Bloggintresserade

onsdag 27 januari 2010

ONSDAG

... bjuder "sovmorgon" :-) ... som jag nyttjar till att fortsätta botanisera bland disketter. En del smått finner ni nu inlimmat i semesterresan härunder!

Ann: "-7C och rena sommarvärmen som maken sa imorse :-)
Pudrad ny snö på den gamla och nu börjar det snöa medans det dagas. Vinden än bara 1 m/s".

Här i södern har vi något varmare, endast -5C idag. Ingen ny snö ... än. Men nu väntar Charlieturen innan det är dags att bege sig av till stan och min långdag...

**********

"... Var inom Apotek och andra ärenden igår så idag behöver jag inte trotsa vädergudarna utan kan kura inne, tänker baka bröd, laga veckans soppa till morgondagens lunchlåda och ikväll se Brunsås om industrins mat, tillsatser och kostnader både rimliga och orimliga... Var rädd om dig i busvädret idag!"
Ha det så gott alla mina vänner och läsare!


**********

Apropås "Snö på lykta eller snölykta" lite kul att du noterat det SAMTIDIGT som jag gick och funderade över 2 begrepp... nämligen nyttja och utnyttja.

Ja nu vet jag ju att jag ofta är ensam om att gå och smaka på ord för att se hur de ligger i min mun. Nyttja upplever jag har en annan och mer positiv klang än utnyttja. Jag vet att för många och ibland även för mig, som i det här fallet, är skillnaden hårfin.

Det är precis som om mina sinnen och min skaparglädje ligger i träda just nu... kreativa rummet till trots. Däremot fyller det ett behov ;-) Glädje att inreda och förbereda det.

På det viset följer min process naturen och dess skiftningar. Ja, det är ju därför jag trängtar efter ljus och värme för ett uppvaknande och för att tina. Det passar helt enkelt inte "min natur" att gå in i vila för med det följer hos mig handlingsförlamning. Då behövs en knuff från andra för att byta riktning. Men ansvaret att rycka upp mig ligger hos mig själv.

Jag vet att jag har så mycket att vara glad och tacksam för; att jag lever och får vara med om och ha förmånen att uppleva varje dag och en nära gemenskap med min stora härliga familj, djuren som är beroende av oss och vår omsorg. Mitt skrivande, blommor och trädgård, sång, en erfarenhet som kan vara en gåva rätt använd. Mycket har blivit sämre sedan mitt spruckna aneurysm... men det handlar om, att om inte acceptera, helt enkelt leva med som det är! Som du skrev Eva-Katrine rycka upp sig och försöka ge järnet.


**********

Ann: Test i anslutning till ditt sinnelag, din natur etc :-)

Så nu har jag också gjort testet i kvällsposten, för mig var det rätt svårt då många frågor var sådana att min persolighet inte överensstämmer längre med hur jag tvingas fungera. Man kan säga att min personlighet har förändrats så till vida att jag inte riktigt har kläm på vilket jag identifierar mig med. Resultatet? Inte vidare mindful!

http://www.expressen.se/halsa/1.1858954/hur-mindful-ar-du

Fler spännande länkar från Ann kommer under morgondagen nu väntar bingen för min del ...

http://www.expressen.se/halsa/1.1858895/bli-mindful-i-vardagen


Kommer på mig själv med att sitta och nicka instämmande under läsningen. Egentligen inte nytt men varför ska det vara så svårt!


Mitt nya att bara kunna stanna vid en sak åt gången egentligen så sunt men samtidigt "svårt att lära gamla hundar sitta".**********

Vid arbetsdagens slut.
Kvällslektyr? Självfallet !

På baksidan kan man läsa:

Om du tror att du inte kan göra
vackra och fantastiska saker
av gamla kökshanddukar,
slipsar och grytlappar,
ja då har du helt enkelt inte tittat
i den här boken!


God natt! Sweet dreams!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Idag kommer det kanske ännu ett kul brev på posten efter en sån lång dag för dig. Men du snart är du ledig. Då kan du bara mysa. Titta på en bra film kanske.

Har ni sett alla filmerna nu om han från napoleontiden kommer inte ihåg vad det hette. Sharpe kanske :)

Nej nu ska det säljas. Nu blir det andra tag i evas nya liv :)

Jag ska bli eller har redan blivit en mycket glad och positiv tjej. Haha. Fortfarande lite trött dock :)

Saknar er. Jag kunde inte få ledigt innan men jag hoppas att jag kan åka hem nästa lördag och sova hemma och sen åka tillbaka på söndag morgon tidigt. Så vi får ses lite. Sen kommer jag ner så snart jag kan igen.

Och sen har vi två grisar att fira, att de fyller år nästan samtidigt :) Och då är det bokres. Nice. jag längtar verkligen efter att köpa lite bra pocket böcker att läsa på kvällarna. Sa det igår, erik sa du är sjuk, hur kan du längta efter att läsa en bok. Haha men det gör jag.

Ha en bra dag! Puss och kram eva

Anonym sa...

Lilla loppan!
Kanske fler som får ett kuvert med posten vem vet ;)

Ja, ser fram emot morgondagen och det gör Charlie med. Vi har precis kommit in efter långa rundan måste strax bege mig för att hinna till lektion ett.

Menar du kommande helg får vi kanske rå om båda tjejerna !samtidigt :-)) va kul!

Javisst, förvånat mig också att du inte har varit bokmal tidigare som flera andra i familjen. Ni har ju praktiskt taget matats med böcker under uppväxten :-)

Kram Mamma

Fånga dagen sa...

Tjoho där!
Tipsar dig om en soppa som hallon&blåbär lagt ut i sitt inlägg, verkar vara mycket god.
Kallas cowboysoppa.
Ha en bra dag
Kram Lena

Maria sa...

Låter skönt att kura inne! Jag skulle egentligen köra till Luleå idag, men snöovädret fick mig att ändra till imorgon istället.

Anonym sa...

Nej Jag menar första helegn i februari, så nästa helg :)

Anonym sa...

Erik sa att det låg något i brevlådan till mig :)

Kan det vara från dig?

Jag har en superbra säljdag idag, hur är din?

Puss och kram eva