Bloggintresserade

torsdag 21 januari 2010

TORSDAG

Ann (7.25): "Ett par minus, aningen nysnö inatt..."

Här i Paradiset har det oxå snöat en del (-1 grad). Nu på morgonen har jag knåpat med inlägget härunder om Christer Lundh. Det har hunnit ljusna och timvisaren har avancerat ett varv. Plogbilen dundrade precis förbi på vår lille väg. Finemang, då blir det lättare att ta sig fram på förmiddagens Charliepromenad.


**********


"... Veckans soppa idag väldigt otippad; nässelsoppa med ägghalvor och hembakt bröd. En föraning av vårens vitaminkickar :-) "

Mmm så gott... har jag inte smakat sedan barnsben. Har inte bestämt mig om jag ger mig på soppa idag. Mats blir kvar på jobb på kurs kombinerat med middag ikväll så skulle tro att det blir något väldigt enkelt härhemma (?)

**********Ja det blev mycket sittaochsladdraitelefon denna förmiddag. Först då du ringde mor. Allt väl i Västerås och tack och lov att min morbrors stora hjärtoperation hade gått vägen! Mor efterlyste era nya adresser barn!


Sen fick jag för mig att ringa faster G. Allt väl där med! Men hon kände sig insnöad och jag hörde hur hon tinade efter en stund. Jag hade ett strålande förslag som vi kunde vinna båda två på... hon kunde bidra med en skatt av material till mitt kreativa rum (virkade spetsar, knappar, garner osv... och på samma gång själv som hon ser fram emot få bättre utrymme i hörnen.Visst är tygerna vackra där de ligger och väntar på att saxen ska gå lös i dem?


Jag har ju idag ett litet projekt i syateljén ... men det ser rätt mörkt ut hitintills att komma igång...


Då jag precis skulle avsluta vid datorn fick jag höra skönsång från tv:n... en 11 åring Zara Larsson kollade sedan för att hitta något klipp på Youtube och fann bla detta, här ännu yngre:Zaras föresatser är att bli stjärna... och jag tror henne!


**********Ja nu har jag inte kunnat öppna min box förrän nu ... först en Charlietur,


... visst ser det ut som ett par uppochnervända byxor?... sedan lite knep och knåp, här en liten förhandvisning (utlagt på tyg)


... och mitt favvoprogram Ghost Whisper... postlådan otillgänglig... Men nu gick det!


Ann: "Förändring och nostalgi... Jo, när vi har soppdag brukar vi ha lite tyngre kvällsmat, och idag fick jag idén att ikväll nostalgiskt göra Grevens Special, jag jobbade natt en gång för längesen på en Rasta-restaurang och kocken kallades Greven och hade komponerat denna lite 'förfinade' tradarmacka till menyn som jag tyckte så mycket om;Snabbstekt thékaka, ovanpå grön sallad, panerad stekt snitzel och en Rhode Islandaktig sås med citronklyfta och dillvippa, riktigt 80-talsgott :-)"Låter verkligen jättegott. Här hade det ju suttit fint med en illustration... vore det möjligt?...


Själv har jag käkat rester av spaghetti och köttfärs sedan igår :-) Ikväll blir det kanske en macka. Kan undras om jag hade ätit med någon reda om jag hade varit själv? Blir ju rätt sugen på mackrna ovan kan jag säga!!!... stannande vid en liten färdig vegetarisk paj med Mozzarella och tomat :-)

"... Så jag lutade mig över helfabrikatsfrysen i affären... förfasades över innehållsförteckningarna men fann en blivande guldklimp - Dafgårds Fläskschnitzlar och jag läser "Noga Utvalt - den här stämpeln garanterar att våra schnitzlar är tillagade; Utan konstgjorda färgämnen, Utan konstgjorda aromer, Utan stabiliserings- och emulgeringsmedel, Utan smakförstärkare t ex glutamat och jästextrakt." De som fick en sån känga av Hemlige Kocken har förändrat massor i sin produktlinje oss kunder tillgodo :-) Jag slog till och har även köpt Polarbiten då riktiga fluffiga thékakor är svårt att finna. Kurr sa magen".

7 kommentarer:

Pernilla, Ateljé Smått och Mått sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Pernilla, Ateljé Smått och Mått sa...

Hej!
Tack för titten hos mig. Du är alltid välkommen igen! Du har en personlig blogg med flera väldigt vackra bildspel, vad fint! Flera bloggar också ser jag. Jag tittar in:)
Ha det bra,
Pernilla

Fånga dagen sa...

Godmorgon tjejen!
Ja visst blev det dyrt för mig hos tandläkaren. Han putsade lite och undersökte samt tog fyra röntgenplåtar, ja det var dyrt för nästan ingenting. Kan det vara billigare hos dig kanske?
Jag ska arbeta en dag i nästa vecka mellan 08.00 - 17.00 för att lära känna lilla tjejen och kolla hennes rutiner, ska bli kul. Ja sen är det upp till försäkringskassan att bestämma när jag ska börja på riktigt, det är nämligen deras beslut om hur många timmar familjen ska få ha assistenter. Och det vet vi ju att de har inte bråttom trots att behovet är jättestort. Ibland undrar jag vart empatin till människan tagit vägen.
Jag ser i alla fall fram emot att få börja när det än blir.
Ha en bra dag
Kram Lena

Anonym sa...

Ja, lycka till då hoppas att ni kommer att trivas med varandra!

Håller tummarna för att det blir bra med tider och allt annat!
Anonyma :-) Ingela

Bestemor Drillo sa...

Herlig og følge din morgon og førmiddag ! Kram !

Anonym sa...

Jo, Grevens Special var god fortsatt trots avsaknad av dillvippa och huvudsalladsblad :-) Hade gärna trakterat ensam-hemma-dig detsamma :-)

Ingelapingela sa...

Den som fick uppleva Grevens special tillsammans med dig!!!... men du det är tanken som räknas sägs det!