppa lös dem i snön nu.
Jag vill egentligen bara önska dig en fin lördag
Kram Lena

Ingelapingela sa...

Tack du , ja han är go´ och idag har han verkligen fått rasa ut. Vi har ju förmånen med stora vidder inpå knuten men så mörkt på em och kvällar ännu så det blir ju inte av att man kan annat än gå på tur med koppel. Kul att få besök så här i kvällningen :-)

Ingmarie sa...

Hallå i stugan!
Visst är min favorit kvar i Lets Dance,hoppas på vinst!
Annars så tycker jag det är kanska tråkigt på TV under helgerna,men jag är en dålig tittare....blir mest nyheterna!
Däremot har jag sett Schindlers list...läser också mycket om 2 a världskriget o den tiden.

Allt gott till dig o på återhörande!

Anonym sa...

Berätta om pomelon, hur var den, åt ni anrättad eller naturell? Varit nyfiken länge nu i fruktdisken men inte kommit till skott :-)

Ann

Ingelapingela sa...

Kolla inlägg. Ofta gör jag så att jag går tillbaka och fyller på med mer info :)