Bloggintresserade

måndag 11 januari 2010

MÅNDAGSgrattis

Tjenixen så var det måndag igen... tycker att det känns tungrott idag, men snart måste man väl ändå vara igång. Vanorna gör det något lättare, man gör vad man ska helt enkelt och ser framåt.

2 grader kallt, blåsigt och ruggigt är det väder som möter utanför dörren i Paradiset idag. Charlie har hämtat in morgontidningen och sett till att husse fått sin morgonmotion.


**********


Idag säger vi GRATTIS till faster G. Kan undras om hon har fått igång mobilen hennes.

**********

Inget på dagens program än förutom jobb, Charlierundor och att de i eftermiddag ska komma från Bromölla möbelaffär och hämta en av våra fåtöljer för känt fabrikationsfel. Så i vardagsrummet kommer att bli bra space nu efter att granen också åkt all världens väg.


Vad hittar mina vänner på en sådan här dag? Själv tänker jag hem och fortsätta i syhörnan och på önskelistan att Mats fortsätter kapa hyllor framåt kvällen.

**********

Förresten har funderat mycket på det du sa igår Eva-Katrine angående senaste häxjakt på varg... vilda djurs vara eller inte vara i vårt land... kontra hur det är annorstädes. Din tanke E-K om att vi prompt ska ha död på det som vi upplever farligt att det lite handlar om hur vi ibland minutiöst skyddar oss mot allt. Kom att tänka på en bok som jag läste David Eberhards "I trygghetsnarkomanernas land"

Citat: Vårt överdrivna behov av trygghet och kontroll av alla möjliga och omöjliga faror gör oss i praktiken bara allt räddare och snart helt livsoförmögna... Han driver och prövar sin tes och drar fram mängder av exempel, alltifrån säkerhetsbälten och cykelhjälmar till curlingföräldrar och förbud mot djungelolja.


Tänkte att detta säkert kunde vara ett ämne som engagerar och där det florerar olika synpunkter ur olika synvinklar. Eller? Själv låg jag vaken med tankar i natt och vi diskuterade det vid frukostbordet... och ställer oss rätt eniga i detta faktum.

Nu har ju jag redan fått en fråga... Vad gäller skjutna flocken i djurparken... skulle jag tro att personalen i ett trängt läge sett till samtliga djurs bästa i parken eftersom vargarna blev påverkade såtillvida att de av situationen vart tokiga av stress. "Vi" syftar som jag skrev på djur som vi bedömer som "farliga" i allmänhet... det som tillhör vår naturliga fauna.

http://www.de5stora.com/omrovdjuren/varg/farlig/

No comments??? Hur ska detta tolkas?


**********

Ann: "Idag -5.9C och lite blåsigt här. Blåste mer igår kväll, men inget mot i skåneland såg vi på tv-vädret, hur var det hos er?

Hela din helg åt organisering och städning, du har väl inte tagit helt slut på halva dig hoppas jag, lilla gumman! Har ni fått ordning på din stationära dator oxå kanske. Och konsert med döttrarna till sommaren, fantastiskt, snacka om girls out :-)"

Datorn inte klar än. Vi har ju "fått" Kalles stationära... så datorlösa är vi inte. Klockan har nu hunnit bli halv tre... vi har varit ute på Charlie runda träffat och språkat med grannen som jag brukade åka på samma som som tidigare... nu blir det allt mer sällan. Charlie har råkat en kompis, en amerikansk cockerspaniel oxå granne. Bromölla möbelaffär har varit här oich tog båda fåtöljernas med sig så än bättre space.


**********

Först en tävling hos Lilla Kullan med pris en fantastiskt fräck öppnare på http://www.bloglovin.com/m/64155489/2

nu sängdax för att tya med morgondagen...

4 kommentarer:

Bestemor Drillo sa...

Fine tanker å ta med seg inn i natten!
Jeg mener og tror at alle dyr i naturen har en rett til å leve, men det er mange meninger som går i mot ! Ha en riktig fin tirsdag;)

Ingelapingela sa...

Välkommen kommentar och likaså välkommen som följare. Själv besöker jag nu regelbundet din blogg jag bara njuter dina vackra djur- och naturbilder. Trodde nog på att det skulle höjas röster med olika mening... men kanske finner man det meningslöst att säga sin mening både här eller där. Önskar dig oxå en fin tisdag.
Ingela

Anonym sa...

Jodå, generellt finns 'lev och låt leva' högt på min personliga tyckelista, men... jag har i sådant här fall (om jaktens vara som för mig inte betyder att utrota utan kontrollerat bestånd i människans värld) lagt tycket hos dem de berör. De som bor och lever där vilda djur skapar oangelägenheter och fara har mitt mandat att själva besluta. Jag har vid besök uppåt landet pratat med vanligt folk som har berättat hur det är att leva med risken, och till och med hur det är att uppleva faran, och jag, boende i södra delen av landet, förstod att jag inte förstod fullt ut hur det är att leva i det. Jag förlitar mig på att de har en sund och ansvarsfull insikt om natur och djur, till skillnad från mig som övervägande levt i det 'trygga' stadslivet med höghus, asfalt och neon.

Ann

Ingelapingela sa...

Jo, jag förstår oxå hur oroligt och knepigt det kan vara att ha dessa djur "in på knuten". Att det för med sig beredskap och hänsyn av ett slag som inte finns här i södra Sverige och i storstan eftersom vi inte har dessa djur naturligt här. Människan är ju ofta sig själv och sina egna djur närmst, och det är inte heller så märkligt. Det jag menar är att vi kan inte ta bort det som är farligt... ett är farligt för två och det andra för den tredje (dessutom ibland minst lika farligt). Det är ju också så att det emellanåt blir för mycket av en art så att den riskerar ta överhanden. Självfallet bör det finnas jakt och den kan vara av godo! Det jag betvivlar är om just denna jakten i det fria var nödvändig och av behov. Men visst är det ett svårt ämne. Men en viktig debatt syns jag.