Bloggintresserade

torsdag 18 februari 2010

Vårflod att vänta

... ledig dag har så smått börjat ta form. Det där vanliga ni vet av hemarbete; tvättmaskinen snurrar, torkskåpet burrar, diskmaskinen laddad och veckans samlade disk är på G. Soporna förpassade ur huset. Nu behövde jag en liten paus och då är man väl inte riktigt kurant. Har inte bestämt ännu hur jag gör med ev. medicin.

Charlie har hämtat in tidningen och Mats och han har gått sin kvartersrunda. Nu har han begett sig av till jobb. Svårt att forcera all hal snö lät det då de kom hem. Ja från Mats då... Charlie brukar springa i vallarna där hans mage snuddar den kalla snön... en speciell känsla har jag förstått. Och vet ni det är inte slut på snön... det kommer mera, det sa de på vädret precis. Men, det är ljust ute, och vi missade tydligen långa istappar på framsidan igårkväll då vi gjorde ett litet ryck med att ta dän en del snö och is från altanen på baksidan. Hörré ni det blir inget vidare när
all den här snön ska smälta. Var ska den ta vägen? Säkert risk för en hel del översvämningar.

Efter ett litet fyspass med snöskottning (tung kramsnö), blev jag sugen på en kopp choklad så det fick bli min lunch.

Men så anlände ett litet pling från Ann och Småland, bättre upp där vankas idag grön lins- och baconsoppa recept i inlägget förra torsdagen :-)




En liten stunds handräckning hos Kalle i stugan i form av tvättning efter fogning. Kan säkert kännas skönt med lite avlastning om än liten. Fint ska det bli! Sen har det blivit tid och ork till att sortera bland lite mer av grejor från förrådet. "Lite då och lite då blir snart till en hel å".

Nu efter eftermiddagsvila och Ghost whisper på tv snöar det för fullt här.


Ikväll vankas det laxkotletter, potatis och grönfoder och till kvällskaffet nybakt Toscakaka ur "Sju sorters kakor". Precis klar och under tiden den har varit i ugnen fick jag för mig att göra en liten snölykta. Det finns ju gott om snö :-D

9 kommentarer:

Anonym sa...

Hej där du lediga! Hörde SMHI varna för vårfloder tidigare i veckan. Här varnas också för mer snö och blåst, förlägger mina ärenden till tidiga dagen idag. Ikväll skall vi titta på Susan Boyle förståss. Kurera dig!

Ann

Ingela sa...

Det missade jag angående vårfloderna, men man kan ju bara tänka till själv så förstår man.

Får ut en liten stund under dagen och försöka få dän en mindre del av snön från tomten.

Ha en bra dag. Ingen soppa eller någonting idag? Själv har jag inte lagt någon energi i frågan.

Petit Eyekiss sa...

Njut av din lediga dag, lämna lite måsten till en annan gång.
Här snöar det för fullt, och jag som ska in till Sthlm. Våra pendeltåg och växlar tål ju inte vintern!
Ha det gott
Elisabeth

Ingela sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Ingela sa...

Mycket tal även på medier angående avgångar, tidtabeller, tillförlitlighet, ersättningar, hos SJ inte bra med tanke på att det faktiskt är det renaste sätt vi kan resa på (om vi bortser från snigelmodeller). Ha en bra dag själva!

Ingela

Anonym sa...

Nu har det börjat snöa hos oss. God kväll och nattibox!

Ann

Anonym sa...

Var är fotot på snölyktorna :) ?????

Ingela sa...

Det blev ingen stämning med blixten så tyvärr ni får göra egna :-)

Anonym sa...

God fredag du Pingla, som är annorstädes än på bloggen - på vår radio nyss och jag tänkte på dig :-) - Vassego' att spela;

http://www.youtube.com/watch?v=Et_eQGWzMLs

Ann