Bloggintresserade

tisdag 23 februari 2010

BLÅ

Godmorgon mina vänner. Idag tittar jag med blå ögon och vad passar väl då bättre än att börja där jag slutade igår:

Det här är om ni så vill en skywatch fångad utanför Vårfrukyrkan i Köpenhamn. Så blå så det... nästan finns inte...


Jo vi var ju i Köpenhamn den aktuella gången för att uppleva en konsert med Bob Dylan. Är det något vi uppskattar till fullo så är det just sådana här musikaliska upplevelser.

Visst passar det med vårblommor till vårfrukyrkan och vad andas väl mer vår än just blåsppor



Kommer osökt att tänka på den här låten som, om jag inte missminner mig, var ett bidrag i Melodifestivalen från något franskspråkigt land.















































På väg till Linas bageri på cykel en vacker sommardag för att inhandla nybakta och smarriga morgonfrallor. Tog rundan via hamnen upp till gamla kullerstenstorget innanför murarna.



Sommar och sol efter middag på en utav resturangerna utmed vattnet cyklade vi vidare till Dan och Anns segelbåt.




Där mellanlandade vi för samvaro och vickning med frukter, drinkar och skratt,


... innan det var dags för kvällens kanske höjdpunkt på Handelsbaren: Patriks Combo som underhöll.


Bor man som vi vid havet är det en självklarhet att spendera mycket tid nära vattnet oavsett årstid. Så här kan det se ut en vacker vinterdag och det är vackert med snön... som nu när solen skiner!


...Och småfåglarna har hittat maten jag har lagt ut till dem under paraplyt. Just nu sitter där talgoxar, blåmesar och koltrastar.



Och en dunkel blå nyans en mulen dag säkert i väntan på mer snö. En del av tjusningen tycer vi är att observera hur vattnets färgnyanser skiftar beroende av himlen och av andra "naturliga" faktorer




Skjutfältet, vår oas då inte skjutning pågår. Orörd mark i stort format, fälten, havet, himlen. Det är så lätt att få utrymme känna här och nu just på denna plats. Att dra ett djupt andetag och Carpe Diem





Det är tidig höst och Charlie tar sig ett dopp i havet. Det är ju just detta som våra vänner är så fantastiskt duktiga på; att vara här och nu. Det är också den förmånen att vara nära och smittas av som djurägare.




Fiskaren har varit ute för dagen och nu dragit upp sin båt på land. Något skamfilat blå, ser ut som om den skulle behöva lite vård. Bredvid och utanför bild ligger Torstens lilla ålastuga



Sommar, utevistelse inte minst blommor

Blå Syrenbuddleja också den intensivt blå och väldoftande

Drar till sig mängder av fjärilar och humlor en sommardag, tillsammans med lavendel och bolltisteln intill blir det explosion av väldoft och mängder av pollinerare. Faktiskt kan man räkna till mängder av antal och arter. Eftersom det råkar vara den blå dagen idag så har jag undrat över var den lilla söta blåvingen har tagit vägen. Arten blir mer och mer sällsynt åtminstone här hos oss.






Blå och vita toppklockor sprider sig som en löpeld i hela trädgården och man kan gott tänker jag låta dem hållas för på så vis blir trädgården levande och de kan förgylla som här en soptunna.



Det skira gröna ni ser intill är sparris. Vi bor på ett tidigare sparrisfät och dessa kan poppa upp lite varstans. Vill man inte ha dem där kan man ju äta upp dem. Så gott om man skördar i rätt tid.

Blå lobelia på planket intill vårt nya trädäck, visst är den söt med sina intensivt blå pytteblommor.


Och här hamnade så din målning här Eva-Katrine. Jag vet ju att den är klar. Så fin... och så stolt är jag.


Och så till sist i denna blåa kavalkad så vad passar väl bättre än det blåaste blått i Svanska flaggan. Särskilt i dessa OS-tidetr då man verkligen är stolt över sina svenaska förmågor.



Dagens post har anlänt idag tjockt brev från Småland. Vad kul!!! Och så passande här!!! Vad fina vi kommer att bli ikväll framför tv:n!!! De bara understryker ju det svenska och vilken gemenskap vi ska känna ;-) Har ni också sådana? Har du gjort dem själv? De är jättefina! Du är ju bara för go Ann!!! Vi får väl se om där kommer något foto framöver.


Du kan ju bara föreställa dig vad som snurrar i stereon! Det är ju rena julafton!

Bilden hämtad från

http://svtplay.se/v/1901145/silvermedaljorerna_kalla_och_haag


... Dessa vansinningt fina Sverigemössor har goa Ann virkat.

10 kommentarer:

Fånga dagen sa...

God morgon min sköna!
Du man ska inte ropa hej förrän man är över bäcken.
Efter mycket letande fann vår kära hantverkare fukt bakom ett skåp så nu är det bortplockat och köket ser helt anorlunda ut, hoppas det går att få tillbaka allt en utan större skador. Just nu sågas det och dammet sprutar ut. Usch vad jag avskyr sånt här.
Ha en bra dag nu.
Kramar Lena

Petit Eyekiss sa...

Oj vad skönt! Nu har jag sjungit på franska så mycket jag orkade!
Jag kan inte franska, men det var så bra med texten på videon.
Nu kommer nog "Guben" att testa den på fiolen också!
Härligt att börja dagen så...
Elisabeth

Maria sa...

Blått är friskt!
Jag vill också till Köpenhamn...

Gudrun sa...

Blått är flott, en helt underbar färg. Jättefina bilder.
Jag har också en stark förkärlek till havet och vidderna, det spelar ingen roll vilken tid på året, det är alltid lika vackert.
Ha en bra fortsättning på dagen.

Ingela sa...

Ja Ann; det har fallit mer snö även här. Faktiskt mer än en decimeter här sedan igår. Man vet ju inte var man ska göra av den och förresten så har den ju frusit till is så det går knappast heller att få dän den.

Tog ett litet sportlovsryck tidigare i form av styrketräning i snön. Telefonspådd, det låter spännande. Hade jag varit du så hade jag nog sökt rätt på kasettbandet för att se i backspegeln. Hur blev det?

Ja, visst är det bra att det inte finns så stort behov av ljusrum nu i snöljus vinter."Inget ont som inte har något gott med sig"

Vi fick precis SMS från sonen Per-Olof och hans Milla de är ju som bekant i Thailand och gottar sig i strålande sol. Ligger på en strand och får massage. Hur låter det?

Lena: "Man ska inte ropa hej förrän man är över bäcken" skriver du med anledning av fukt. Tror att du har anledning att höra på Anns ordspråk.

Skulle tro att det är många som får fuktskador efter denna vinter. Men det är ju verkligen ingen tröst.

Elisabeth: Kul om jag kan vara med och tipsa om goa gamla låtar. Skulle vara jättekul att höra din Gube spela!

Instämmer med både Maria och Gudrun; Blått är en härlig färg. Ett tag ville jag jämt ha blåa plagg och var då främst förtjust i turkos. Min första cykel var oxå turkos, på den tiden köpte man begagnat och fick själv välja färg till omlackering. Vi trivs bäst i öppna landskap nära havet vill vi bo Gudrun ;-)

Gunilla sa...

Jagbara älskar blått. Jag har alltid gjort det så dina blå bilder suger jag riktigt in.

Idag har vi minus 16 och sol så det är en riktigt frisk dag.
Inatt hade vi 26 grader kallt så det är tur att jag inte behövde gå ut.

ha det gott
kramen/Gunilla

Anonym sa...

God kväll Pingla, här är jag och letar efter foto på dig å Masse iklädda presenter...

Ann

Anonym sa...

Va gullig du är som lagt upp min tavla...en färgkavalkad :)

Monika sa...

Blått hör till mina favoriter... fina bilder som gör att man längtar ännu mer till våren och sommaren - men snart är den här! Ha det gott!

Hälsar Monika

Ingela sa...

Hej Monika! Kul att du var här bland kommentarer idag!