Bloggintresserade

lördag 9 januari 2010

LÖRDAG skare på oss

Vitt och 7 grader kallt här i Paradiset. Nybadad, och nästan färdig för att fortsätta operation storstädning. Garderoberna klara igår ommöblering i arbetsrummet idag ska pärmar i hyllan som har fått ny plats.A: "-17C och dagarna blir ljusare! Idag skulle min svärmor fyllt 79 år och hon sa att på hennes födelsedag kunde man se ute vid halv fem på eftermiddagen.Vilket underbart foto; men du är väl inte ute på sjön och åker? Ser så roligt ut, säkert mycket roligare än att städa i kvadrat!"Sjön runt idag i strålande solsken och isande kyla :-) Varm choklad nyttjades när vi rastade vid en av öarna. Lyckades gå på grund = köra på liten grynna i isen :-) "Måste ha varit en helt underbar dag, tack för att vi andra fick njuta bilderna!
__________

"... Hur var det igår, vad var det du inte fattade, jag fattar ju inte heller? Smältande och klängande tyckte jag var matpoesi, kanske gör du ock :-) "

ABSOLUT VISST ÄR DET POESI och talar verkligen om hur maten tränger in i smaklökarna och sedan hänger sig kvar länge innan de ebbar ut. Bara att den texten fångade inte mitt öga, vare sig i din text eller i recept. Men, vad skönt att få veta nu behöver jag inte undra mer.

"... Hur gick det med er TV och Felia då? Vi såg början av Let's Dance, men sen prioriterades av oss självklart Morden i Midsomer :-)"

Somnade till Let´s dance igår eftersom den lille tv:n hade bild. Ja, jag somnar så gott till ljudet från tv:n :-). Det blev en annorlunda fredag. Visserligen gott att äta, promenad men sedan att gå och lägga sigtidigt.
__________

Hur har mina läsare det? Visst ska det bli gött att få vara ledig ett par dagar? Då jag berättade det för Charlie nu på morgonen tryckte han sitt huvud intill mitt...

En vända om tippen för att göra av med en omöjlig soffa...
__________

A: " Roade mig i veckan att kopiera en av makens favoriter av bakverk; wienerpekan.

Började med att köpa ett par för avsmakning,


... läst på internet att lönnsirap och pekannötter gav smaken, men det är en fyllning i som aldrig nämns i dessa bake-off utan bara som e-nummer... hitta amerikansk Maple Pecan Pie vars fyllning jag lite tog fasta på att röra ihop (lönnsirap, farinsocker, socker, ägg, smör, mjöl och vaniljsocker), funderade på hur åstadkomma 'flätningen' på inköpt och tillsatsstinn :-) smördeg och gick åstad.Blev bättre än jag anat, maken förtjust då 'äkta' bake-off är för söta till och med för honom det ultimata kakmonstret med sweet tooth (antar även deras deg är proppad med socker inte bara i fyllningen och glaseringen) och rent av lite för stora :-) varför dessa copycats gick hem :-) "
Gud vad du är fiffig´i köket!
__________
Minsann ser det som om min blogg är på tv i småland :-) Mitt emellan kandelabrar...
Ursäkta men det programmet tror jag säkert att jag hade somnat till ikväll :-D

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hur är går med Felia och er TV då? Blir det att somna framför liten TV ikväll med, då är det stora TV:n det är fel på kanske, inte Felias distribution?

Ann

Ingelapingela sa...

Du, nu är tv igång igen lånad sladd från telia (strömsladden) Tack och lov inte tv redan som bara är något år gammal. Så trött blir kanske säng tidigt ändå... för städ och stök hela dagen. Vet du? Hitta vår första kontakt i städning bland papper idag mars 2007... Kul foto du skickat !

Anonym sa...

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6404300.ab

elefanten

Ingelapingela sa...

Nejmen så gullig elefantnyhet! Tänk vad lite streching kan göra på sig!