Bloggintresserade

söndag 3 januari 2010

Söndag

Sovmorgon... svinkallt (-12 grader), frostigt, men sola skiner.

DAGENS ARBETE...
Ute: Ännu ett litet ryck i garaget... tänk vad man kan hitta :-! Fungerar man som jag är det lätt att bli förlorad i nostalgi...

Inne: mängder av stryktvätt ska undan innan skolan börjar och då det är kväll kan jag se botten av korgen av ostruket :-)


Övrigt? Hämta en större och begagnad hundbur original till Volvo V70 i stan .
__________

Ann i Småland (7.49): -17C och liten fullmåne.
Idag lite förberedelser för makens återgång till vardag med jobb imorgon, kanske en promenad på sjöns is när nu tillfälle ges.
__________


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6373312.ab

Dilemma? Behöver det då inte vara, vi kan ju fråga våra båda yngsta Kalle och Eva-Katrine... Visserligen inte tvillingar men de har ändå följt varandra hela vägen tills de började gymnasiet trots åldersskillnad på 1 år och 8 månader.

Tvärtom inbillar jag mig att detta blir ett sätt att i "teorin" och ibland i praktiken skilja dem åt. Generellt handlar nog faktiskt mer om hur mycket kvalitativ tid föräldrar och omgivningen lägger ner på barnen och sina relationer i allmänhet.

Kunde inte låta bli att slå upp för att läsa vad som skrivs om pseudotvillingar som vi ju faktiskt har kallat dem genom åren. Hinner själv inte mer än skumma just nu men återkommer senare. Vore roligt om du Eva-Katrine lämnar dina kommenterer först.

http://www.barnfamiljen.com/templates/article.asp?id=3374
__________Så var du plötsligt nitton år
kan någon förstå hur tiden går?
Nyss låg du här intill mitt bröst
och lät din pappa ge dig tröst
men nu är du redan nitton år.

Jag minns dom stunder som vi haft
av sorg och glädje, gråt och skratt.
Jag minns det som det var igår
var gång jag kysste bort en tår
men nu är du alltså nitton år.

Vad fick du med dig ifrån mig?
Vad hann jag någonsin lära dig?
Kan hända det att jag älskar dig
långt mer än jag någonsin älskat mig
också nu när du är nitton år.

Kanske du minns dom ord jag sagt
om hur man får en rofylld natt.
Man känner på sig i sig själv
om något man gjort en dag var fel
långt innan man blir nitton år.

Så flyg min älskling, flyg iväg
känn hur din egen vinge bär.
Var som du är vart helst du går
det är mitt allra sista råd
trots att du nu är nitton år.

__________

En vända om Willys för att kombinera burköp med inköp av prisvärda specerier. Veckans middagar räddade.
Vid Kavrö såg vi ett gäng skridskoåkare och en kälke ute på ån. Bestämde oss i ett nafs för att ta vändan genom gamla Åhus...
... ner till ån vid Gästis för att kolla om där var några skridskoåkare... Visst ett par såg vi och kommenterade att vi då inte hade vågat oss ut.
Nu hemkomna från ett bistert Kristianstad. Hundburen på plats och invigd vid tur till havet. Tror faktiskt att han uppskattar sin födelsedagspresent . Nu åker han mycket bekvämare och säkrare för den har passade fästen för att spännas fast i bilen.5 kommentarer:

Anonym sa...

Såg lite snabbt att du skrivit något om barn på Bloggen. Får kommentera det imorgon, för vi ska åka om en stund och kommer hem sent. Fullt upp idag :-) hoppas att ni har det mysigt. Njut nu av de sista dagarnaav ledigheten. Imorgon börjar ja´. Hoppas jag säljer mycket :-) Puss och kram E-K

Anonym sa...

Det dilemma jag avsåg var endast att ena syskonet var född 31 dec några minuter i 24 medans dens tvilling föddes några minuter senare = 1 jan året efter... skolgång m m i åtskillnad trots att de är tvillingar... klarar inte vårt digitala system av att kringgå ens :-)

-9.3C nu på kvällningen och jag grillar panini till kvällsmat. Turen på sjön var fin idag med.

Gokväll!
Ann

Ingelapingela sa...

Förstod jag nog! Men det är intressant tycker jag att vinkla något... för mycket handlar om vad omgivningen gör till ett prolem eller ser som möjligheter. Pappan i artikeln pekade ju på några fördelar :-)

Just detta med att börja skolan vid speciell tidpunkt menar jag... trots våras åldersskillnad, var det aldrig något problem. För Evas del var hon mer än 1 ½ år yngre än någon utav klasskamraterna. Däremot är det en del som under vägen har "ondgjort" sig över att de har fått "dras" med varandra. Men där menar vi finns en hel del plus också. Intressant att höra dina synpunkter E-K...

Skulle gärna vilja höra vad andra tänker om detta, vi får väl se om det blir napp.

Bestemor Drillo sa...

Hei ! Tusen takk for koselig kommentar på min blogg! Det er bestandig fint å treffe nye bloggvenner og spesielt fra nabolandet! Jeg har jo sommarstuga
i Sverige slik at det er mitt andre hjemland:) synes du hadde en interessant blogg som jeg gjerne kommer tilbake til:)) Ha en fin uke på begynnelsen av 2010! Klem !!

Anonym sa...

Va söt min lilla älskling är i buren:)