Bloggintresserade

måndag 1 februari 2010

MÅNDAG, februari och Award

... så var vi då inne i sista vintermånaden denna vinter... och en kort sådan endast 28 dagar... under månadens tips och råd står det "SPANA VÅRTECKEN. Kanske en och en annan snödroppe har börjat titta upp" :-? ... men det kan nog inte gälla innevarande vinter :-)... eller vad tror ni?

**********

På SMHI:s sida finner man en del intressant angående innevarande vinter.

http://www.smhi.se/klimatdata/den-langvariga-kylan-1.9326

"Mest anmärkningsvärt är att Växjö inte har haft så här lång period utan blidväder sedan perioden 21 januari-4 mars 1947."

Där finns en tabell över uppmätta temperaturer i hela landet jämfört med andra år. Varför inte ta en titt själva efter er egen hembygd!

**********

Ja, det är ju som sagt vinter och osökt halkade jag då in på
Svenska moderådet


http://moderadet.se/om-moderaadet/

http://moderadet.se/trendinformation/modeinredning/

De jobbar med att summera trender och här finns en del intressant att läsa på deras sidor dock verkar det som om det kostar om man är mer intresserad av att få ta del av ännu mer... det handlar om färger, utformning till kläder, skor, inredning etc.


**********

På tal om vinter så snöar det nu för fullt i Kristianstad kan jag tala om... men nu är jag åter hemma och har varit ute på Charlierunda


... och så har jag fått en Award av Gunilla på adress http://norrskenetstradgard.blogspot.com/
TUSEN TACK Vad har jag gjort för att förtjäna detta? ... hmmm... Vad kan jag berätta om mig och som ni skulle kunna tänka er att läsa?* Kreativ såtillvida att jag gillar musik,dans, baka, pensel, ord, skriva prova nya saker då ingen ser. Alltid varit något av duktig flicka... bra på mycket men inte riktigt bra på något.

* Lyhörd för sinnesintryck (ljud, dofter, syn, känsel) kommunicerar och umgås gärna med djur. Det känns som om vi förstår varandra så bra :-)

* Har varit dålig förlorare ex. i spel (hatade FIA med knuff). Bjuder på mer och mer, har följt med åren... och kan det vara erfarenheten? Lycklig vinnare och kan glädjas med andra ;-)

* Lite av en mullvad, närsynt, älskar gräva ute i myllan med skit under naglarna och jord mellan tårna :-)

* Gillar oxå vatten, att vara ren :-), men hatar få vatten över huvudet :-(

* Jag mår dåligt av orättvisor och det är viktigt för mig att vi är snälla emot varandra. Trogen familj och vänner. Faktum är att jag skulle kunna gå igenom eld och vatten för rättvisan.

* Uppskattar andras sällskap och input... men även vara för mig själv med mina fungeringar. Det är bra för på så vis kommer nya output och ibland stärks jag i min egen tro.

Om jag förstår saken rätt så ska jag nu skicka denna award vidare till bloggar som jag gärna besöker, så det gör jag nu; till Monika http://ljusbla.blogspot.com/ för att möta lugn och finstämd musik, bild och text.
Elisabeth på http://petiteyekiss.blogspot.com/ för att njuta vackra foton med omväxlande motiv och i fina färger,
Ingmari på adress http://frujacobsen.blogg.se/ med vetskap om att ett gott skratt förlänger livet. I ditt rum bjuds jag på skratt, underfundiga ord, passande bilder med en klar röd tråd.

För visst är det härligt att man genom att navigera mellan olika adresser alltid kan finna något som passar sinnesstämningen.

Uppgiften till er är nu att kopiera awarden, fästa den på er egen blogg och sen berätta 7 sanningar om er själva.


På bordet bjuds ikväll fläskpannekaga med lingonsylt! Mums

7 kommentarer:

Anonym sa...

Gomorron! Värmebölja idag, -2C! Det blir nog vår vad det lider, rest assure, här ser vi inte ens rabatten med snödroppar och krokusar under all snön.
Ha en bra dag!

Ann

Ingelapingela sa...

:-D ... Värmebölja HAHA.... du eé ju för kul...

Bestemor Drillo sa...

Hei på deg!
Det ser ut til at våren lar vente på seg her hos oss! Minus 20, men vakkert som et julkort!
Ønsker deg en trivelig uke med mye kos! Kram!

Gunilla sa...

Hej Ingela.
Vi har då massor med snö och minus 20 grader nu så här syns det ingen vår på mycket länge än.
Jag har en liten uppmuntran från mig på min blogg om du vill ha.
kramen/Gunilla

Monika sa...

Hej på dej!
Tack för utmärkelsen, skulle ge en tillbaka om det inte var så att jag fick den av dig.. ;) Ha det gott! Ps. om du vill läsa lite mer om svenskfinland kan du läsa Göran Skyttes krönika i svenskan här om dagen http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/svenska-finland-ett-ljusbad-for-sjalen_4175875.svd
Monika

Petit Eyekiss sa...

Tack Ingelapingela för Awarden. Jag blev så himmla glad. Fick samma Award från Hagemor , så nu har jag lite jobb. Hinner inte idag, men om brudklänningen inte tar all tid i morgon så.......
Kram / Elisabeth

Ingmarie sa...

Jag blev alldeles varm i kroppen av dina ord....Har väl aldrig någonsin trott att någon var intresserad av det jag skriver o gör!
Det känns faktiskt lite overkligt...Att få positiv feedback
vid snart 51 års ålder är inte lätt!!!
men jag kommer med största sannorlighet att överleva...Hi Hi!
Stort tack till dig härliga människa!
...nu ska jag ut o skotta,o det med ett leende efter denna Awarden