Bloggintresserade

måndag 18 januari 2010

MÅNDAG

Ja se det snöar, ja se det snöar visserligen lätt men ändå. Påfyllning av vitt i naturen välkommet för att täcket ska se rent och fräscht ut. Termometern visar på 1-2 grader minus denna morgon.

Efterhand som vi närmade oss Kristianstad tilltog snöfallet och vi hörde på radion att det allmänt var så i Skåne denna morgon. Himlen en underbar färg just idag, överaskande svagt rödlila istället för som vanligtvis vid snöväder gråmulen :-)

Ann: "Ett par minus, normal vind och en millimeter ny snö som kom igår kväll. Får man tro prognosen kommer mer snö under dagen..."

**********

Ovant att se sig själv som följare på sin egen blogg... Hoppas att det kan ge upphov till en del leenden :-)

Ann: "... OSB-skiva!! Ha, ha, ha som det kan bli i vår digitala värld, där fick du till det minsann :-D "


**********
För att stilla eventuell nyfikenhet:

Ja så här såg det ut igår i begynnelsen till mitt kreativa rum men då är det ju långt ifrån klart. Gitarrerna ska ju bort härifrån och sakerna har ännu inte kommit på plats. Lite mer har hänt idag... målet är denna veckan :-)





**********

"... Du, tänkte på de små, Mini och Chris, har du fått några digitala söta updates eller har de rusat vett och sans av matte och husse och kameran kanske :-) Hur har Livan det dessa dagar, håller hon sina sensibla tassar inomhus helst fortsatt, och går på lådan :-) som våra två".


Ja du Anna-Karin nu ligger bollen hos dig! Kan vi få höra? ... och kanske något nytt foto? I beist på annat så tar vi ett av äldre datum.




Lilla Livan älskar sin mjukissäng... den har sin placering i arbetsrummet på bordet bredvid datorn för att inte bli störd av Charlieboy och där ligger hon och spanar ut genom fönstret i buskarna utanför och får syn på en och en annan fågel eller något annat som rör sig.




Hur är det med Plus och Minus... kanske de oxå föredrar att stanna inne dessa dagar? Att liksom kolla och bli upphetsad på avstånd. De vilda djuren har ju tufft ändå så det är ju bäst att skydda dem från våra goa "bestar"...

**********



"... Vi har sett Hare Skutt, inte en utan ett par gånger igår, när nya solrosfrön var tillkomna satt han under utelampan och mumsade, han fick sista biten av kinesisk salladskål utlagd och den har hans steg funnit och suttit vid och kvar är en tom rundel i snön där salladen låg :-)"

**********

Bilden på dessa underbara klängrosor är från Ystad. Förevigade på vår bröllopsdag i september för ett par år sedan. Färgen ja så nära brandgul som den kan komma... och min absoluta favoritfärg!

**********

Missa inte denna KREATIVITET:

Tyget- en slitstark historia (58 min 28 sek)

http://svtplay.se/v/1838353/k_special/tyget_-_en_slitstark_historia


Programinformation: En väv av stilikoner, textilformgivare, banbrytare och nyskapare inom svensk textil i modern tid. Möt de tre starka kvinnorna som formade...En väv av stilikoner, textilformgivare, banbrytare och nyskapare inom svensk textil i modern tid. Möt de tre starka kvinnorna som formade...

**********











Nej vad kul Eva-Katrine att se att er julklappskudde ligger i vita fåtöljen. Pryder ju sin plats, absolut :-)







**********

Ett bistert Kristianstad








**********


TÄNKVÄRT








Så här många människor levde i världen i december, hur många behöver vi dra bort efter jordbävningen?







**********


8 kommentarer:

Anonym sa...

usch för snö säger jag...:)att du tilloch med sjunger för att det snöar.haha...:)

Saknar er, ska bli skönt med mässa i malmö om ett par veckor..:)

Puss och kram

Ingelapingela sa...

Nej men Eva-Katrine vad har hänt? Vet du jag tror som så att du nog mer hör hemma i det här hörnet av sverige ;)

Anonym sa...

Haha ja du det kan nog vara så, hade varit skönt att åka utomlands. Har du och pappa planerat något på resemål ännu?

Jag är ledig i sommar andra veckan in i juli och fram till 2 v i juli, så om ni har chansen så finns hundvakt då :) haha

Fånga dagen sa...

Nej du nu är jag helt såld igen. De där kattungarna skulle jag lätt ta hand om. Kommer plötsligt ihåg när jag skaffade en honkatt och sedan blev jag med kattungar, inte riktigt meningen men hann ej kastrera. Det var den underbaraste perioden i mitt liv tror jag, 4 st kattungar fick hon och den ena var goare än den andra. Skulle vilja göra om det en gång till. Och den allra goaste katten har jag kvar och den har jag uppfostrat att bli till en halv människa, ha ha
Ha en bra kväll tjejen
Kram Lena

Anonym sa...

Ja visst ser det fint ut med kudden, har dock inte bestämt om den ska få en plats i att pryda sängen eller den får höra till vårt svart och vita vardadsrum :)

Anonym sa...

Oj! Vilken målning E-K!

Ann

Anonym sa...

Här händer det saker i arbetsrummet :) fint....

kram eva

Ingelapingela sa...

Ja visst är de bedårande söta källingar Chris Martin och Mini... skulle tro att de har blivit bra mycket större sedan vi såg dem sist ... i mitten av december.

De är ju äldsta dotterns och hennes sambos. Vi kan ju se fram emot nya bilder och en liten resumé hur de artar sig :-)

Att ha husdjur är så berikande. Idag mötte jag Jan på bussen en granne som formligen älskar djur. Han är till åren kommen men lever för sina höns, gojor osv. Hade en hund som han älskade och dog av ålder skaffade en ny den blev han tvungen att göra av med den hade fel i huvudet. Men nu hade han beställt en liten blandras och att se honom så lycklig. Tror du den kommer att bli bortskämd sa han :-?