Bloggintresserade

söndag 24 januari 2010

SÖNDAGEN en gnutta sol och vår

... samt fågelkvitter i gryningen. Trots det orolig nattsömn... gjorde att vi kom igång sent. Men nu är jag med!

**********

Ann i Småland (9.27): "Nästan repris av gårdagen, -10C och vacker soluppgång hade vi denna morgon. Förbereda dillkött till dagens middag, sen syskon-ingifts-fika uppe hos svägerskan kl 11.

**********Bläddrat i gamla Allersar nu på morgonen för att sortera ut tips värda att spara och för att rensa ut resten. Fick se en underbart söt stickad klänning i en,


... och ett par absolut bedårande mamelucker i en annan (såna vill jag ha... klänningsmänniska som jag är) Har inget mönster till värmande byxor och är ingen van stickare. Någon som kan hjälpa mig främst med ett mönster?

Någon som stickar mycket säger väl som farmor då hon skulle bjuda på recept till sitt sagolika god matbröd... "Det känner och märker du..."

**********
... På tal om matbröd började idag morgonen med nybakat bröd gott till omväxling från tradigt köpebröd.


Inte konstigare än receptet på mjölpaketet.

**********
En vända ut i vedboden för att hämta in ny ved till vedlåren i vårt stora uterum. En praktisk mellanstation speciellt nu i vintertider.

Den gamla dörren direkt från ett nu rivet bageri här i Åhus med gammal nyckel ...
och gångjärn som vi tycker bidrar till Ludans charm...


**********

Barnen
Vilodag hos Eva-Katrine i Huvudstan idag, kattvård på gång i Malmö hos Anna-Karin... ser fram emot nya bilder på de små (Chris Martin och Mini)som måste ha blivit rätt stora vid det här laget. Kanske väntar vi hem henne till helgen! Yes! Karl-Mikael (Bellmans namne är taxidriver idag. Per-Olof jobbar också idag. Igår hade hans Milla kalas för kompisar.

**********

Likt många andra Åhusbor har vi varit ute på söndagspromenad. Faktiskt verkade det idag som om man gått man ut huse. Solen lyser nu med sin frånvaro och det känns rätt kallt ute... kollar man på termometern och det gjorde jag så visade den 4 minus. Nu välbehövlig biltvätt. Fick bli automatmodellen idag. På hemmaplan tvätt, stryk och karréstek i grytan :-)Söndagsteken smakade fågel ;-)

**********
Härliga färger... Bedårande vackra broscher.


Eller varför inte en väska av gamla favorittröjan:2 kommentarer:

Bestemor Drillo sa...

De mammelukkene så fine ut !
Kunne være noe å tenke på i vinterkulden ;) Minus 10 grader her i kveld! Ha en flott uke;)) Klem!

Anonym sa...

Gokväll, så mycket fint och kul och nyttigt ni fått gjort i helgen :-)

Nattibox!

Ann