Bloggintresserade

torsdag 21 januari 2010

Christer Lundh

Då min far fyllde jämnt för rätt några år sedan så inbjöd han vänner och släkt till en oförglömlig kväll i gamla småskolan numera inredd som bostad. Det serverades sång, musik, berättande och mycket go mad en kväll som vi som var där inte glömmer.

Uppträdde gjorde vår äldsta dotter Anna-Karin och hennes musikerkompis Chritian Ljungbeck smakprov finns härunder till höger för intresserade.

Minnesvärt var oxå Christer Lundhs sång och berättande på bygdemål. Ville ha ett musikinslag idag inte vilket som helst och fann "Di Bäste Bidana" i Cd-hyllan.


Som en parantes kan jag berätta att detta praktiska ställ passerade jag först en gång på Lions Lopps... så en gång till
inredning från en sybehörsaffär Stoppning står det på baksidan. 40 kronor stod det på lappen och jag tänkte cd-skivor :-)


http://dagensskiva.com/2009/06/06/christer-lundh-di-gamlaste-bidana/
Kan vi läsa, citat:

Detta är en samling guldklimpar för den som vill finna vägen in i den äldre skånska visskatten. Christer Lundh är inte bara sångare han är också folkbildare. I gränslandet mellan Göinge och resten av världen.

Sökte på Youtube och fann följande klipp från den lokala förmågans nya skiva (ja nu är det ju så att även infödingar kan ha svårigheter med dialekten :-))


Följande är en julspelning på Ringstorpsgården och här får vi prov på när Christer Lundh berättar runt visorna. Observera hur di gamle sjunger med i gamla kära och kända toner.2 kommentarer:

Petit Eyekiss sa...

Tack för den underhållningen!Jag förstod ju inte riktigt vad han sjöng, men det var en bit när han spelar durspel så förstod jag att man skulle ta 7 "Pillknekare" medans biten spelades,men det klarade jag inte av. Hann inte ens ta fram den från skåpet!
Ha det så gott!

Ingelapingela sa...

Vad kul att du kollat på filmklippet. Javisst det är ju fredag men 7 pilleknarkare... då får man nog va rätt van :-)