Bloggintresserade

måndag 22 februari 2010

BRANDGUL


Jaha så blev det en ny vit dag. Nytt och tätt snöfall -3 grader ute. Efter en mysmorgon då jag har kunnat göra som jag vill, bad, frukost, lusläst Bladet i sängen och gosat med Charlie, tänker jag ut och skotta en liten stund om snön inte är alltför hård efter kall natt. Allt för att försöka undgå kommande översvämningar. Men svårt att veta var man ska börja och var man ska göra av det... nu handlar det har jag bestämt, om att försöka skona uterummet.

Läste mitt horoskop och nickade instämmande: ... energi som jag inte vet var jag ska kanalisera. "Vad som händer under veckan förefaller till stor del komma att bero på vad du får lust att göra". Lyckofärg: orange Lätt att identifiera mig med detta.

Fler än jag som brukar läsa horoskop? Jag tycker att det rätt ofta stämmer in på mig själv men visst är det som Mats säger ofta allmängiltigt för att så många som möjligt ska kunna känna igen sig.


Från arkivet...


Brandgul som jag föredrar att kalla det när något färgmässigt nästan står i brand


"Morgonstund har guld i mund"








Färgstarka tulpaner utanför entrén vid jobbet










Gardenparty en varm sommardag, mängder av guldfiskar i Maria och Nisses damm. Fiskar som kan simma in i en liten damm i direkt anslutning till denna delen men inne i deras drivhus,. Där kan de söka skydd under ex. vintern. Minns dukat med drink och krustader ute, en trevlig tipsrunda om Åhus historia i trädgården... skratt och gemenskap







September I Ystad, "25-årig Bröllopsdag" spa, massage strosande i vacker miljö, nya och gamla butiker bla en av landets äldsta hattaffärer med mängder av hattar ;-))
Det var då jag förevigade dessa underbara rosor som klängde upp för en vägg.




"En annan tradition, av det kommersiella slaget, som i år fyller 160 år är Bäckströms hattaffär. Tillsammans med en affär i Stockholm är det den enda riktiga hattaffär som finns i landet. Bara Bäckströms är värt en resa till Ystad och det finns garanterat inte ett huvudbonadsbehov som inte Bäckströms kan tillgodose." http://www.spegeln.se/index.php?id=68

Läs mer i Sydsvenskan: http://sydsvenskan.se/omkretsen/article167766/Det-varas-for-hatten-i-sommar.html




Detta bidrag knep en 9:de plats i Melodifestivalen 1975 ;-)


"... Jag vill plocka körsbär i min trädgård..."






En tidig morgon med näsan vänd emot Öster och hemmet. Himlen står bokstavligen i brand i soluppgången.




Visst var där stora och tunga rönnbär på den amerikanska rönnen i höstas, och visst stämde det som det står i Bondepraktikan att vintern då blir bister



Vårfrukyrkan i Köpenhamn, tror jag är den kyrka som jag har blivit mest berörd av. Nära himlen på jorden. Så ljus,enkel, men samtidigt dessa fina återkommande välarbetade statyer utmed väggarna. Konstnär Thorvaldsen som jag har ägnat ett tidigare inlägg för intresserade. Den aktuella gången tidigt förra våren lyckades vi komma då organisten övade och det var en speciell känsla att slå sig ner på en av bänkarna och bara njuta.







6 kommentarer:

Gudrun sa...

Om jag "snubblar" över ett horoskop så kanske jag läser det, annars är det som din karl säger "det skall var igenkännande för många".
Hoppas du hittar ställen att slänga snön, det brukar bli jobbigt när det blir för höga vallar.
Ha en bra dag.

Anonym sa...

Skönt att ni bara har -3, vi har - 27 grader. Trodde jag skulle frya ihjäl på väg till jobbet i morse.

Vi får se om jag kan komma hem till helgen, hoppas. Många av sj´s tåg är ju helt inställda. Mysigt att ligga i sängen och läsa tidningen med charlie....

Sätt på en bra film idag och drick en god kopp thé. Jag sitter med thét nu dock utan en bra film framför mig.

Ha det superbra....Puss Eva

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Brandgult låter vackrare än orange.
Kul att du halkande in.
Tack för kommentaren.
Birgitta

Petit Eyekiss sa...

Du har ju rena "värmeböljan" hos dig;-)
jag läser horoskåp i bland,men jag har spått mig 2ggr. Det spåmannen sa till mig fick håret att resa sig i nacken, för det han sa visste bara jag om....
Visst är orange en underbar livgivande färg, därför har jag mina orange tulpaner på bloggne.
Dina vackra bilder idag gjorde att jag fick "ståpäls"
Så fint, tror att jag ska göra något liknande om jag får tid.Bara gosiga bilder
Ha det så skönt i snön,
Elisabeth

Ingela sa...

Halloj! Alltför hård snö fick mig rätt snart att ge upp mitt självpåtagna uppdrag. Behövde inte ens bekymra mig om var jag skulle lägga snön Gudrun. Den satt sär den satt.

Istället har jag strukit och läst en del bloggar idag, samt botaniserat lite bland gamla foton
:-)

Iallafall fler än jag som inte kan hålla mig ifrån horoskop. Det där med att spå mig det har jag aldrig blivit riktigt färdig till Elisabeth, men jag har visst varit frestad. Kusligt om man får höra sådant som de absolut inte kunnat luska ut.

Visst har vi "värmebölja" allt är ju relativt och det beror på vad man jämför med.

Fler än jag som uppskattar brandgul hör jag. Visst är det en varm och härlig färg särskilt i dessa vita kalla dagar. Vitt är alltid fräscht och fint. Men jag gillar också färgklickar.

Glad att du uppskattade mina foton idag Elisabeth

Anonym sa...

God tisdagsmorgon sportlovs-lediga-Pingela, mildare temp idag och det snöar igen. Igår morse iskall, urvacker röd gryning följt av strålande solsken, mums! Men så mulnade det på och efter lunch snöade det så vida pass igen att blev skottning och plogning igen.

Jag läser inte horoskop heller :-) skulle hellre bli spådd, fick en distansspådom via telefon genom spådd väninna, för många år sen, har nog ett kasettband spådamen postade mig liggande i gömmorna, men inga sensationer :-) men det var lite spännande.

Log åt nyheterna igår som rapporterade att ljusrummen mot depressioner inte är lika frekvent besökta denna snöljusa vinter, var är det man säger - inget ont som inte har nåt gott med sig... :-)

Ha en ljus fin ledig dag!
Ann