Bloggintresserade

söndag 31 januari 2010

SÖNDAG

... morgon... uppe och tyst som en mus. Illustration?... får bli den här lilla musen som jag tovade på den skolan som jag ännu jobbade på då stroken min slog till.


Korten och minnena dök upp på en av disketterna...... och varför har jag aldrig varit på platsen därefter? Det är en annan historia med all säkerhet kopplat till denna händelse...


**********

Bäst att vara riktigt tyst som en mus så att inte alla tre katterna vaknar Schyyy...**********


Det har ljusnat ute och kan ni tänka er: "Ja se det snöar..."**********

**********


Lilla Mini och Chris på bild, hur gick det med Livan och Charlie när dessa småbarn dök upp :-) Hoppas snöovädret missade er igår och att ni gottade er med dotrabesöket! Ha en fin dag!

Det har varit ett par mysiga dagar och vilka goa ocgh väluppfostrade barn.
Inget jobb alls att ha dem här. På det hela taget gick det över förväntan. De går på lådan och finner sig att inte befinna sig på hemmaplan. Dock något skygga men tänkte nog att Charlie var något av ett monster... men han å sin sida tyckte de var två spännande figurer. Han är ju van vid Olivia som brukar tala om för honom att inte komma närmre. Katterna såg till att inte vara i samma rum, men då var det Olivia som tyckte att de kom och inkräktade.
**********
Full poäng för mina chokladgrottor!!!

Chokladgrottor

200 g smör
1 dl strösocker
1 dl kakaopulver
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Fyllning;
hasselnötsmassa (Printzells)

Sätt ugnen på 200 grader. Mixa ihop degen förslagsvis i matberedare. Rulla degen till en längd och skär i 20-30 likstora bitar som passar de former du använder.

Forma till bollar och gör en grop med tummen i mitten på varje och lägg i pappers- eller folieformar.
Ta en liten kaffesked och skopa ur hasselnötsmassa och forma till en liten boll du placerar i fördjupningen på kakbollen.
Grädda i 12-15 minuter.


--------------
Testade baka Leilas Chokladgrottor med marschmallows men fick idén om att fylla halva satsen med annat gott, och nöt till choklad är ju en klassiker, det blev bättre än tänkt :-)

Ser smarriga ut! Själva tullade vi på Gunborgs kakburk i helgen så nu blir det till att baka nya till henne!

**********

Kvittret tystnar läser man i dagens Aftonblad


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6520165.ab


Hur gör ni?


Själva har vi en jägare av storformat i Olivia... vilket har gjort att vi har dragit oss för att locka hit fåglar till oss. På det hela taget har vi varit bättre på att utfodra dem tidigare år med anledning av detta.

Paradisets fågelresturang

... Men med tanke på hur svårt det är för dem att finna något att äta i all snön så har vi nu ändå investerat i en talgbollshållare. Ja vi brukar ju ha hängt upp dem endast i snören men ser att ekorrarna ätit upp det mesta. Men det är klart att de ska ju oxå ha mat.

**********


Kul debatt på tv och så klart en annan del av Köping.

5 kommentarer:

Babsan sa...

Tack för att du hälsade på inne hos mig i min blogg!

Ser att du vet exakt vad det är att få en stroke. Det vore intressant att få veta mer hur just du drabbades.

Fast jag förstår om du inte vill lämna ut dig.

Kram och ha en skön söndag!

Ingelapingela sa...

Hej Babsan. Vet inte om du kan komma åt att skicka vanligt mejl till mig eller om du vill ge mig adress? Annars så kan du läsa lite som jag har skrivit och samlat under kategorin Neuropsykiatri:stroke

Fånga dagen sa...

Hej där!
Vad kul att höra att du smugit in till mig trots att du visste att jag var borta, det värmer.
När jag såg din tovade mus kom jag att tänka på det som jag rovat. Har du provat tova med nål? När man lägger ullen på en skumgummiplatta och duttar med en nål, kanske är det så du gjort musen?
Om inte så prova det är helhäftigt.
Förresten, nere i skövde var det konstant -21 grader på morgonen och på västgötaslätten är det kyligt eftersom det är så slätt.
Ha en fin måndag nu
Kram Lena

Ingelapingela sa...

Nej, så gjorde jag inte då jag tovade musen...

... faktiskt har jag inte heller tovat något sedan då för rätt några år sedan. Men, det var kul och man skulle kunna säga det var en kort och rätt intensiv period med får, ull, växtfärgning etc. Skulle däremot mycket väl kunna tänka mig att prova någon gång igen.

Bestemor Drillo sa...

Den musa var virkelig søt!
Forstår at du har andra minner om den også !
Kakene ser lekre ut! Ha en flott ukestart! Klem!