Bloggintresserade

tisdag 26 januari 2010

TISDAG och Celsius på oss

Ann: "-19,2C hade vi denna morgon, nu när det ljusnat har stjärnklar himmel ersatts av iskallt ''slaget vid Lützen'-dimma och rimfrosten har omringat oss i träden, ser ut som ett svartvitt foto ute, vackert värre.

... I motsats till de flesta, är jag inte trött på vintern, helt märkligt för jag är ingen skidmänska el dyl, men jag vet ju att det inte blir vår än och jag har hellre ljus vit snö omkring mig till den kommer än mörkt blött gråväder :-)"


Jo, man kan ju inget annat än drömma, det är ju vinter ett tag till. Men, det behövde väl inte vara så förbenat kallt för det? Att glömma vantar nästan ohållbart!

Ann: "... Nu utesluter inte detta att också jag längtar till nästa årstid med grönska och värme :-) Jag tänker mig att du längtar massor till trädgården din, att få jobba med den och sköta den och vara i den :-) "


Visst längtar man till att det börjar spira i trädgården. Spännande att se vad det blev av nya lökväxter, piprankan och druvan vid nya däcket. Nya projekt som väntar. Viktiga drömmar. Ja, jag skulle vilja påstå stundtals rent livsviktiga.

Tänkte på det hur det är upp till oss själva att välja se på saker från positiva eller den negativa sidan. Ibland så glömmer man och då är det skönt att påminnas, få höra andras synpunkter. Det kan vara såväl i närheten som via blogg. Som du skriver Lena i "Inre ro" http://inrero.blogspot.com/ så upplyftande det är att bege sig ut i cyberrymden för att inspireras. Ditt inlägg om värme Monika i "Ljusblå" http://ljusbla.blogspot.com/ illustrerar väl hur vi kan välja att se värmen före kylan.


**********


Blue heaven








Bedövande blå himmel på eftermiddagspromenaden


























Snö på lykta eller snölykta? ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

********** Frusen ljung





Ann: "... fniss va vitsig du é Snö på lykta eller snölykta?
Härliga vinterbilder, vi hade sol också , men framåt middag började det mulna på.
... Vilka härliga sommarbilder på dig och familjen och alla husdjuren,

... härligt att se!... FinLucky, var han månne lite yngre på den bilden, hans nos ser kolsvart ut och inte riktigt 'gammelmansprickig'... finingen :-) "


På bilderna är Lucky cirkus 4 ½ år. Hans päls var just svart som ebenholtz och silkeslen.Trots sin hemska sjukdom och alla starka mediciner så behöll han mycket av sin vigör livet ut. Pälsen lika tät, mjuk och fin, tänder som på en unghund. Huvudet på skaft. Gud vad vi älskade den hunden... Han var allas vår inarbetade skyddsling. Förstod allt.


Nu kan vi bara se framåt och jobba på att få en ny skyddling under våra vingar.


Jag har ju en stark upplevelse;


Då jag en kall natt släppte in vår älskling. Han var då död sedan ett par dagar. Minns att jag sa åt honom att komma in i värmen. Kände vindraget då han passerade mitt ben och nu är han med oss alltid. Ja, han är i Charlie brukar Eva-Katrine säga!


Imorgon är det minnesdag för hur judar befriades från koncentrationeslägren... och vi har sett klart på Schindlers list och börjat fundera och sätta ord på personer och relationer och hur de förändras efterhand.

**********


Idag vankas i Paradiset kyckling med ris



4 kommentarer:

Ingmarie sa...

Vill ha sol värme o bad nu!Eller vad säger du?
Hörde att det skulle bli ännu kallare o ännu mera snö för den delen.Jag säger bara HUGALIGEN va hemskt!

Kramen till dig!

Ingela sa...

Jo har aldrig gillat kyla och snö... heller aldrig att bulsa på mig en massa. Snacka inte om när barnen var små alla dessa overoller, stövlar, mössor, vantar. Ja det är ju knappt 1 ½ år emellan de yngsta 3 syskonen. Lilla Anna-Karin 4 år då Per-Olof föddes fick lära sig klara mycket på egen hand.

Fånga dagen sa...

Hallå tjejen!
Jasså du gillar också snön.
Ja du har faktiskt helt rätt, lika bra att gilla läget när man ändå inget kan göra åt det och det är helt klart bättre nu än när snön försvinner och all skit syns, leran som fastnar på skorna på grund av allt vatten man trampar i.
Ha det gott
Kram Lena

Anonym sa...

Allt är ju relativt lika och olika ;-)...

Varför inte gilla läget som Robban
Ingelapingela