Bloggintresserade

onsdag 20 januari 2010

ONSDAG


... trög morgon. Uppe och klar med morgonprocedurerna, så vill jag ha det för att på någotvis känna av fritiden. Visserligen sk. sovmorgon, men sån "börja tid" att bussarna klaffar dåligt. Annars lång dag idag... ser därför fram emot morgondagen istället.

**********

Vad är detta kan du inte berätta mera Ann?
"Varför äter vi svenskar som vi gör? Varför landar varmkorven och pulvermoset på tallriken samtidigt som vi ägnar mer tid åt kokböcker och matlagningsprogram än någonsin? Henrik Schyffert, Erik Haag och matskribenten Lotta Lundgren utforskar svensk matkultur i SVT:s nya programserie Landet brunsås." SVT

Detta var en snutt jag hämtade på Youtube... verkade mer än konstigt!

Tog bort denna filmsnutt äcklades av då det fastnade på näthinnan och kollade inte heller på tv inslaget.

**********

Har inte mer än kommit hem från jobb, det har snöat och snöar en del fortfarande. Kalle var precis hemom med Charlie som hade varit med honom på verkstaden. Nu har jag duschat jycken, istället för en smutsig hund har vi nu erhållit en Ren :-)

Kanske beror det på snön, men jag har pannavärk... bara vetskapen om ledig dag imorgon känns skönt. Kröp till kojs i värkstaden ... Vaknade av att telefonen skallade. Visste knappt vad jag hette, dag osv då jag kom till telefonen.

Men nu är jag här efter en välbehövlig lur. Dans? Redan i mars... Det låter kul Maria, och dessutom så nära hemmaplan. Bara någon km. Tror jag nog att vi vill YES!

Nu har vi varit på apoteket och inhandlat nya piller.


En vända om ortens butik. Förnödenheter på plats köttfärs till idag "spaghetti och köttfärssås" samt en limpa. Blomkål till himmalagad soppa. Och så påfyllning på vitaminbehovet :-)

**********

Positiv kritik

Nu är det ju så att vi tycker väldigt olika om saker... men visst ofta tänker jag att vi är alltför sparsamma med att strö positivt runt oss... och att det gäller att se alla... för den som får det minst av berömmet är ibland den som behövt det mest.

Läste någonstans: Avundsjukan är den mest uppriktiga formen av smicker

och så är det kanske :-? Egentligen i grunden positivt alltså.

**********

9 kommentarer:

Anonym sa...

Det förstår jag att du gör, längtar efter ledighet:) det gör jag med.....

kram eva

Anonym sa...

dina skor och din klänning är snyggast, exklusiva och ascoola. Folk är avundsjuka, det är därför de inte säger något.

Puss och kram eva

Anonym sa...

Jag ser framemot Landet Brunsås som börjar på tv ikväll!

Ann

Anonym sa...

eva-katrine har också pannvärk idag så in i bomben. Tycker att denna veckan är en skitvecka, och så är jag super orolig för min lilla kille.

Mår han bra i eftermiddag också?

Anonym sa...

Sällar mig till klubben - sån skallavärk idag att jag knaprat hela tre 500gpiller som knappt hjälpt... Snart är denna dag över - jippi!

Ann

Anonym sa...

"Varför äter vi svenskar som vi gör? Varför landar varmkorven och pulvermoset på tallriken samtidigt som vi ägnar mer tid åt kokböcker och matlagningsprogram än någonsin? Henrik Schyffert, Erik Haag och matskribenten Lotta Lundgren utforskar svensk matkultur i SVT:s nya programserie Landet brunsås."
SVT

Ingela sa...

En huvudvärksdag hörs det som... Tog sista pillan igår. Gick och la mig utan och lyckades somna rätt tungt utan.

Aha... nu förstår jag... vad gäller brunsåsen. Gammal hederlig mat som kanske inte är så hederlig... Mycket är inte längre lagom utan ytterligheter, antingen eller... arbetat eller snabbt och lurat...

Anonym sa...

Landet brunsås - Programmets andemening och syfte himla bra, om svenskars snabbhet att ta in 'nyheter' i matväg men inte vilka som helst, bl a mexicanska konsuln på fredagsmys med 'svensk' mexmat som inte är mexikansk utan industriell och inspirerad från USA, exvis guacamoledip innehöll... hela 1,5% avokado, resten vill vi inte veta... "Varför öppnas inte en bosnisk restaurang istället för att bosnier öppnar (ännu) en pizzeria", och att här "råder något av en matkulturell främlingsfientlighet."

Tyckte definitivt inte att trailern du hittade gjorde programmet rättvisa, stackarn att du såg den :-), även om programmet innehöll i mitt tycke onödigt flams som nog var menat som pedagogik.
Ann

Ingela sa...

Hocydocky. Visst var trailern rälig?... Valde heller inte att kolla på programmet sen. Kanske var det synd för jag fick uppfattningen oseriöst!

Hur har du det idag? Soppan på gång?