Bloggintresserade

tisdag 5 januari 2010

TRETTONDAGSAFTON


GODMORGON på er... vaknat till en pudervit morgon. Jag bara undrar var det lönt att få huvudvärk för så lite? Men nu börjar det då snöa så smått igen... får man ta tillbaka betoning på smått... flingorna kommer tätare och växer i storlek

Skönt att se att man redan är saknad... så här tidigt :-)

ANN (8.12): "Har du sovmorgon? :-) bloggen tom för dagen :-)

Jag plockat diskmaskin, tvätt och bytt glödlampa och inväntar dagsljus... tidig mörk morgon.. och tittar inom dig i mellantiden. Härligt med snön och ljuset!
Koltrastarna morgonpigga, alltid först vid matbordet och innan ljuset egentligen anlänt.

-7C och än snöar det inte, väntas frampå dagen enligt prognosen.
Idag handla förnödenheter tänker jag, bl a manitobamjöl jag blivit helt betagen av, vilka limpor :-)


Såg i tidningen - helleplutt då;


Kejsartamarinen Wihelm föddes på Skansen för åtta veckor sedan. Dagen efter dog hans mamma i tarmvred. Sedan dess har han bott mellan två bröst. Varning för gullligt bildspel;

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6381108.ab?service=galleryFlash
´
Med betoning på L ... jag håller med!!!
__________Hade Förklädesboken liggande på köksbordet, satt precis och skrev till dig Ann om alla fina och billiga tyger jag har inköpt och mina planer...

... är det en bild på dig ropar Mats? Det är bra likt fortsatte han, men så tänker jag att du kan se ut om några år :-)Så en vända ner till byn för att lämna in ännu en gammal dator till Kenza.
... Inom Krukmakeriet för att kolla på gåva till värdfolket att ha med i kväll. Oj, vad ögat njuter vid all denna kreativitet. Ja, vi får väl börja med ett förkläde för det är väl Förklädesdagen idag? !

Så enkelt och så effektfullt med buntade grenar...

... och på tal om vad jag skrev till dig Ann i mejl tidigare idag:Tovat underlägg... sött med katt... har vi med... men utan katt ... egentillverkat från klippt får :-):
Idag blev det surfinghörnan. Så vackert!


Med tanke på hur grå himlen ser ut kan det nog vara mer snö påväg.(13.19) Nu börjar det, snöar i Småland.Vänner råkas och skiljs åt kvar finns spåren

Eva-Katrine: Så här ser det ut på mitt skrivbord :-) Puss.

Så rent skrivbord; där måste väl ändå gå bra att sitta och jobba?

Undanlagda lampor (en gång halva reapriset på Domus utförsäljning) har nu kommit upp i taket i finhallen i Paradiset. Yes!


En trevlig afton hos goda vänner inleddes med en fantiskt god röra att bre på små kex. Hoppas på ett recept för det var så gott att det kunde ätas som godis. Ingredienser var bla philadelphiaost toppat med svart kaviar. Prat, skratt och dans och om jag inte minns fel arlas recept på fläskfilégryta och pressad potatis.

Husets orchidéer har viloperiod nu på vintern enligt Nisse men jag tycker då allt att de ser ut att må rätt bra ;)

2 kommentarer:

Anonym sa...

va söt du är när jag gör vid håret på dig längst ner. Ja jag sitter bra här, rent och städat. Men inte mycket att göra idag, många är ju lediga idag eller så jobbar de bara halvdag.

Nu ska jag snart hem och njuta av ledighet. Ikväll är det ju andra delen av förnuft och känsla :) sen imorgon Tess, jag längtar.

Ser verkligen likt ut dig på bilden, fast du ser och är så mycket yngre :)

Usch ser verkligen ruggit ut idag i Åhus.

Här är det också kallt. - 17 grader var det imorse. De bet in i märgen på mig va kallt det var. Ska gå snabbt hem, sen står det en kycklingsallad på matschemat idag :) Gott.

Hemskt ledsen mamma och Ann, har inte gått många steg idag. Min mätare står på 4189 steg, suttit på min rumpa nästa hela dagen. Men det blir väl några till innan jag kommit hem. :)

Puss och kram. Hoppas att du och pappa har det mysigt!

Ingelapingela sa...

Hej stumpan! Lång dag för din del trots trettonafton? Jag o pappa har precis sett andra delen av "Stenhuggaren", bra men obehaglig. Förnuft och känsla missar vi för vi sa ju till Maria och Nisse. Olycksfågeln går ju i repris imorgon... tur. Tess se jag oxå fram emot, men du är vi med i TV länkarna egentligen.

Kalle hemma med Charlie och håller ställningarna ikväll. Kyckling låter schysst! 17 grader är riktigt kallt! Hoppas din förkylning har flugit sin kos.

Inte så illa gått... bra du påminner för vi ska promenera till och ifrån N o M så det blir ju rätt några steg.

Ha en go kväll. Ikväll är danskväll så det lär ju bli "litta dåns". Kram o hälsa Erik