Bloggintresserade

söndag 21 februari 2010

Klädbibliotek

... ämne för dagen denna morgon på tv4:as morgonnyheter. Bara smaka på begreppet, lika enkel idé, genial och självklar som att det finns bokutlåning.
"... det handlar om att öppna människors ögon för ett nytt sätt att konsumera. Och efter modeveckan kan det även bli en fast lånegarderob.
– Det är jättehett med klädbytardagar och alternativa sätt att "handla" kläder. Jag tror att det kommer bli stort, säger Ulrika Georgsson".

Ulrika Georgsson är projektledare.

Tänk bara att vad kul att under en vecka kunna låna ett spännande och annorlunda plagg och trivs man sedan inte med det eller önskar något annat så är det bara att göra om proceduren.


**********

Ann: Tänker på små och stora djur i naturen med all snö, och... på älgsteken i grytan på spisen och då blev det :







Samma här tänker till och ifrån på de stackarna. Och vi klagar på vallar? Idag (utöver skottning så klart!) smider vi planer och ska försöka fixa något arrangemang till fåglarna. De har inte hittat stället där vi alltför sent börjat mata dem. Hur säger man nu: "kommer inte Mohammed till berget så får berget komma till Mohammed" eller är det tvärs om?

Ute snöar det för fullt verkar inte finnas något stopp. Det bara vräker ner mer och mer. Ska ut och mäta djupet på snötäcket sedan där snön blivit liggande orörd. Kan undras jag?

Angående ditt förslag Ann: "Utlyser en annan sorts tävling - hur undvika att snövallarna uppkommer vid infarter när väg plogas? ;-)"

Det hade varit något :-D






Ann i Småland: "SOPTUNNA..."


















... FUNNEN"






Vilket fynd!!! ;-D





Förresten tillkommit har ännu en snöhistora under gårdagens inlägg ;-)
Efter en stund av strumpsortering väntar mer skottning för ovanligheters skull detta evinnerliga "Skottår".

Nu är vårt platta garagetak fritt från snö men endast en del från själva boningshuset. Mats ligger utslagen på soffan det är ett tungt jobb och man blir rätt trött av all frisk luft. Skulle heller inte förvåna nig om jag nu har lyckats smitta honom för han kom upp imorse och klagade på halsen :-(

Ja så kommer här utlovat recept på sagolikt god Mazarintårta
till Lisbeth i Bagarstugan och andra intressenter:

Tid för tillagning: 1 3/4 timme (1 timme för degen att ligga kallt samt 30 minuter i ugnen)
Bakas i 175 grader i 1 ½ l form (12 bitar)

100 gr mjukt smör eller margarin
½ dl strösocker
½ ägg
2 1/3 dl vetemjöl

Fyllning: 1 1/4 dl sötmandel
1 ½ ägg
1 ½ dl strösocker
60 gr smör eller margarin

1. Rör matfett och socker. Tillsätt ägg och mjöl. Arbeta snabbt ihop degen. Lägg den kallt ca. 1 timme.

2. Smält matfettet och låt det svalna. Skålla och skala mandeln. Mal. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt lite i sänder. Blanda ner den malda mandeln.

3. Klä formen med mördegen och häll i fyllningen. Sätt kakan på nedersta falsen. Grädda ca 30 minuter i 175 grader.

5 kommentarer:

Petit Eyekiss sa...

God snömorgon!
Jag går ofta på second hand och köper kläder.
Finns inget som passar och med fel storlek kan jag köpa det för att använda tyget till något annat.Jag skulle nog inte anlita ett klädbibliotek inte för kraftigare kläder som är svåra att tvätta i alla fall.
Elisabeth

Anonym sa...

God kall måndagsmorgon Pingla, vi hade -19C vid läggdags och -16C nu på morgonen och ingen ny snö :-)

Minsann känner kroppen av skotthelgen.

Glöm inte mameluckerna idag!
Ann

Anonym sa...

Vad ska du göra på din lediag dag idag? Måste vara helt underbart med lov, jag hade gärna sluppit att gå utanför dörren så kallt det ör minus 20 grader är inte helt underbart.

Är riktigt avis på berra och milla nu.

Mysa en massa med charlie, underbart.....


Ha en skön dag! Puss och kram eva

Fånga dagen sa...

Tjenare tjejen!
Byta kläder, javisst det vore något det, men lek med tanken på hur många klädaffärer skulle gå i konkurs då man byter med varandra istället för att köpa nytt hi hi.
Men den här idén är väldigt bra tycker jag.
Du pratar om snö på taken, ja det borde man kanske göra ta bort den, herregud skulle bara fattas att taket rasar in också när nya köksgolvet sen kommit på plats.
Men det finns ju presenningar för guds skull.
Här har vi varit förkylda samtidigt som tur är, undrar vem som smittade vem. Men jag har sån där otroligt irriterande slemhosta än men det tar tydligen tid att bli av med skiten.
Ha en fin vecka nu och var rädd om dig.
Kram Lena

Ingela sa...

Faktiskt hittade jag ett par nästan oanvända skidbyxor som varit Per-Olofs. De passade mig precis. Kanon då man är ute på tomten. Blev lite besviken, hade sett fram emot gratis styrketräning idag Ann. Men det blev tji trots nyfallen snö. Har också träningsvärk precis som du och skulle tro de flesta.

Ja du Lena det var ju också en aspekt med konkursade klädaffärer. Men du vet rätt kallt kan man konstatera "den enes bröd den andres död".

Riktigt ängslig är jag för taken efter allt man hör. Men man kan ju inte heller riskera livet för att ta sig upp.